Tuorein sisältö

Servant: M. Night Shyamalan pelottelee kumivauvalla

Jari Tapani Peltonen

15.01.2020 klo 23.00 | Luettu: 5102 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kumivauvana luokses pompin taas.

Kausi 1 - Jakso 1:
Reborn


Applen kauhusarja yhdistää kaksi tai neljä ideaa jo ennen varsinaisia käänteitä. Varakas pariskunta palkkaa tytön "kädeksi, joka kehtoa keinuttaa". Varautuneen likan uskonnollisuus on kärkevää, mutta oudointa on se, että hän tekee työnsä. Lapsi on nukke. Pariskunta on menettänyt esikoisen, mitä nainen ei hyväksy. Lapsenvahti mukailee fantasiaa, vaikkei emäntä olisi paikalla. En usko, että mies on (eniten) sekaisin, sillä hän puhuu tilanteesta muille, mutta on se ilkeää, kun vain isi paiskoo nukkea.

Näin hyvin tehtynä yksikin hullu riittäisi. 5 tunnin kesto kuulostaa leffoja täyteläisemmältä (kolmas idea), mutta 30 minuutin jaksot velvoittavat tehokkuuteen (neljäs). Pariskunta esitellään ulospäinsuuntautuneen tädin ja varautuneen sarkasmijörrikän kombona ja jokainen lisäys vaikutelmaan tuntuu tulevan syystä. Naisen mökkihöperyys ei syvene: lapsenvahti mahdollistaa paluun työelämään, miehen jäädessä kokkailemaan kokeellisesti ja oman ilmoituksensa mukaan onanoimaan. Kukin seksuaalisia jännitteitä oletettavasti alustava kohtaus on samalla muuta.

Tuottaja M. Night Shyamalan vastaa pilotin ja perjantaina debytoivan päätösjakson ohjauksesta. Hän osaa tehdä talostakin hahmon. Veikkaan iPadin tai iPhonenkin käyneen mielessä, jakson ollessa täynnä lähikuvia kasvoista ja kauniista esineistä. Lapsenlikka on mysteeri, mutta kuvat avaavat tulokkaan näkökulmaa vähintäänkin kun hänen ja emännän kasvot ovat vuorotellen etualalla ja taustalla kyräilevään ukkoon tarkennetaan tarvittaessa.

90 minuutin Dracula-läskisoosin jälkeen tarvitsin tätä. Katsotaan, monta jaksoa menee kerralla jatkossa.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Apple TV+, iPadilla

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Blue ... Avenue 5: Star Trek ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova