Tuorein sisältö

The Cyan Velvet Project: The Towers And the Blizzard

J.A. Kaunisto

09.05.2008 klo 09.50 | Luettu: 5112 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

The Cyan Velvet Project yrittää löytää hukatun loistavan tulevaisuuden. Bändi vakuutti demovaiheessa mutta parin vuoden takainen esikoinen jäi muutamia hittivetoja lukuunottamatta varjomarssiksi. Albumi oli liian hajanainen ja muutama turha viisu aiheutti vakavaa puutumista. Bändin gootista ponnistava moneen suuntaa kurkottava nykymetalli on lisännyt teollisuus-ja koneosastoa. Raskaampi jyräys tuo mukanaan kylmemmän ilmeen. Esikoisen ennakkoluuloton ja lievästi virnistävä asenne on jähmettynyt kalpeaksi jäävuoreksi, massaa on mutta missä on syvempi sisältö. Bändin hybridimetallin raskaus tuntuu välillä päälleliimatulta elementiltä. CVP onnistuu paremmin rokimman vaihteen jumittaessa tummiin asetuksiin.

Bad Habits on selvästi reippaampi viisu, kuulostaa edellisen albumin materiaalilta. Viisu ryntäilee minkä ehtii, kylmä kosketus on unohdettu kyseisestä viisusta. In The Attic seuraa heti jääkylmän henkäyksen voimin, utuinen hahmottelu toimii vaikka kertosäkeeseen ei saada parasta potkuvoimaa. The Altitude mellastaa kevyemällä metallikuormalla, ilmavan progeileva tuotos herättää mukavaa värinää. The Magician on hyvä esimerkki raskaammasta osastosta - hidas paalutus innostuu välillä väkivaltaiseksi mutta viisu kangistuu turhaan painolastiin.

The Cyan Velvet Project on hukannut reilun annoksen energiaa. Jääkausi jähmettää ja raskauttaa. Vokaaleissa miehekkään rykäisyn ja naisellisen äänen tasapaino on hyvin hallinnassa. Mutta, miksi raskasta metallimuuria pitää pystyttää lähes väkipakolla. Last Before The Blizzard-viisussakin metalliverhot peittävät alleen kaiken kuulemisen arvoisen. Albumin tunnelmanluonti onnistuu hienosti ja pieninä annoksina lopputulos osuu kohteeseen. Viisumateriaali kokee kuitenkin paikoin lyijymyrkytyksen. Toivottavasti seuraavalle albumille bändi kokee lämpimän kauden vaikutuksen, jäätävä kylmyys ei sovi jokaiselle bändille.V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ruoska - Rabies... The Mist - Usva... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova