Tuorein sisältö

Kiuas: The New Dark Age

J.A. Kaunisto

26.03.2008 klo 22.35 | Luettu: 8960 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kiuas ei tunne raja-aitoja. Bändin power-ja sankarimetallin kilpalaulanta kaivaa vaikutteita melodisesta hevanderista ja progressiivinen metalli on vahva isoveli. Edellisiltä kiekoilta syntikoiden osuus on siirtyä hieman takavasemmalle ja Kalevala-mausteet unohdetaan kokonaan. Riffien ja rumputulen paineessa viisuissa on toimivaa kertsiä mutta välillä ratsu ottaa turhan villiä laukkaa. Idearikkaan ja elävän materiaalin sitominen yksittäisiksi viisuiksi tuottaa hieman harmaita hiuksia. Toisaalta törkeän liekehtivät soolo-osuudet antavat aihetta kunnon liputukselle.

Raskas runttaus hyydyttää paikoin tunnelmaa, allekirjoittanut kaipaisi syntikoilta rajumpaa osallistumista. Bändin vahvuus on kuitenkin rajoja rikkovassa metallisulatuksessa, jossa progressiivinen ajatusmaailma saa vastusta rajusti laukkaavasta skebavyörytyksestä. Kiekon nimibiisi ja To Excel And Ascend ovat tästä hyvia esimerkkejä. Kiuas käy läpi reilun annoksen metallin osa-alueita aggressiota unohtamatta, kertosäkeiden kohdalle saadaan ilmaa alle. Black Rose Withered saa taustatukea pauhaavasta klassisen puolen orkesterista, raskaan kivivyöryn alta löytyy melodisen heavyn muodostama sydän. After The Storm unohtuu akustisen folk-fiiliksen vietäväksi. Of Sacrifice, Loss And Reward tekee temput moneen ilmansuuntaan, kevyt ja raskas sulautuvat samaan muottiin.

Kiuas ei mahdu normaalin metallinimikkeen alle. Allekirjoittanut toivoisi bändin löytävän lopullisesti progemetalliset siipensä. Aggressiivinen runttaus jähmettyy progelinjojen edessä. Toisaalta Kiuas on omana itsenään vaikuttava ilmestys. Bändi yhdistää modernin ja vanhemman hevanderin tyylillä ja rankaisulla. Melodinen taisteluhuuto kaipaisi lisää puhdasta ilmaa...ja syntikkaa. Paikoin hieman tukkoiseksi juuttuva vaellus voisi hyödyntää paremmin ykkösluokan karaokeviisut. Kuitenkin, The New Dark Age sisältää niin paljon herkkuja, että kokonaisuuden makea jälkimaku peittää alleen pienet suolahiukkaset.
V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ismo Alanko Teholla ... Mitäs me spartalaise... >

Keskustelut (2 viestiä)

Latuman

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

30.03.2008 klo 18.48

Vähän tuntu videon perusteella että perinteinen "Woorior soul" meininki on takana. Mikä on sääli. Meillä on ihan tarpeeks In Flameseja ja muuta raharokkia eikä enempää tarvittaisi. Varmaan kokeilla pitää kuitenkin kun pari ekaa levyä löytyy.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

31.03.2008 klo 00.00

Latumanin kanssa vähän samaa mieltä ja uutta levyä kuunnelleena voin kyllä sanoa, että kahden ensimmäisen levyn hohto on aikalailla kadonnut. Uudelta levyltä löytyy hyviä kappaleita, vaan The Spirit of Ukolle tämä levy ei pärjää mitenkään.

Reformation oli sentään lähellä Ukkoa, mutta sekin jäi hieman kauemmaksi Kiukaan ykköslevystä. Näemmä Kiuas on näitä bändejä, joiden tuotanto huononee vuosien saatossa eikä ensimmäisen albumin tunnelmaan päästä koskaan takaisin. :(
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova