Tuorein sisältö

Teräsbetoni: Myrskyntuoja

J.A. Kaunisto

01.04.2008 klo 18.55 | Luettu: 9256 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Teräsbetoni kertaa tutut temput uudella kokopitkällä taistelulaulurieskallaan. Euroviisubiisi Missä Miehet Ratsastaa hyppää silmille kiekon ilmiselvänä hittiviisuna. Mukana on onneksi huomattavasti terävämpää soturihuudatusta, pari viisua onnistuu ottamaan myös hieman vakavampaa irvistystä. Teräsbetonin vahvuus eli silmille hyökkäävä innostus, pullistelu ja itseironia ovat pääosassa. Lyriikat ovat syvällä taistelukenttien jälkilöylyissä. Vaikka taisteluhölkkä saa rinnalleen muutamia tyylikkäitä power-kasarihehkutuksia, Teräsbetonin eväät alkavat loppua. Olisiko aika siirtyä englanninkieliseen ilmaisuun. Bändin innostus on tarttuvaa ja Teräsbetonin jannut ovat aidosti sankarimyytin riivaamia. Bändin materiaali voisi olla kovaa valuuttaa Saksan maalla.

Painajainen kasataan yksinkertaisista aineksista, viisun loppu on varsinaista paisuttelun kertausta. Biisiä ei saada millään poikki ja hehkutus nousee hengellisiin mittoihin. Ukkoshevonen on reipas soturihevanderi, joka liikuttaisi porukkaa myös Saksan suunnalla - saksankielinen versio kehiin? Paha Sanoo on pirun tehokas ja kulkee ilman turhaa virnistelyä. Metallin Voima laukkaa kuin villihevonen, riffissä on raskas potku jonka tylsät soturitekstit lähes vesittävät. Vihollisille tyrmää törkeän tarttuvalla kertsilla, isku ja vainaa. Huominen Tulla Jo saa tarttuu ja kurittaa mutta on niin perskuleen tuttua Tersäbetonia.


Teräsbetonin ylivertainen taistelukunto kantaa eteenpäin mutta bändin temppuvalikoima kaipaisi pussillisen uutta ja kolmannen lainaa. Bändin aikaansaama uho ja sankarihehkutuksen määrä on paikoin käsinkosketeltavaa. Vokalisti Ahola on bändin vahvin lenkki. Rumpalille kun saisi lisää käsiä ja kitaristille liukkaammat nakit. Allekirjoittanut kuuntelisi mielellään bändiä vieraan kielen äänteillä. Kotimaan puheella lyriikat valuvat välillä ärsytyskynnyksen yli. Toisaalta bändiä olisi mukava viedä ulkomaan elävien iloksi. Teräsbetonin vertaista hengen nostattajaa ei löydy joka kylästä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Spiderwickin Kronika... P.S. Rakastan Sinua... >

Keskustelut (3 viestiä)

soturi

04.04.2008 klo 17.04

Minun mielestä melko hyviä biisejä. Pari mainitsemisen arvoista Seiso Suorassa,Orjakaleeri ja Metallin voima. Joihinkin uppoaa syvemmälle joihinkin tuskin tekee naarmuakaan
lainaa
Laquendi

Rekisteröitynyt 17.10.2007

08.04.2008 klo 21.12

Ukkoshevonen ja Orjakaleeri parhaat, mutta hyviä biisejä melkein kaikki.
Kyllä minulle ainakin kiekon tai pari kelpaa tämä sama me ollaan parhaita ja te ootte säälittäviä (emmekä peittele mielipidettämme) kaava. Ahola on tosiaan se kantava voima, mutta kyllä tässä ne "sen toisenkin" laulamat biisit on ihan hyviä.
Kannattaa muistaa myös se, että vähän yli vedetyt biisit kuluu tyyliin ja on toinen kantava voima. Se, että biisit kuullostaa hyvältä ja niistä kuulee heti ettei olla ihan tosissaan on suuri plussa.
lainaa
Dreamer

Rekisteröitynyt 06.03.2008

23.04.2008 klo 22.55

Myrskyntuojaa kuunnellessa huomaa että uusi lätty on tehty eri asenteella kuin kaks ensimmäistä.
Sekä uus että vanha betoni on läppää, kyllä, mutta kahta ekaa levyä sävyttää tietynlainen vakavuus siitä mitä ollaan tekemässä. Se on se juttu mikä tekee Teräsbetonista hyvän, ja nimenomaan se asia mikä uutukaiselta puuttuu.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova