Tuorein sisältö

Jalankulkuämpäri: Koska Olen Hyvä Rouva

J.A. Kaunisto

05.06.2007 klo 13.08 | Luettu: 5246 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jalankulkuämpärin nimi tuo mieleen töyhtöhyyppäpunkkariorkan, joka haistattelee ja heristää keskaria joka suuntaan. Kyseisessä naisbändissä on asennetta vaikka punkeille jakaa, mutta musiikki pysyy indie-lokerossa. Koska Olen Hyvä Rouva-levyä ei ole pilattu kaupallisuudella. Jalankulkuämpäri on indie-versio PMMP:stä, symppis rokkipoppi ei kaihda melodicaa ja nokkahuilua. Ainoa myönnytys kaupallisuudelle on Jouni "Äijä" Hynysen esiintyminen levyn avausviisussa.

Jalankulkuämpäri perustettiin jo 1997, mutta hiljaa hyvä tulee. Kiekosta herää väistämättä vertaus pirteään Ilona-orkesteriin. Ilona rokkasi naisasia mielessä, niin tekee myös Jalankulkuämpäri. Kokoonpanon tekstit ovat teinimeininkiä, toteavaa piruilua, naivismia ja yksinkertaisen aseistariisuvaa blondihapuilua. Vaikka lyriikat vaikuttavat päiväperhoilta, joukosta löytyy sattumia ja kymppiosumia. Soittopuolen ulosanti syntyy pakottomasti ja ilman pilkun viilausta. Sympaattinen naisryhmä levittää ympärilleen aurinkoa ja hymyileviä ilmeitä.

Tekstien jatkuva blondimeinki ja teinimäinen viattomuus menevät välillä rasittavuuden puolelle. Toisaalta porukan välitön ilmaisu nappaa kerralla mukaansa, tai ärsyttää niin pirusti. Pakkoyhteishaku ja Puhdas Paita Lapselle ovat viisuja, joita ei voi vastustaa. PMMP on hyvä mutta Jalankulkuämpäri tekee saman ilman kompromisseja. Hittipotenssista ei ole tietoa mutta listapopin kyseinen kiekko ylittää koska tahansa. Voiko olla tyhjäpäisempää kertsiä kuin Texas-viisussa? Siitä huolimatta Jalankulkuämpäri tulee ja näyttää kaapin paikan.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Prestige - Decades O... Sturm Und Drang - Le... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova