Tuorein sisältö

Emigrate: Silent So Long

J.A. Kaunisto

08.01.2015 klo 21.37 | Luettu: 3984 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Rammstein-kitaristi Richard Z. Kruspen bändiprojekti Emigrate julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 2007. Tarjolla oli industrial-henkistä ja konesuhinoilla väritettyä raskasrockia - ilmavampaa kuin Rammsteinin tuotanto. Rammstein on jälleen telakalla ja Emigrate on aika nostaa lauteille. Silent So Long -nimisellä levyllä soittavat Olsen Involtini, Arnaud Giroux, Joe Letz, Margaux Bossieux ja rummuissa Mikko Sirén. Tuore levy eroaa edellisestä erityisesti lukuisten tähtivierailijoiden ansiosta. Kun vokalisti vaihtuu viisusta toiseen, kokonaisuus luiskahtaa helposti hajanaiseksi.Näin on myös Emigraten kohdalla.

Kun kappaleiden painopisteet vaihtelevat kulloisenkin laulajan myötä, levystä muodostuu sirpalemainen kokonaisuus. Esimerkiksi Motörheadin Lemmyn puhkumaan viisuun on väkisin puserrettu Moottoripäältä haiskahtavaa kiireistä jyräystä, joka sopii Emigraten industrial-rokitukseen kuin lumiukko uimarannalle. Myös muuten niin räväkkä electroclash-artisti Peaches häviää tapettiin Emigraten taustalle. Varsinainen unipilleri ja rimanpudotus on Happy Times -niminen jollotus.

Toisaalta kiekon avaava Eat your alive ja Marilyn Mansonin irvistelemä Hypothetical potkivat mainiosti ja viisuissa on tarttumapintaa. Levyä leimaa kuitenkin tietynlainen puolivillaisuus - koneita ja suhinoita olisi voinut käyttää rohkeammin. Suurten egojen vierailut syövät bändinomaista yhteishenkeä. Levystä jää sisäsiisti ja perusturvallinen fiilis.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Vares - Sheriffi... Foxcatcher... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova