Katri Ylander: Kaikki Nämä Sanat

J.A. Kaunisto

14.11.2007 klo 10.16 | Luettu: 4938 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Idols-yhteyksistä tutun Katri Ylanderin esikoisalbumi jäi parista tehokkaasta radiohitistä huolimatta hieman värittömäksi tapaukseksi. Nuoren naisen toinen albumi vahvistaa tähden kiiltoa. Katrin aikuistunut ulosanti nostaa hänet Jonna Tervomaan jalanjäljille. Albumille on tarttunut kaihoa ja tummempia sävyjä, hattarapilvistä on siirrytty arkisen maan kamaralle. Synkistelyyn ei ole aihetta mutta Katrin välillä pohdiskeleva linja vakuuttaa ja toimii. Mukaan on kuitenkin säädetty reippaampaa materiaalia ja värittömin iskelmäpop on siivottu ulos.

Katri tavoittaa Stellan ja TikTakin rauhallisemman puolen. Valehdellaan on vahvasti Stellan sukulainen, viisu on räväkkä ja kertosäe osoittaa hittilukemia. Teemu Brunilan Välitunnilla on äärettömän tyylikäs kaihoisa pop, fiilis on lähes harras. Unta-viisussa on ripaus Kentin maalailemaa melankoliaa, kiireetön poppis kuulostaa tutulta mutta ei kopiolta. Lasse Kurjen Vakava Ja Hämillään osoittaa Jonna Tervomaan saavan Katrista kirittäjän. Sirkus tuo biisinä mieleen räväkämmän TikTakin, poppaa ja rokkaa kipakasti. Levyn nimibiisi on albumin kirkkainta väriloistoa, pohdiskeleva Katri ei jätä kylmäksi ja pianon vahvistama kertsi tarttuu tajuntaan. Rankkasateet ei säästele Kent-fiilareita ja biisi on kuin Stellan ja TikTakin yhteenliittymä. Tosin viisussa voisi olla reilummin potkua.

Katri Ylander tekee kiitettävän toimivaa ja viihdyttävää pop'n'rokkia. Katrin tulkinta alkaa olla tasolla, jossa puhutaan kestotähteydestä. Kaikki Nämä Sanat on tunteisiin vetoava pop-paketti, jossa on riittävästi hittikerrointa ja koukuttavaa biisimateriaalia. Kiekko on varmaa ja siistiä mutta kuitenkin miellyttävällä tavalla tasapainoinen ja aikuinen. Katri ei yritä olla joku muu ja vahvuudet ovat tiedossa. Eipä ole Anna Abreusta vastusta Katrille.V2.fi | J.A. Kaunisto
< Elisabet: Kultainen ... Surf's Up - Tyrskyn ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova