Tuorein sisältö

Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi: Käkkyrällään

J.A. Kaunisto

15.02.2014 klo 09.53 | Luettu: 3975 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Oululainen Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi on täällä jälleen. Elektronis-psykedeelinen post-muniinpuhaltelu-sludge-jazz doom-punkpop -porukka osuu tällä kertaa outouden lisäksi todellisiin pophelmiin. Ryhmä on edelleen arvaamaton taidepläjäys, kuin Risto soittamassa Sydän, Sydän -orkesterin kanssa kimppakeikkaa. Parin hehkeän pophelmen kohdalla Tuomas Henrikin porukka kuulostaa melkeinpä Pariisin Keväältä. Hulluuden sädekehä pysyy kuitenkin tiukasti päässä. Puberteetin pyörteistä voimansa ammentavissa teksteissä on tukevasti maaliin osuvia heittoja mutta myös löyhäpäistä irtiottoa.

Kiekko on myös paljon velkaa Juice Leskisen Coitus Int - muistoille. Edellämainitusta hyvänä esimerkkinä lapsuusmuistot, joka olisi sopinut mainiosti Juicen suuhun. Jauheliha on kuin Riston nörtimmän velipuolen tilitystä. Mies katsoo televisiota -kappaleen paatoksellisuudessa on jotain virkistävää, kuten myös alavireistä uhkaa henkivässä Saatanan beibi -hämyilyssä. Lailla ninjojen vaikuttaa PMMP-henkiseltä autotallipunkilta. Ministryn jätkät on sitten jo jotain ihan muuta - häiriintynyt industrial-trippi vaikuttaa oudolta routa-Rammsteinilta. Mutta, Rakkaus voittaa ja Titityy asettuvat Pariisin Kevään rinnalle, varsinkin Titityy on "valmis hitti".

Kun sovituksiin isketään vinoa kulmaa, säröä ja puhallinsoittimia, Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi ei todellakaan ryömi aidan matalimmasta kohdasta - bändi ei pahemmin aidoista perusta. Vaikka orkesteri on parhaimmillaan hyvinkin selväjärkistä folkpoppista, äkkiväärää purskahtelua ja ilkikurista irvistelyä löytyy enemmän kuin perus-virtanen jaksaa sulattaa. Hyvä niin sillä ennakkoluuloton asenne tuottaa nautittavaa jälkeä - eihän kaikkien tarvitse olla "cheek to cheek" ja huutaa "kuka muu muka".

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Lego elokuva... Lone Survivor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
Kilpailu - Voita Xbox Series X!
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova