Tuorein sisältö

Accept: Too Mean to Die

Jesse Kärkkäinen

07.02.2021 klo 22.26 | Luettu: 4278 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Saksalainen metallisuuruus Accept jatkaa sarkansa kyntämistä tutulla tyylillään. Muutoksen tuulia on siis turha odottaa, sillä yhtyeen perinnetietoinen hevimetalli soi totuttuun tapaan myös bändin 16. studioalbumilla. Tämä ei kuitenkaan ole lainkaan huono asia, sillä Too Mean to Die on kaiken kaikkiaan varsin asiallinen metallikiekko.

Edellisellä levyllään Accept oli liikenteessä puolivaloilla. Ylipitkä The Rise of Chaos ei jaksanut kiinnostaa muutamaa kuuntelukertaa enempää, eikä albumin pariin ei ole sen julkaisun jälkeen tullut palattua kertaakaan. Too Mean to Die on edeltäjäänsä nähden selkeä parannus. Erityisesti kitaraosastolla ollaan poikkeuksellisen tiukassa terässä, sillä herkullisia riffejä syydetään pihalle siihen malliin, että moni nuorempi metalliyhtye soitettaisiin suohon, jos nämä erehtyisivät Acceptin kitarataistoon haastamaan.

Ei Too Mean to Die mikään mestariteos ole, mutta kädenlämpöisen edeltäjänsä jälkeen albumi puraisee varsin ärhäkästi. Vaikka kiekkoa vaivaavat tutut ongelmat liiallisesta kestosta paikoitellen puuduttaviin kappaleisiin, pysyy kokonaisuus kiitettävän hyvin kasassa. Varsinkin ensimmäinen puolikas on täynnä herkullista heavy metal -rymistelyä, josta nimikkokappaleen lisäksi suosionosoituksia ansaitsevat menevä Zombie Apocalypse sekä rokkaava Overnight Sensation. Myös kiekon loppupuolelta löytyvä The Best is Yet to Come tarjoaa mukavan rauhoittumishetken muuten rokkaavalla levyllä.

Pienestä kompuroinnista huolimatta Accept tekee selkeän ryhtiliikkeen uusimmalla kiekollaan. Yhtye osoittaa, ettei tuttua kaavaa tarvitse sen suuremmin lähteä muuttamaan, jos tekemisessä on selkeä visio ja hommassa ollaan mukana täydellä sydämellä. Too Mean to Die on oivallinen lisäys Acceptin julkaisujen joukkoon.

V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< The Dig... Space Sweepers... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova