Tuorein sisältö

Cloverfield

Ensi-ilta: 29.02.2008
Genre: Kauhu
Ikäraja: 13
Jari Tapani Peltonen

01.03.2008 klo 16.30 | Luettu: 74912 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Jos kaveri on lähdössä ulkomaille ja sinua pyydetään tallentamaan läksiäisbileet videokameralla, mitä teet, kun kesken kaiken kaupunkiin hyökkää Godzillan kaveri? Tietenkin kuvaat elokuvan Cloverfield. Tietenkin. Vaikka olisit itse vielä hysteerisempi ja itkuisempi kuin rakkaat ystäväsi henkihieverissä, itää takaraivossasi ajatus, että jälkipolvet tahtovat nähdä, kuinka New York City hajotettiin maan tasalle. Olet aivan oikeassa. Annan urotyöllesi viisi tähteä.

Cloverfield on juuri sitä mitä lupaa: käsivaralta kuvattu selviytysmistarina suuressa kaupungissa, johon on juuri hyökännyt tuntematon, jättiläismäinen elämänmuoto, jota armeijakaan ei meinaa saada kuriin. Elokuva yhdistää halvan idean studiotuotannon budjettiin ja riippumattomasti rahoitetun sydänveriprojektin sieluun. Cloverfield saavuttaa jo ennen ensimmäistä jännittävää kohtaustaan tason, jonka olemassaoloa useimmat kauhuelokuvat eivät edes tiedosta: Cloverfieldin kauhut ovat jotain, mitä katsoja ei tahdo nähdä - koska ne ovat kauhuja. Cloverfieldin hirviö ei ole joku, jota on kiva kannustaa, vaan raivostuttava sisilisko, josta ei vain pääse eroon. Tuntuu, että hirviötä näytetään jopa liikaa.

Cloverfield on enemmän, kuin kiljumista ja kameran heilumista. Sitä ei missään sanota, mutta katsojan on hyvä ymmärtää se, että tätä hirviöhyökkäystä kuvattiin kymmenillä ellei sadoilla videokameroilla, ja tämä löydetty kuvanauha on kaikista olemassa olevista erikoislaatuisin – onhan juuri tämä juuri sitä, mikä on päätetty Suomenkin elokuvateattereissa esittää. Nauhalle on tallennettu ystävysten järjenvastainen yritys pelastaa toverinsa pahimman tuhon keskeltä. Laumanjohtajan naaras on pulassa ja lauma seuraa kuin narusta vedettäessä, vaikka on ilmeistä, että miestä ajaa rakkauden ohella eteenpäin huono omatunto. Tuntemattomat näyttelijät lähes vieraiksi jäävissä rooleissa ovat niin todenmukaisia, että Cloverfield onnistuu kouraisemaan syvältä kertoja toistensa jälkeen.

Cloverfield tuntuu kotivideolta, vaikka on jälkikäteen ajateltuna selvää, että sen leikkaukset ja kuvakulmat ovat jopa tarkemmin mietittyjä kuin vastaavissa perinteisissä elokuvissa. Jotain mielenkiintoista tapahtuu koko ajan, mutta läsnä on myös tunne, että jotain kauheaa voi tapahtua milloin tahansa ilman paljastavaa musiikkia tai muita kliseitä. Cloverfield on pelottavin iso studioelokuva niin pitkään aikaan, etten tiedä puhuako vuosista vai vuosikymmenistä. En pelkää lihamyllyssä jauhettavia ihmisiä, en varjoissa kyttäävää kissaa, mutta tätä säikyin.

Lääkärini kirjoittaisi huomattavasti osuvamman arvostelun. Cloverfield vangitsee huomion ja saa pulssin hakkaamaan omaan tahtiinsa, saa kädet hikoamaan ja silmät vuotamaan. Ainoastaan kerran elokuvan otteesta oli pakko vääntäytyä irti, kun kameran hervoton heiluminen aiheutti matkapahoinvointia. “Kuin vuoristorata” on kiusallinen klisee elokuva-arvosteluissa, mutta sanonpa että ainoa asia joka Cloverfieldistä paremman tekisi, olisi oikea vuoristorata, siis sellainen huvipuistovehje, joka liikkuu edessä heiluvan kuvan tahtiin.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sweeney Todd: Fleet ... Kalle Ahola - Audio ... >

Keskustelut (45 viestiä)

pumm1

Rekisteröitynyt 22.01.2008

01.03.2008 klo 17.05

Tämän voisi katsoa. Onko tämä tosiaan kauhu leffa? Itse luulin selviytymis/jännitys leffaksi.
lainaa
Homer

Rekisteröitynyt 28.07.2007

01.03.2008 klo 17.17

Tuli aika yllätyksenä toi 5 tähteä.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

01.03.2008 klo 17.38

Homer kirjoitti:
Tuli aika yllätyksenä toi 5 tähteä.


Niin muuten minullekin. Silloin kun Cloverfieldillä ei ollut vielä nimeäkään, leffa kiinnosti hyvinkin paljon, kun luulin että kyseessä on jotain Lostiin verrattavaa (Cloverfield ja Lost ovat J.J. Abrams -tuotantoa), eli jotain monimutkaisella juonella. Blair Witch Project isommalla budjetilla ei kuulostanut kovin kiinnostavalta, mutta ennakkoasenne lyötiin maan rakoon välittömästi, kun huomasin kiinnostuvani jopa Cloverfieldin tuikitavallisesta draamamateriaalista. Miksi tässä pitää hirviökin olla, ajattelin - ja sitten alkoi jytinä.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

01.03.2008 klo 17.43

pumm1 kirjoitti:
Onko tämä tosiaan kauhu leffa? Itse luulin selviytymis/jännitys leffaksi.


On.

V2.fi:n tunnistamista genreistä tälle voisi valita myös draaman, jännityksen ja/tai sci-fin, mutta tahdon alleviivata sen, että kyseessä on ennen kaikkea kauhua niille, jotka kauhua haluavat - elokuva on säälimätön. Cloverfield on ihanteellinen valinta esimerkiksi purista mun käsivartta -treffileffaksi.
lainaa
TheStar

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

01.03.2008 klo 17.57

Jotenkin kummastuttaa tämä elokuva, pitää miettiä tän katsomista kuitenkin, jos vaikka elokuviin mentäisiin paremman puolison kanssa. Kuitenkin itseäni on viimeaikoina häirinnyt nämä hirviöleffat sun muut, joihin näitä nuorempia poikia ikäänkuin on houkuteltu, ja tämä vaikuttaa juuri sellaiselta leffalta. Tulee mieleen kaverini jolta löytyy nippelitietoa elokuvahirviöistä niin ärsyttävissä määrissä, että pelkkä ajatteleminen saa verenpaineen nousemaan.
lainaa
Likvor

Rekisteröitynyt 16.04.2007

01.03.2008 klo 18.05 2 tykkää tästä

Kävin katsomassa ennakossa. Hyvä leffa oli omastakin mielestä mutta hiukan lyhyt.
lainaa
BlairGodzillaProject

01.03.2008 klo 18.12

Itse en kokenut tätä kauhuelokuvana.
Menin katsomaan tämän trailerin pohjalta ja petyin täysin, elokuva ei peloittanut kertaakaan vaan oli enimmäkseen pitkästyttävää kaupungissa juoksemista.
Juoni oli peruskauraa ja ei ollut mitenkään omaperäinen.

Kuvaustyyli failas ja pahasti, joka oltiin kopioitu The Blair Witch Project elokuvasta, jossa tämä sentään toimi.
lainaa
Ärrin

01.03.2008 klo 20.22

Erittäin loistava arvostelu... Mutta kauhu elokuvaa tästä ei saa... Jännitys/Sci-fi tämä oli minulle, mutta joillekin kauhu joillekkin ei
lainaa
MC_Fenris

01.03.2008 klo 20.25 1 tykkää tästä

Eilen ensi-illassa kävin elokuvan katsomassa, jopas oli viihdettä kerrakseen! Leffa piti otteessaan alusta loppuun ja pulssi pysyi lähes koko ajan urheilusuorituksen tasolla.

Kuvaustyyli oli erinomaisen sopiva, ihanan kaaottinen mutta aivan tarpeeksi selkeä. Tehosteet näytti aidoimmalta kenties koskaan (vaikka ymmärtääkseni budjetti ei aivan mitään über -luokkaa ollutkaan). Ajoittain häiritsi vain yksi asia: miksi ihmeessä äijä kuvaa videokameralla samaan aikaan kun ystävät tekee kuolemaa? Aikamoinen sadisti, täytyy sanoa.

Mutta lopputulos oli jotain todella upeaa. Paras (vähintäänkin viihdyttävin) elokuva vuosiin.
lainaa
crestfall

02.03.2008 klo 13.06

Peltonen saisi pysyä peliarvosteluissa
lainaa
FFRR

02.03.2008 klo 15.55

Siis täh? Oliko tämän tarkoitus olla jollain tavalla pelottavakin? Pitkästyttävä ja pitkälti ennalta-arvattava leffa. Ei todellakaan ollut katsomisen arvoinen.
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

02.03.2008 klo 18.51

V2.fi:ssä näin trailerin tästä leffasta enkä tiennyt yhtään mistä oikein leffassa on kyse, mutta päätin mennä katsomaan koska traileri näytti mielenkiintoiselta. Yleensä en näin tee, koska trailerit saavat paskatkin leffat näyttämään hyviltä, mutta toisinaan on kuitenkin kiva mennä leffaan tietämättä itse elokuvasta juuri mitään. Tällä kertaa se kannatti.

Kauhuksi en minäkään tätä elokuvaa luokittelisi (kauhusta kun en tykkää lainkaan, tai ainaakaan ns. perinteisestä kauhusta. Ehkäpä kauhun määritelmä on hieman vääristynyt ajan saatossa joten on vaikea sanoa mikä on varsinaisesti kauhua ja mikä ei. Itse kuitenkin luettelen kauhuksi esim. Manaajat jollainen tämä leffa ei ainakaan ollut yhtään), mutta joidenkin elokuvien kohdalla elokuvan lokeroiminen on aika turhaa. Se mikä on tärkeintä on se, että pulssi pysyi koko leffan ajan korkealla ja jännitys piti otteessaan. Jos se täyttää kriteerisi kauhuleffalle niin sitten kyseessä on kauhuleffa.

Aluksi heiluva kamera meinasi saada fiilarit ihan lattiaan, mutta siihen tottui nopeasti enkä sitä muutaman minuutin päästä enää edes huomannut. Itselleni ei heilunta aiheuttanut pahoinvointia vaikka sitäkin vähän jännitin.

Kaikenkaikkiaan hyvä elokuva. Juonta ei juurikaan ollut, mutta aina sitäkään ei tarvita. Pieniä hauskuuksiahan tälläinen "kotivideokamera" kuvaustyyli saa aikaiseksi koska kamerasta tunnutaan pidettävän enemmän huolta kuin omasta tai muiden hengstä mutta se, sekä muut epäjohdonmukaisuudet ovat pieni virhe muuten onnistuneelle leffalle.
lainaa
Ärrin

03.03.2008 klo 15.35

Mitähän vanhemmat tykkää kun tämän DVD:lle hankitaan? Kamera heiluu melkein koko ajan! Mutta tuskin se niitä haittaa kun siinä on jännitystä ja ISO hirviö!
lainaa
zergbur

Rekisteröitynyt 07.08.2007

04.03.2008 klo 11.54

Katsoin tämän leffan eilen. Itsessään leffan konsepti oli helvetin hyvä "pitkästä aikaa" (Godzilla). Kuitenkin kamera ärsytti minua todella paljon. Kuva oli välillä pelkkää arvuuttavaa pikselimössöä, sekä ääniraitakin oli mitä lie puuroa, välillä seasta erottaen "OMG!!!11!!".

Lisäksi leffan alku oli pakkopullaa, jolla ei ollut oikein mitään merkitystä. Kuitenkin tykkäsin leffasta todella paljon näistä seikoista huolimatta! :D Antaisin tälle ehkäpä 3½ tähteä + suosittelen-leiman. :P

Tuli niistä pikkumonstereista mieleen Starcraftin zerglingit! ;) :D
lainaa
Sihi

Rekisteröitynyt 04.07.2007

04.03.2008 klo 21.22

Oli kyllä aivan helkutin mahtava leffa. Kuvaustyyli oli mitä parhain. Kunnollista havaittavaa juonta ei niinkään ollut, ja hyvä niin, sellainen ei olisi tähän lainkaan sopinut. Tavallisten tallaajien selviytymiskamppailua on todella jännittävä seurata, ja välillä sitä huomasi tuijottavansa kuvaa silmät pyöreänä ja miltei huutavan mukana, että juoskaa nyt p*rkele.
Itse antaisin tälle ehkäpä 4½ tähteä.
lainaa
kingbauer17

Rekisteröitynyt 24.07.2007

04.03.2008 klo 21.35

Tosi hyvä arvostelu! Lähes samaa mieltä.. Repes totaalisesti tossa "sisilisko" kohassa XD
lainaa
roni

05.03.2008 klo 19.22

Leffa oli melkoinen pettymys :( Todella lyhyt pätkä jossa ei päätä eikä häntää. Elokuvassa ei ollut minkäänlaista juonta, tarkoituksellisesti tietenkin kerta kuvattu joidenkin randomejen kokemuksia. Ekat puol tuntia oltii bileissä, sitten hups vapaudenpatsaan pää lentää ja tästä alkaa hirveä juokseminen ja kiljuminen joka kestää leffan loppuun. Tottapuhuen leffa oli ihan ok, mutta huonolla tarkoitan etten saanut itse mielestäni 8€ vastinetta tarpeeksi.
lainaa
joonas

05.03.2008 klo 20.24

Trailerin (ja Peri-Jaan yliampuvan arvostelun) jälkeen tämä oli kyllä pettymys.
Mitä tulee näyttelijä-"suorituksiin" niin ei voi kuin pudistella päätään. Yksikään hahmo ei onnistu herättämään pätkääkään sympatiaa tai tunnu läheiseltä tai helpolta omaistua, joten lopulta ei oikeastaan kiinnosta, että liiskataanko tai syödäänkö ne vai selviävätkö he kenties sittenkin.
Leffan lyhyys ja jo tavaramerkiksi muodostunut heiluva kamera pelastivat vähän, mutteivat tarpeeksi. Enintään kahden tähden pätkä.
lainaa
TaiZuuni

Rekisteröitynyt 01.06.2007

06.03.2008 klo 06.51

Vähän ristiriitaiset fiilikset leffasta. Olihan se hyvin toteutettu, mutta kun mitään juonta ei oikein ollut niin loppuki tuli yllättäen. Äänistä pitää antaa pisteet. Kunnon jytinää oli koko aika.
lainaa
Meitzi

06.03.2008 klo 11.39

Leffan alku oli kyllä ihan puuduttavaa eikä henkilöihin päässyt sisään. Kuten joku sanoi niin ihan sama kuka syötiin.

Välillä meinas vähän päähän sattua kameran pyörittäminen, mutta sen antoi anteeksi. Ei tämä kauhu leffa ole, mutta mielestäni tässä oli kuitenkin kunnon action kohtia, mm. kun armeija ensikerran hyökkäsi ja sitä seurattiin LÄHELTÄ.

Itse olisin ehkä antanut leffalle jonkun muun lätkän kuin K13 vaikka siinä ei verta juuri näy.
lainaa
kurttunaama

06.03.2008 klo 14.45 1 tykkää tästä

Tosta elokuvasta huomaa, että tunnelma on väkivaltaa pelottavampaa...
5/5 tähteä, sanoisin. Odottamaton loppu lisää viidennen tähden.
lainaa
Crisutan

Rekisteröitynyt 09.07.2007

07.03.2008 klo 18.37

Odotin että olisi ollut edes vähän mielenkiintoinen, mutta ei...
lainaa
hiiroo

Rekisteröitynyt 08.08.2007

10.03.2008 klo 15.51

Täysin eri mieltä arvostelijan kanssa.
lainaa
eelis

12.03.2008 klo 21.56 1 tykkää tästä

Hyvä arvostelu. Itse mietin ihan samoja juttuja. Kädet tärisi ja tuli kylmiä väreitä pitkin leffaa. Pitkästä aikaa ERITTÄIN hyvä kauhu/hirviö elokuva joka todellakin ansaitsee ANSAIDUT 5 tähteä!
lainaa
eelis

12.03.2008 klo 22.00 1 tykkää tästä

roni kirjoitti:
Leffa oli melkoinen pettymys :( Todella lyhyt pätkä jossa ei päätä eikä häntää. Elokuvassa ei ollut minkäänlaista juonta, tarkoituksellisesti tietenkin kerta kuvattu joidenkin randomejen kokemuksia. Ekat puol tuntia oltii bileissä, sitten hups vapaudenpatsaan pää lentää ja tästä alkaa hirveä juokseminen ja kiljuminen joka kestää leffan loppuun. Tottapuhuen leffa oli ihan ok, mutta huonolla tarkoitan etten saanut itse mielestäni 8€ vastinetta tarpeeksi.


Tähän on todellakin pakko vastata. On taas idiootti asialla.
Leffan koko IDEAHAN on siinä että se on pakokauhua, ja juoksua vailla minkäänlaista päämäärää! Mitäs luulet että itse tekisit samassa tilanteessa!? Elokuva on siinä juuri niin nerokas, että se vangitsee näinkin hyvin tunnelman, ja jaksaa vielä kaiken lisäksi pitää sen yllä jatkuvasti koko leffan ajan. Jos olisin tiennyt mitä menen katsomaan, olisin maksanut leffasta vaikka 20e.
lainaa
alppen13

29.03.2008 klo 19.56 1 tykkää tästä

Elokuvan arviointi tiivistettynä kolmeen sanaan: Erittäin hyvä leffa. Tai ainakin minun mielestäni. Oli tämä omalla tavallaan pelottava, 'normaalit' kauhuleffat, joissa verta ja päitä lentää liikaa, ja jotka ovat varustettu k18-merkinnällä, eivät minuun vetoa, mutta tämä yllätti. Leffa olisi ollut vielä parempi, jos lopussa ei olisi näytetty liikaa sitä hirviötä, mielestäni se olisi voinut pysyä sellaisena ei-3d-hirviö-tehosetemässäilynä, ja näyttää se hirviö vain kaukaa ja epäselvästi. Mutta nykyiset mallintajat ovat yli-innokkaita, sille ei taida voida mitään.
VET on varmaankin ihastunut tähän k13-merkintäänsä liiaksikin, minusta tämä olisi voinut olla k15 leffa.
lainaa
Okd

06.04.2008 klo 15.35

eelis kirjoitti:

Leffan koko IDEAHAN on siinä että se on pakokauhua, ja juoksua vailla minkäänlaista päämäärää!

Juuri näin, eli jos kiinnostaa leffa ilman päätä & häntää suosittelen!
lainaa
Wnbleffakriitikko

10.04.2008 klo 22.12

Idea hyvä mutta todellakin kopioitu. Juoni oli lähes olematon ja pään särkyä tuo kameran heiluminen aiheutti. Tunnelmaltaan hyvä leffa, kauhuksi en minäkään tätä sanoisi mutta piti kuitenkin mukana vaikka juoni oli mitä oli. Äänet ja efektit oli aika vaikuttavaa, ja hyvä keino säästää budjetissa toi paskalla laadulla kuvaaminen jos jos näkyykin ihmisen käsi örkin alta kuva mössöksi ja sillä sipuli.

Tähtiä antaisin 3 puol, katottava leffa kyllä mutta ei jäänyt oikein mitään käteen. Sopivaa tylsän torstain ajankuluksi.
lainaa
jartsih

12.04.2008 klo 16.21

Kauhulla ole mitään tekemistä tän leffan kanssa...
Hymyilyttää kuinka hyvänlaatusta shittiä on kotikameralla saatu kuvattua =)

4/5 tähteä annan.
lainaa
Tane

Rekisteröitynyt 26.06.2007

20.04.2008 klo 19.44

Leffa oli katsottava, mutta mielestäni huono loppu jäi mieltä suremaan :(

Mitähän sille otukselle sitten kävi ja mistä se tuli ja miksi ja ja ja..
lainaa
d2lazy

27.04.2008 klo 19.30

Ennen leffan katsomista ajattelin, että tämä on joku perus hollywood monsteri leffa jossa iso arska räiskii hirviöitä, mutta yllätyin positiivisesti pulssi oli varmaa 140 koko leffan ajan. Aivan loistavasti kuvattii sitä tunnelmaa katastroofin keskellä normaalin taviksen kuva kulmasta ja se pako kauhu oli hyvin saatu taltioitua. Joku valitti juonesesta noh joillekkin ei mikään kelpaa, siis tän leffan juoni oli mun mielestä todellisen tuntuinen ainakin itse olisin tehnyt samoin kuin leffan päähenkilö. 4/5 tähteä annan. Ai nii ja jokainen joka katsoi leffan loppu tekstit, niin tietää että jatkoa on luvassa hienoa.
lainaa
Paskatykki

27.04.2008 klo 23.42

Elokuva oli ihan ok. Mutta kyllä toi kuvaamis systeemi oli todella ärsyttävä. Toivottavasti ei tule tollasta kuvaamista. Ei kyllä ollut yhtään pelottava. Harmikun Hud ei näkynyt paljon ollenkaa, kun se kuvasi suurimman osan ajasta.
Huomasitteko muuten lopussa, että sieltä taivaalta tippuu todella pieni tavara/olento/mikälie. Ja se läsähtää veteen. Kattokaa tarkasti.
lainaa
Anonyymi

23.06.2008 klo 19.19

Nukahdin sohvalle 20 min. ennen loppua, suuri pettymys oli mulle. Pahin virhe musta oli se, että kenestäkään henkilöstä ei välittänyt, kuoleeko se vai jääkö eloon (niinkuin edellä oli mainittukin).
Olis voinu toki toimia paremmin isolta ruudulta katsottaessa, mutta en kyllä maksaisi enää tän uudelleen näkemisestä
lainaa
Daealis

Rekisteröitynyt 27.05.2008

24.06.2008 klo 12.21

Epäilen vahvasti, että nyt on arvostelun kirjoittaja katsellut eri leffan kuin minkä itse näin.

Cloverfield oli sitä, miltä se näyttikin: Blair Witch Projektin ja Godzillan äpärälapsi. Tässä tapauksessa kyseessä on vain kymmeniä sukupolvia sisarustensa kanssa risteytetty juoni, jossa on niin paljon vikoja ettei oikein tiedä mistä alkaisi haukkua. Cloverfieldin luokitteleminen kauhuleffaksi on ainoastaan sen syytä, että ei ole olemassa vielä omaa kategoriaa tylsälle, ennalta-arvattavalle teinikauhulle. Elokuvassa ei ollut ensimmäistäkään kohtausta, mikä olisi yllättänyt. Ainoa kohtaus, mikä oli lievästi edes karmiva, oli metrotunnelissa juoksentelu Starship Trooperista taskukokoisiksi kutistetut hämähäkit kintereillään. "Tuntuu, että hirviötä jopa näytetään liikaa" osui nappiin. Hirviössä oli jotain mystistä ja 'pelottavaa', kun siitä vilahti häntä tai vähän leukaa kamerakulmasta, mutta elokuvan puolivälin jälkeen tuntui, että huomionkipeä apinan ja sisiliskon harmaasävyinen ristisiitos seisoi jatkuvasti kameramiehen päällä. Hollywoodilaisittain kauhun perinteitä kunnioittaen äkkinäiset PÖÖÖ-kohtaukset ovat ainoa syy, miksi tätä yritetään kaiketi kauhuna markkinoida, koska tunnelma loisti poissaolollaan(sain enemmän 'kauhua' irti Saw nelosestakin)

Kastiin täytyi heittää tuntemattomat näyttelijät, ettei elokuvasta voisi tunnistaa naamoja, jolloin realismin illuusio särkyisi. Tässä mentiin metsään kuten niin usein ennenkin: Iso alkuryhmä koostui kaikista etnisistä ryhmistä, ettei syrjintäkorttia voida vetää ensimmäisenä pakasta, mutta yllättäen musta mies on se ensimmäinen, joka hengestään pääsee, ja viimeisenä pystyssä on kaksi valkoihoista. Ryhmään piti saada yksi hysteerinen nainen, yksi antisankarin virkaa toimittava 'johtaja', rakastavaiset, exät ja tietenkin yksinkertainen kaveri, joka tuo tahatonta huumoria jo muutenkin hataraan tunnelmaan. Nämä ärsyttävät vitsit viljellään vääriin kohtiin ja ne pilaavat tunnelman lopullisesti.

Juoni oli yhtä hutera näyttelijöiden roolihenkilöiden kanssa. Jokin ydinsukellusveneen kokoinen, tuhansia beaglen kokoisia verenhimoisia hyönteisiä selässään kantanut ötökkä on ilmeisesti uinut nykiin, eikä kukaan ole sitä huomannut? Maapallolla ei ole sellaista kolkkaa, missä ei jo nettiä olisi, joten mistä tämä sitten on onnistunut uimaan paikalle huomaamatta? Varsinkin kun ötököille ei ollut sileässä selässä minkäänlaisia kiinnityspaikkoja, eikä itse päämöröllä kiduksenkaltaisia hengityselimiä joten oletettavasti se on joutunut kroolaamaan pinnalla koko matkansa.

Unohtaen ötökän fysiologiset ominaisuudet hetkeksi, sankarimme järjenvastainen kamppailu koko kansalliskaartia vastaan yhden naisen löytämiseksi saa naurettavat piirteet ensimmäisen puhelun aikana. Puhelu katkeaa suuren metelin saattelemana, loput soitoista eivät saa vastausta. Joka tällaisessa tilanteessa olettaa jotain muuta kuin kuoleman toisessa päässä luuria pitelevälle, huiputtaa itseään. Oikea ystävä olisi tässä vaiheessa huidellut hysteeristä teinisankari-wannabeetä ympäri korvia ja käskenyt ryhdistäytyä. Mutta meilläpä olikin niin heikkotahtoinen jengi että nämä lähtivät vain kiltisti kipittämään perässä. Viimeistään kun taistelukentillä karaistu sotilaskaartin johtaja, joka epäilemättä on nähnyt epätoivoista toimintaa sodassa, heltyy ja päästää tällaisen nuhjuisen teinilauman alueelle, missä sotilaatkin miettivät kahdesti liikkumistaan, olin valmis palauttamaan elokuvan vuokraamoon. Aseen perällä ohimoon tuollaista paniikkihäiriöistä teiniä, käsirautoihin ja seuraavalla kopterilla ulos saarelta, sen olisin uskonut.

Kameratyöskentely oli ainoa asia, miksi antaisin elokuvalle edes yhden tähden. 21" telkusta katseltuna kamerassa oli vain kotoisa fiilis, vanhan materiaalin ja kohisevien leikkausten pätkintä on loistava idea. Tyyli olisi voinut sopia johonkin American History X tai Memento -tyyliseen elokuvaan loistavasti. Täytyy toivoa ettei se unohdu näin ala-arvoisen paskaleffan mukana.

Jos haluatte nähdä monstereita, vuokratkaa mustavalkoiset godzillat. Jos haluatte kauhua, värvätkää itsenne rauhanturvajoukkoihin ja menkää eturintamalle. Hollywoodista ei kauhua tule.
lainaa
Jepjep

25.06.2008 klo 09.54

Ei todellakaan viiden tähden arvoinen leffa. Korkeintaan kahden.
lainaa
jeppe

25.07.2008 klo 22.29 1 tykkää tästä

tämä on yksi parhaista leffoista mitä olen koskaan nähnyt!
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

03.12.2008 klo 18.01

Daealis kirjoitti:
Epäilen vahvasti, että nyt on arvostelun kirjoittaja katsellut eri leffan kuin minkä itse näin...

...21" telkusta katseltuna...


Olet aivan oikeassa.

En aio katsoa Cloverfieldiä uudelleen, ellei se onnistu todella isolta ruudulta / kankaalta.
lainaa
hammerdown

08.01.2009 klo 21.17

sellaisen virheen olin elokuvasta näkeväni, torni joka oli kaatunut nojaamaan toista vasten oli selvästikin Time Warnes Center Columbus Circlellä, mutta sitten otos jossa tyypit kiipeili ns. saman rakennuksen katolla olikin jo oikeasti eri rakennus Time Warnes Centerin ja central parkin välissä. saa korjata jos olen väärässä tai jos jotakuta sattuu edes kiinnostamaan :D
lainaa
Skarppia_JP

09.11.2009 klo 20.19

Katsoin nyt tuon leffan ja luin Jarin arvostelun, en voinut muuta kuin tarkastaa ihan toiselta koneeltakin että varmasti on oikeaan leffaan linkki. VIISI tähteä? :D

Hitto vie, jopa normaalikäyttäjä Daealis:n kirjoittama arvostelukin on enemmän paikkaansapitävä. Vaikkakin on leffa nyt yhtä tähteä parempi. Itsekin pidin leffasta, mutta se ei pelottanut, juoni oli ikivanhaa ja ties kuinka monesti käytetty, näyttelijät eivät "maistuneet" miltään ja koko leffakin oli lyhyt. Tuntuu että ainoa kantava idea oli tämä HURJA ja MULLISTAVA "uusi" kuvaustapa. Jee?

Miten tuollaiselle teinirainalle voi kukaan, varsinkaan ammatikseen(?) arvosteluja kirjoittava antaa viisi tähteä? Haiskahtaa "hieman" maksetulta arvostelulta, tai sitten muuten vain kännissä kirjoitetulta.

Tavallisesti Jarin kirjoituksia on ilo lukea, mutta toivotaan että jatkossa säästyttäisiin tällaisilta... Kömmähdyksiltä.
lainaa
TheJ

Rekisteröitynyt 30.07.2007

21.11.2009 klo 12.51

Cloverfield toimii ehkä isolla kankaalla parhaiten, mutta kyllä ainakin äänet ja tietyt visuaaliset säväykset toimivat TV:n ruudullakin. Omasta mielestäni leffa on kolmen tähden arvoinen. Hieno idea, keskinkertainen toteutus.
lainaa
KingKong

30.01.2010 klo 17.38 1 tykkää tästä

Daealis kirjoitti:

Juoni oli yhtä hutera näyttelijöiden roolihenkilöiden kanssa. Jokin ydinsukellusveneen kokoinen, tuhansia beaglen kokoisia verenhimoisia hyönteisiä selässään kantanut ötökkä on ilmeisesti uinut nykiin, eikä kukaan ole sitä huomannut? Maapallolla ei ole sellaista kolkkaa, missä ei jo nettiä olisi, joten mistä tämä sitten on onnistunut uimaan paikalle huomaamatta? Varsinkin kun ötököille ei ollut sileässä selässä minkäänlaisia kiinnityspaikkoja, eikä itse päämöröllä kiduksenkaltaisia hengityselimiä joten oletettavasti se on joutunut kroolaamaan pinnalla koko matkansa.


Jos satuit huomaamaan leffan lopussa, jossa kuvataan Robia ja Bethiä Coney Islandin rannalla, niin taivaalta putoaa mereen jotain. Eli todennäköisesti se oli leffan monsteri, joka muhi kuukauden meren alla ja sen jälkeen aloitti rageemisen. Jos vaikka katsoisit leffan kunnolla, ennenkuin aloitat avautumisen.
lainaa
WhiteIce

Rekisteröitynyt 02.01.2010

02.02.2010 klo 17.11

5 tähteä?

2 tätä huonompaa elokuvaa olen nähnyt. tämä ns. uusi kuvaustyyli on täysin p*ska. Juoni on jäänyt rannalle ja tämä kauhu-genre menee täysin yli ymmärryksen. Koko leffassa oli yksi hieno kohtaus, mutta kun muu leffa niin heikkoa ettei se oikein tunteita herätä. Tässä mun raget, teillä saa olla oma mielipide..

1 tähti!
lainaa
Kyllästynyt

07.12.2010 klo 15.18

oot perseestä Jartsa, oon jokasessa arvostelussas aivan eri mieltä, sori nyt vaan.
lainaa
TheAmokz

09.12.2010 klo 20.21

Kyllästynyt kirjoitti:
oot perseestä Jartsa, oon jokasessa arvostelussas aivan eri mieltä, sori nyt vaan.

Ei ole sinun vika jos sulla on huonot mielipiteet.
lainaa
ivo

29.01.2011 klo 00.45

ihan keskiverto kuraa oli
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova