Tuorein sisältö

Brother Firetribe: Heart Full Of Fire

J.A. Kaunisto

14.05.2008 klo 22.44 | Luettu: 9436 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Nightwish-Emppu Vuorisen johtama Veli Paloheimo eli Brother Firetribe yllätti alakoukulla puun takaa ensimmäisellä albumillaan False Metal. Bändin törkeän tyylikäs kevyemmän kasariheavyn ja AOR:n päivitys toi tippaa linssiin varmaan usealle varttuneemman polven musadiggarille. Soittamisen ilo ja vapaasti hengittävä tunnelma oli jotain aivan muuta. Toisella kokopitkällään bändi vaikuttaa ammattitaitoisemmalta, albumia on mietitty enemmän ja tietty rentous on hieman kärsinyt. Brother Firetribe on kuitenkin edelleen kuin vastaus allekirjoittaneen huutoihin. Mieti bändiä, joka tekee nuoruutesi suosikkimusaa tämän päivän soundeilla. On kuin vanhat bändit heräisivät uudelleen henkiin.

Veli Paloheimon soitosta voi löytää viitteitä lukuisiin kasariyhtyeisiin. Omat mielikuvat löytyvät aikuisrockin ja kevyemmän hevanderin osastoilta. Wildest Dreams ja Runaways ovat veret seisauttavan tyylikästä arkistojen kaivuuta, AOR ja hard rock elävät suurella sydämellä. Kiekon nimiviisu on säädetty enemmän tämän päivä asetuksiin. Nightwish-solisti Anetten Olzonin vokaalit herättävät viisun lopulliseen lentoon, tykki kertosäe tarttuu vaatteisiin. Heard It On My Radio kuulostaa niin tutulta, reipasta pullistelua ja hyvää tuulta. I Am Rock on kiekon tukevinta antia, viisua voisi kuvitella vaikkapa Quiet Riotin esittämäksi.


Brother Firetriben kuuntelua auttaa keskitasoa laajemmat kasari-ja aikuisrockin elämänopinnot. Veli Paloheimon horisontissa ei ole sijaa aggressiolle, viisuissa on vonkausta ja kutukumppanin metsästystä sekä reilusti hyvää mieltä. Jos musiikkiharrastukseesi on kuulunut vaikkapa Magnum, Foreigner, Journey, Night Ranger, Whitesnake...Brother Firetribe päivittää vanhat tunnelmat 2000-luvulle. Bändin ammattitaito ja osaamisen taso on uskomaton. Ja Pekka Heinon vokaalit, miehen äänessä on väriä ja värinää. Veli Paloheimolle viestiä - koskaan ette muuttua saa.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tapahtui Vegasissa... I'm Not There... >

Keskustelut (2 viestiä)

Naamakala

Rekisteröitynyt 23.10.2007

21.05.2008 klo 20.34

huippuuu mussiikkii, diggaan
lainaa
TRIBE

15.11.2008 klo 10.41

ihan paras bändi black sabbathin kanssa ! B R O T H E R F I R E T R I B E
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova