Tuorein sisältö

Wizards of Hazards : End of Time

Jesse Kärkkäinen

26.12.2020 klo 23.48 | Luettu: 5976 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Keski-Suomesta ponnistava Wizards of Hazards tarjoaa debyyttialbumillaan End of Time jämäkän annoksen doomahtavaa hevimetallia. Yhtye ei lähde keksimään pyörää uudelleen, sillä metalliryhmän perinnetietoinen heavy metal tuo vahvasti mieleen Black Sabbathin edesottamukset. Omaperäisyydellä ei siis juhlita, mutta Wizards of Hazards esittää asiansa sen verran varmalla tavalla, ettei yhtyeen debyyttialbumin aikana pitkästymäänkään pääse.

End of Time ei tarjoa sisältönsä puolesta mitään uutta tai erityisen järisyttävää, mutta yhtyeen rakkaus perinteiseen heavy metal- musiikkiin loistaa albumilta kauas. Jo pelkästään sävellyksissä tehdään kunniaa monille alan legendoista, mutta Wizards of Hazardsilla on myös silmää yksityiskohdille. Jotta kokemus on saatu pidettyä mahdollisimman uskollisena vanhojen hevilevyjen tunnelmalle, on End of Time nauhoitettu alusta loppuun analogisesti. Tämän myötä kiekko tarjoaa kaikin puolin autenttisen kuuloisen matkan menneille vuosikymmenille.

Biisikattaukseltaan End of Time kuitenkin kompastelee. Sinällään kiekko ei aiheuta suurempaa närää missään vaiheessa, mutta sekaan kaipaisi enemmän huippumateriaalia, jolla yhtyeen esikuvat soitettaisiin suohon. Parhaimpien vetojen, kuten Masters of Dread sekä Children of the Damned, lisäksi joukosta ei erotu riittävästi irtonaisia kipaleita, jotka jaksaisivat kotikuuntelussa sytyttää. Livemuodossa, jonkin pienen klubin lavalla Wizards of Hazardsin musiikki on epäilemättä parhaimmillaan, mutta kotioloissa materiaali ei lähde kunnolla lentoon. Tätä samaa ovat monet yhtyeet tehneet paremmin jo vuosikymmeniä takaperin.

End of Time jättää lopulta kaksijakoiset fiilikset. Biisikattauksen puutteet harmittavat, sillä muilta osin albumi on toteutettu hienosti ja perinteitä kunnioittaen. Tästä syystä Wizards of Hazardsin uutuuskiekkoa voi lämpimästi suositella vanhan liiton hevimetallilevyjen ystäville, mutta satunnaisemmalle kuuntelijalle End of Time ei tarjoa mitään sellaista, jonka avulla se erottuisi tämän vuoden muutenkin kovatasoisesta metallitarjonnasta.


V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Soul - sielun syöver... Bill & Ted Face the ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova