Tuorein sisältö

Heavy Metal Perse: Eripura

J.A. Kaunisto

09.01.2008 klo 15.05 | Luettu: 12013 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kainuulainen Väinämöisen puheella metallisanomaa levittävä Heavy Metal Perse ei suostu Teräsbetonin peilikuvaksi. Poweraineksia hieman karistanut orkesteri luottaa enemmän perinteisen hevanderin voimaan. Tosin jos Teräsbetoni julistaa korkealta ja kovaa, HMP on enemmän rivisoturin taistelukuvausta. Kaikkia ei ole luotu kiljumaan Mikki Hiirinä, myös laatuaika studiossa on jäänyt vähemmälle. Teräsbetonin johtaessa joukkoja rinta kaarella, Heavy Metal Perse seuraa perässä villimiesten rivistössä. Saksan suunnalta lainattua laukka-ja perinnerautaa yhdistetään soturi-ja taistelumetallin hehkutukseen. Kun bändin nimenä on Heavy Metal Perse, täysin tiukkapipoista menoa ei voi olla luvassa. Biisien nimet kuten Pahaksi Parkittu Lalli, Saunaherran Kunniaksi, Talonpoikaisralli ja tietenkin bändin nimihuudatus Heavy Metal Perse osoittavat tiukkapipojen elävän muissa keikkabusseissa. Huumoribändiksi HMP on kuitenkin liian vakuuttava.

Eripura ei innostu jatkuvasta powerlaukasta mutta vauhdikas taistelu ja isku iskusta on HMP:n päämääränä. Harmittavasti julistusosasto kaipaisi tykimpää tuuletusta. Vokaalit tuntuvat jäävät turhan verettömiksi. Kyseinen musiikki kaipaisi varsinaista testosteronipommia. Myös rumpalin tykkituli kaipaisi isompaa halkoa. Studiossa vietetyn ajan olisi voinut tuplata. Heavy Metal Perse on kuitenkin biisinä mainio. Iron Maidenilta napattu riffipaketti kyykyttää ja kertsissä on puhinaa. Talonpoikaisralli ottaa mausteet kasarista ja pyhältä akselilta Judas Priest/Iron Maiden. Saunaherran Kunniaksi ja Lohikäärmeen Laulu ratsastavat Helloweenin kanssa voitokkaaseen verenpunaiseen auringonlaskuun.

Heavy Metal Perse vakuutti aikoinaan mainiolla sinkullaan Legenda Taikamiekasta. Kokonainen albumi ei yllä aivan vastaavaan riemukulkuun. Bändi on pätevä ja sooloissa on lentäviä nakkeja mutta soundiosasto kaipaisi yhdessä vokaaliulostuksen kanssa turbobuustia. Biisimateriaali ei aiheuta miestappioita, tasaisen varmaa ja muutamat timantit päälle. HMP hurmaa hillittömällä energialla ja rennolla otteellaan. Miekkaa ei turhaan puristella ja musiikissa on tekemisen mallia. Ehkäpä HMP:ltä puuttuu päällikköainesta mutta soturikuninkaatkin tarvitsevat taistelevaa perusmiehen mallia. Sitä löytyy Heavy Metal Perseestä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tummien perhosten ko... CMX - Talvikuningas... >

Keskustelut (3 viestiä)

lokki

Rekisteröitynyt 10.04.2007

10.01.2008 klo 17.51

Täytyy kyllä saada tämä jostain. Bändi tuo mieleen Legendan taikamiekasta, joka puolestaa tuo nostalgisen olon :D
lainaa
Grizly

Rekisteröitynyt 08.11.2007

10.01.2008 klo 19.09

lokki kirjoitti:
Täytyy kyllä saada tämä jostain. Bändi tuo mieleen Legendan taikamiekasta, joka puolestaa tuo nostalgisen olon :D

Sama täällä.
lainaa
Vulcan

29.04.2008 klo 16.43

Joo onhan tää aika vitun hyvä bändi. Jotenki biisit vaa tarttuu.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova