Tuorein sisältö

Transformers: Viimeinen ritari

Ensi-ilta: 06.11.2017
Genre: Fantasia, Lasten, Toiminta
Ikäraja: 12
Jari Tapani Peltonen

26.11.2017 klo 23.00 | Luettu: 19252 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Ei lehdistönäytöstä? Tapaus oli joko Autot 3 tai Transformers: Viimeinen ritari, kun pomppasin tanssimaan ja heiluttamaan keskisormea; molemmissa tapauksissa päätin, että tämän saastan nieleminen on nyt ohi! Ei se ole. Ostettuani neljä Autoa Disney Infinity -kokoelmaani ja Transformersin sukulaiselle, muistin tahtovani nähdä kaikki ökytörsäilyt. Jos kolmipäinen robottilohikäärme kompastuu keskiajan ritareihin, hetki on koettava, jotta voin jatkossa tuomita sen kliseeksi.

Ennen näitä haukuttiin komitean kirjoittamiksi. Nykyään komitea on elokuvauniversumin virallinen merkki. Transkomitean ideoita: transut keskiajalla, transut vastaan natsit, transut maailmanlopun jälkeen, naisille suunnatut transut... Hyvä, sanoi Michael Bay ja toteutti kaikki ideat, jotka eivät liittyneet toisiinsa, tai liity vieläkään. Hän filmasi myös puhelinkeskustelun Kuubassa, koska se on nykyään mahdollista. Edellinen osa päättyi fiktion historian surkeimman sankarin Rekka-auton ilmoitukseen, että hän ampuu itsensä avaruuteen selvittääkseen totuuden transuista. Nyt hän kelluu tähtien takana umpijäässä ja transseksuaaliseen Transylvaniaan rysähdettyään katoaa elokuvasta. Ja sitten? Leffa on yhä alussa. Lopputaistelun aktivoi taas maaginen megaesine, joten sankarit jahtaavat sitä. Perässä roikkuu taas joka osassa kuollut paha robotti, joka liittoutuu taas robotteja vastustavien viranomaisten kanssa.

Elokuva on dementoitunut kuumepainajainen. Otokset kestävät vain sekunteja ja kuvasuhde vaihtuu koko ajan. Järjetön, maaninen uni tavallaan menee läpi todellisuutena, mutta muistijäljet eivät tunnu aidoilta. Joskus elokuvat vaihtavat kuvasuhdetta korostaakseen 3D-efektejä tai episodien erilaisuutta, mutta Bay vain ränkkää. Oletan Bayn naputelleen pöytää tahtoen tehdä leikkauksia, leikkauksia ja päätöksiä, päätöksiä, muttei ajatella. Puolessa välissä koetin virittää telkkarini zoomaamaan muotoa muuttavat mustat palkit pois automaattisesti, kuten vanha tv:ni osasi tehdä, sillä tahdoin Mark Wahlbergin pään venyvän ja paukkuvan 3 sekunnin välein.

Morgan Freemanin arvovalta romahti, kun hän yritti selittää kolme surkeaa tarinaa 2014. Anthony Hopkins on vähällä nokittaa selittämällä muun muassa, että sarjan jo jättänyt Shia LaBeouf oli joku pirun legendojen valittu. Lelujen taustapahvien lukemisen jälkeen Bay torpedoi vakavuuden vaikkapa ulisevalla oopperarobotilla ja sitten selittely jatkuu. Mikään ei toimi. Kerran nauroin, koska joku kuoli ja siihen on helppo reagoida. Muun muassa uusin Megan Fox -klooni vain hämmensi. Seksismiä kommentoidaan, kun nainen esineellistetään: Wahlberg huutaa narisevaan sävyyn, että on se kumma, jos uuden tuttavuuden stripparimekosta ei saa vitsailla! Aito Fox on kuvaillut Bayta diktaattoriksi, joka yrittää outoilla, mutta on nolo. Wahlberg siis näyttelee eräänlaista Bayta? En tiedä, epäonnistuuko Bay itseironiassa vai ihmisenä.

Autoja oksentava robodino ja Big Lebowskin sivuhahmorobotit jäävät taustamölinäksi. Ritaritakauma esittelee megaesineen, natsitakauman ollessa joutava. "Maailmanlopun jälkeinen transuilu" kuulemma oli elokuvaidea, mutta se on typistetty rauniokaupungiksi, jossa transut piileksivät. Raunioista poimitaan teinityttö, jonka tehtävä on laajentaa kohderyhmää ja mahdollisesti (edellisen osan suojaikärajavitseistä päätellen) Bayta. Tyttö voisi näytellä Lara Croftia 4-18 vuoden kuluttua. Hänellä on herkkyyttä, voimaa, Star Wars -droidi ja oma sankarillinen traileri - mutta kun Hannibal Lecture kutsuu Wahlbergin varsinaiseen selittelyseikkailuun, Wahlberg ei huoli mukaan edes kiintiömustaansa.

Tositarina: niistin leffan aikana vähemmän, koska hengitin auki loksahtaneen suun kautta. Leffa sai siis aikaan reaktion? Reagoiminen viihdyttää? Niin, kyllä tätä hämmästelee, mutta "hauskaa hömppää" tämä ei ole. Joskus hidastetut romut jysähtävät yhteen komeasti ja välillä huvituin, mutta Bayn törttöily ei saa uskomaan hahmoihin sen vertaa, että värikäs lelu vaikuttaisi tahtovan potkaista synkkää lelua mutteriin (jonka merkitys pitäisi määritelläkin). Independence Day 2 tarjoaa samantapaisen "planeettojen välisen" huipennuksen, joka on viihdyttävämpi, koska hahmojen reaktiot selittävät tapahtumat ja inhimillisyys sallii lässähtävien jännitteiden kehittyä komediaksi. Viimeisen ritarin ja kamalan The Mummyn visuaalisesti samankaltaiset viimeiset kohtaukset alustavat tulevaa, mutta jopa The Mummy vakuutti, että päättyneessäkin elokuvassa tapahtui jotakin. Bay vain viilaa pintaa ja päästää paineita peräventtiilistä.

Seuraavaksi Autot 3 ja Inhumans? Masokisteja on monenlaisia.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Idän pikajunan arvoi... Inhumans - 1. kausi... >

Keskustelut (15 viestiä)

Alijohtaja

26.11.2017 klo 23.36 3 tykkää tästä

Voisitko ystävällisesti poistaa arvostelussasi esiintyvän t-slurrin? Kiitos.
lainaa
nvsoing

27.11.2017 klo 00.18 10 tykkää tästä

Nuku Jari vähän välillä. Ei tämmöistä osaa kirjoittaa edes Google Translate
lainaa
Jonne

27.11.2017 klo 00.59 7 tykkää tästä

Elokuvan jatkuva kuvasuhteen muuttuminen häiritsi ihan helvetisti. Minuutin aika saattoi muuttua kymmenenkin kertaa. En suosittele elokuvaa oikein kellekään koska se ei vain millään mittapuulla ole hyvä. Kakkaa koko rahan edestä.
lainaa
Mikro-Pop

27.11.2017 klo 02.46 3 tykkää tästä

En pitänyt ihan tapaisenasi kokonaista ihmisryhmää halveksivaa kielenkäyttöä. Luultavasti et toivo pahaa kenellekään ja tuo on vain tehokeino jonkin viestin saamiseksi perille mutta jos jokin haisee paskalta ja näyttää paskalta niin eipä jaksa arvailla mitä sen suoltaja on oikeasti tarkoittanut.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

27.11.2017 klo 06.25 12 tykkää tästä

Hyvä arvostelu.
lainaa
noloo

27.11.2017 klo 10.07 3 tykkää tästä

Kovasti tykkää arvostelija hokea transua.. Yrittää vihjata vissiin itse olevansa sellainen? Ainakin kuvan perusteella on.
lainaa
TacoBell

27.11.2017 klo 15.07 10 tykkää tästä

Alijohtaja kirjoitti:
Voisitko ystävällisesti poistaa arvostelussasi esiintyvän t-slurrin? Kiitos.


Pahoititko mielesi?
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

28.11.2017 klo 13.19 4 tykkää tästä

Homotransunachogigolot että porukka on sensitiivistä. Nykyään ei voi sanoa yhtään mitään ilman, että jollain menee pesismaila poikittain persiiseen.

Ja kyllä, kannatan vähemmistöjä.
lainaa
TheLobster

Rekisteröitynyt 29.11.2017

29.11.2017 klo 00.14 1 tykkää tästä

Peltosen pitäisi mielestäni heittää arvosteluun Netflixin uusin dokkari Jim & Andy: The Great Beyond. Mielestäni kyseinen pätkä ansaitsisi arvostelun.
lainaa
Ärrär

29.11.2017 klo 07.40 1 tykkää tästä

Muka nokkelaa paskaa tämä(kin) arvostelu. Onneksi niitä löytyy muualtakin.
lainaa
Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

29.11.2017 klo 08.51 6 tykkää tästä

Ärrär kirjoitti:
Muka nokkelaa paskaa tämä(kin) arvostelu. Onneksi niitä löytyy muualtakin.

Ja silti tulit lukemaan tämänkin ja jaksoit oikein kommentoida. Jarin tapaisia arvostelijoita ei juuri muualta löydy.
Muokannut: Refloni 29.11.2017 klo 08.53 lainaa
Alijohtaja

29.11.2017 klo 12.44 2 tykkää tästä

TacoBell kirjoitti:
Alijohtaja kirjoitti:
Voisitko ystävällisesti poistaa arvostelussasi esiintyvän t-slurrin? Kiitos.


Pahoititko mielesi?


Tässä esimerkki autistisesta miehestä jolla ei ole minkäänlaista kykyä havaita huumoria.
lainaa
Ärrär

29.11.2017 klo 13.46

Refloni kirjoitti:
Ärrär kirjoitti:
Muka nokkelaa paskaa tämä(kin) arvostelu. Onneksi niitä löytyy muualtakin.

Ja silti tulit lukemaan tämänkin ja jaksoit oikein kommentoida. Jarin tapaisia arvostelijoita ei juuri muualta löydy.


Mistähän johtuisi ettei löydy. Aavistuksen vaikea saada kiinni tosta hourimisesta mitä nämä arvostelut ovat.
lainaa
OldHorny

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.10.2007

29.11.2017 klo 17.06 2 tykkää tästä

Peltosen arvostelut ovat kuin onnettomuustilanteet. Räjähdyksen jälkeen. Kun ei enää erota mikä siitä lihamössöstä kuului kenellekin, saati mikä ruumiinosa oli kyseessä, mutta pakko vaan tuijottaa.
lainaa
Epäjormaali

29.11.2017 klo 20.00 3 tykkää tästä

Mitä enemmän kommentteja, sitä onnistuneempi juttu. Peltonen on varmasti tämän saitin menestyvimpiä kirjoittajia. Mitä enemmän nostatte kohu^H^Hmmentteja, sitä enemmän lapsenne rakastaa mua.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova