Tuorein sisältö

Sleepy Sleepers: Vain elämää - Only Rock'n'roll

J.A. Kaunisto

19.01.2016 klo 22.08 | Luettu: 6521 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Sleepy Sleepers katkaisi taannoin lähes parinkymmenen vuoden levytystauon 'Eurowiisut - terveisiä perseestä' -tölväisyn myötä. Levyllä Sliipparit väänsivät punk-tyyliin tuttuja euroviisuralleja Isojen poikien versioiksi. Ennen tuoreinta 'Vain Elämää - Only Rock'n'roll' -tekelettä ilmestyi vielä puolivillainen Joni Aaron & Sleepy Sleepers: Kekkonen Helsingissä, josta ei jälkipolville riitä kerrottavaa.

Sleepy Sleepers yritti paluuta suurella ryminällä. Iso kiertue, mukana Pelle ja Tumppi. Huonosti kävi. Levylläkään ei onnistuta nostattamaan kohua. Nokkavan pikkuilkeä Sliipparit-jengi ei armon vuonna 2015 kummemmin eroa Jope Ruonansuusta. Aikoinaan Sliipparit oli piikki Kekkos-Finlandia lihassa. Tuolloin yhteiskunnan järjestyksen helmoille ruiskiva rääväsuu oli toivottu ja virkistävä ilmestys. Vuonna 2015 vanhat temput ovat hampaattomia. Klamaydia tekee melkeinpä saman ja vieläpä verevämmällä punk-soundilla.

Levyllä on hetkensä. Put-put-put-put-Putin on hyvällä tavalla vanhaa Sliipparia. Samaa voi sanoa älyvapaasta LahenLihaMuki -jyräyksestä, joka lainaa Hurriganesin Get on -kappaleesta kaiken tarpeellisen. Lontoon skidit on Tumppi Varosen johtamana verevä versio mutta mitä se tekee Sliipparit -levyllä?

Poliittisesti kantaaottava Jytä jytkyttää ja Vain elämää -ilmiötä tökkivä Täyttä elämää ovat aivan liian kilttejä, harmittomia. Leevi-coveri Itkisitkö onnesta (mukana Pelle ja Tumppi) on nolo turhake. Costello Hautamäen Lisää viinaa ohitetaan kertavitsinä.

Sliippareiden Vain Elämää - Only Rock'n'roll -albumin aktiivikäytölle on liian vähän perusteltuja syitä. Vanhat parrat ovat oikealla tiellä ottaessaan mukaan (edelleen) punk-henkistä mellakkaa mutta ilkeilyn, humöörin ja sanallisen tökkimisen suhteen levy on laimea. Tärkeintä on kuitenkin että vielä virtaa! Vaadimme lisää vaaran tuntua ja kunnianloukkaussyytteiden uhkaa - sisäsiisti Sliipparit on jo ajatuksena masentava ilmestys.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Turbo Kid... Jättiläinen... >

Keskustelut (1 viestiä)

Hessuticci

26.01.2016 klo 16.42

Eikö nyt olla jo Herran vuodessa 2016
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova