Tuorein sisältö

Skein: Of Wings Unfolding

J.A. Kaunisto

28.03.2014 klo 21.41 | Luettu: 4344 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tamperelainen vaihtoehtomöykkääjä Skein lyön tiskiin ennakkoluulottoman esikoisen. Of Wings Unfolding -kiekolla Skein soutaa keskitempoisessa aggressiossa tunnelmallisen metalcoren ja Neurosis-tyyppisen tumman tunnelmoinnin sekä Meshuggah-asenteen pyörteissä. Bändiä on vaikea lokeroida mutta kun Meshuggah ja Neurosis-vaikutteet tyrkkää yhteen vaikkapa Northlane ja The Devils Wears Prada -nimisten orkestereiden kanssa, Skeinin möykkäämisestä saa suhteellisen osuvan muistutuksen.

Bändin hitaasta aggressiosta hyvänä esimerkkinä on Parasitoid, joka nousee yhdeksi albumin tähtihetkistä. The mirror on kiekon kiireistä antia ja siitäkin huolimatta puhutaan keskitempoisesta junttapaalusta rajulla aaaarrggggg-asenteella. Bändi heittää tulille vielä söpöä poikabändilaulua mikä toimii pieninä annoksian mainiosti. Kiekon ehkä painavin riffimylly koetaan Prey-nimisen kappaleen kohdalla jossa kaikki ainekset ovat siististi paketissa; tonnin painava agressio toimitetaan perille ilman suurempaa kiirettä mutta bändi ehtii vierailla myös sähköä säästävässä moodissa, tummassa alakulon laaksossa.

Skein pyrkii aggression ja tunnelmoinnin väliseen kokonaisnäkemykseen jossa haasteita asettavat fiilistelyhetkien ja aggressiotuokioiden sekä raskauden sovittaminen luontevaksi jatkumoksi. Bändi onnistuu edellämainitussa yllättävän hyvin. Skeinin suhteen ovet ovat auki moneen suuntaan, potentiaalia on vaikka mihin. Pienillä painopisteen muutoksilla genrelokerokin voi jatkossa muuttua moneen kertaan.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Captain America: The... Jackass esittää: Pah... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova