Tuorein sisältö

Fighting with My Family

Ensi-ilta: 05.08.2019
Genre: Draama, Komedia
Ikäraja: 7
Jari Tapani Peltonen

06.08.2019 klo 22.00 | Luettu: 4392 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Elokuva kertoo aiheesta, josta tiedän jotakin? Etovaa. Normaalikin elokuvamainen kärjistys saattaa haiskahtaa lapsille lässyttämiseltä.

Lena Headey ja Nick Frost myyvät karismalla sen koomisen väittämän, että hahmot olivat rappioluusereita, kunnes heistä tuli kyyhkyläisiä ja pienen showpainifirman vetäjiä. Se on kunnia, jos jälkikasvu siirtyy isoimman kilpailijan WWE:n leipiin. Poika on olevinaan tulevaisuus - mutta tämä onkin tositarina Paige-tytöstä. Hän teki lyhyen, mutta pidetyn painiuran ja sai loukkaannuttuaankin toimia tv-show'n juontajana. Olisin kirjoittanut SmackDownin, mutta elokuva luo fiiliksen, että asiasta puhutaan nyt isotädille. Tietääkö täti, mitä tarkoittaa stuntti? Roger Moorella oli vaativissa kohtauksissa stunttimies, eli sijainen. Showpaini ei ole kilpaurheilua, vaan eräänlainen stunttiesitys.

Näiltä stunttimiehiltä tulisi löytyä takariviin välittyvää karismaa. Paigen kulta-aika meni itseltäni ohi, joten puristi en ole. Näyttelijä saa hakea visiotaan, eikä Florence Pugh ole kehno näyttelijä, mutta voi piru, miten vähän pidin hänestä Paigena. Hän on painijana sitä, mitä uuden Leijonakuninkaan täytetyt eläimet ovat animaatiohahmoina. Hän hoitaa haavoittuvaiset ja voimakkaat hetket normaalisti, eli tiedostaen, että kamera zoomaa naamaan. Se on sivuseikka, että Pugh tarvitsee sijaista kehässä, mutta kehonkielen pitäisi olla energisempää muulloinkin. Hän myös näyttää liukuhihnanukelta, aidon Paigen näyttäessä Headeyn tyttäreltä. Parissa kohtauksessa vieraileva tuottaja Dwayne "The Rock" Johnson osoittaa, miten elämää suurempi karisma hehkuu aina, vaikka vain kehässä huudetaan.

Iso konflikti on se, haluaako Paige tähdeksi. Hän on antamassa periksi toistuvasti. Leffa toteaa, ettei paini ole tunnetuin viihdemuoto, mutta juhlii vain lopputekstimaininnalla sitä, että Paige oli edistämässä WWE:n naisten arvostusta. Kenenkään tavoite se ei ole, eikä Paige keskustele kokeneiden naisten kanssa, mutta entisiä malleja ja muita koristeita hän ihmettelee, leffan huijatessa, että Paige pukeutui heitä hillitymmin. Ei ole muitakaan haaveita. Kehtaako kyläkauppiaan tytär siis Prismassa työskennellä - vaikka velikin laittoi hakemuksen?! Veli on vielä tylsempi puunaama tarkoituksella, mutta hänelle Paige yrittää saada "oikeutta". Veli vaikuttaa sisäistävän faktat, mutta ehtii taantua apinaksi. Paige on kauas kotoa päätyvä nuorukainen, joten haikeus ja epäilykset kuuluvat asiaan, mutta ohjaajan pitäisi olla reilusti taitavampi, jotta leffa ei vahingossakaan vaikuttaisi surevan veljeä silloin, kun on mahdollista juhlia siskoa.

Leffan ansiosta voit katsoa Paigen RAW-debyytin YouTubesta pitäen staroja ihmisinä: miljoonayleisö farmiliigan jälkeen ei ole pientä. Toisaalta arastelu kuului tarinaan. Elokuvan versio kohtauksesta on kammottava. WWE on saanut tavallistakin enemmän kritiikkiä viime vuosina surkeasta kirjoittamisesta, mutta voi kiesus, jos kehään päästettäisiin vapiseva hoomoilanen, joka unohti ammattinsa: kuvittele pääosanäyttelijän seisovan kansallisteatterin lavalla rautakanki suolessa, kunnes hän muistaa huitaista miekalla, jolloin pahiksen näyttelijä luuhistuu. Nytkö kaikki taputtavat? Robin Hood voitti Nottinghamin sheriffin! Todellisuudessa Paigelle hurrattiin jo, kun hän saapui kehään, koska hän oli farmiliigan mestari. Leffassa farmiliiga on logo, jonka alla jumpataan.

Vilkaisin normaalit triviatiedon lähteet, mutten oppinut, miksei Pughia kolme vuotta vanhempi Paige näyttele itseään. Kun vihreää valoa tuli, Paigen painiuran loppu ei ollut tiedossa ja painijoiden leffat ovat WWE:n markkinointitaktiikka. Elokuva haisee mainokselta mm. alkaessaan The Rock -katkelmilla: siksihän tätä katsot, että kuulit Johnsonin olleen joku painiskelija, eikö? Paigen veljen alakuloa korostetaan nastamatsilla, joita WWE harjoitti ennen monopoliasemaa. Nyt kun firma aikoo pysyä matalassa ikärajassa uuden kilpailijan AEW:n hengittäessä niskaan, kovat matsit ovatkin rappion merkki, eivätkä toteuttajiensa ylpeys.

Nipo, nipo. Noloa olisi varmasti sekin, kuinka James Bond iskee missejä kapakoista noin vaan, jos kapakoissa kävisin. Leffasta löytyy sen verran huvittavaa humpuukia, etten sentään hautaisi sitä sementtiin.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Fast & Furious: Hobb... Gloryhammer - Legen... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova