Tuorein sisältö

Doomsday

Ensi-ilta: 16.05.2008
Genre: Kauhu, Sci-fi, Toiminta
Ikäraja: 18
Jari Tapani Peltonen

17.05.2008 klo 02.30 | Luettu: 18694 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kuulin, että Dog Soldiers on paras ihmissusielokuva aikoihin. Ostin DVD:n ja kiroilin. Kuulin, että Loukussa (The Descent) on eräs parhaista kauhuelokuvista 2000-luvulla. Vuokrasin ja nukahdin. Ohjaaja Neil Marshall on mieltynyt raakaan väkivaltaan ja hänen peukalonsa sijaitsee keskellä **rsettä, mistä päätellen hän voisi tehdä uran tuottamalla rehellistä roskaa suoraan videohyllyyn. Doomsday on lupaava askel oikeaan suuntaan. Miehen ainoa vauhdikas ja samalla paras elokuva ajaa asiansa, en vain tajua, mitä se tekee valkokankaalla. Lippuun investoimisen sijaan kannattaa odottaa kärsivällisesti, kunnes Doomsdayn voi vuokrata eurolla illaksi, ja vuokrata samalla vaivalla korillinen pullojakin.

Doomsday on Marshallin ikioma Mad Max. Leffaa on höystetty suorilla (Aliens-tankki) ja epäsuorilla (yksi hahmo näyttää Snake Plisskeniltä) lainauksilla muistakin elokuvista siinä määrin, että myös Kill Bill käy mielessä, vaikka Kill Bill tietenkin on taitavan ohjaajan kunnianosoitus muille elokuville. Marshallilla on: munaa, energiaa, himoa ja huumorintajua. Kokonaista, tasaisen kiinnostavaa tarinaa hän ei osaa kertoa. Sellaisista näyttelijöistä kuin Bob Hoskins ja Malcolm McDowell mies ei saa mitään irti. Kriitikon kravatin olisin valmis jättämään narikkaan, jos äijän yritteliäimmistä toimintakohtauksista saisi kunnolla selvää, mutta ei, ei tätä selvin päin voi hyväksyä.

Homman nimi on se, että tappava tauti leviää Skotlannissa. Tuomionpäivän uhka saa Iso-Britannian hallituksen käyttäytymään kuin kyseessä olisi zombileffa: siviileitä ammutaan ja heidät jätetään kuolemaan ylämaan karanteenialueelle, minne heidät myös vuosikymmeniksi unohdetaan. Kun tauti lopulta iskee Lontooseen, päättää Hoskinsin näköinen herra, että Rhona Mitran näyttelijänlahjoilla varustetun femme fatalen on johdettava ryhmä sotilaita karanteenialueelle siltä varalta, että loukkuun jäänyt McDowellilta kuulostava tohtori on keksinyt vastalääkkeen.

Osa skoteista on tunnetusti niin isänmaallisia, että he tahtoisivat erota Iso-Britanniasta. Doomsday toppuuttelee separatisteja toteamalla, että mikäli skotlantilaisten antaa olla vaikka vain parikymmentä vuotta omassa rauhassaan, tulee heistä tatuoituja ihmissyöjäpunkkareita, tai vähintäänkin turhantärkeitä keskiaikaisia ritareita, joihin verrattuna amishitkin ovat ajan hermoilla. Tällaisten jengien valtakunnassa raju mimmimme kokee jääkäreineen kovia, mutta pirunmoisten sattumusten ansiosta tarpeeksi moni selviää hengissä loppuhuipennukseen, joka tuo Asfalttisoturin mieleen vahvemminkin.

Doomsday kärsii siitä, kuinka se yrittää olla huono tarkoituksella, toisin kuin Mad Maxit ja esimerkiksi Waterworld. Waterworld ei ole niitä suosituimpia elokuvia, mutta omaan silmääni jopa se saa tiettyä karismaa rehellisestä kömpelyydestään; epäuskottavuudestaan. Doomsday ampuu raa'asti yli verenroiskeiden ja irtoraajojen lennellessä. Sehän nyt on itsessään kivaa, että joukko punkkareita örveltää kieli pitkällä ja paperilautaset kourassa, kun yksi hyvistä hahmoista grillataan elävältä mitään sensuroimatta. Ongelma on siinä, että vaikka Marshall on mustan ja anarkistisen huumorin ystävä, ei valittu genre kokonaisuutena selvästikään häntä kiinnosta. Marshall ei näe skenaariota "yhteiskunta valtiovallan romahdettua" minään muuna kuin lupana heittää valkokankaalle mitä tahansa punertavaa. Doomsdayn huippukohdat ovat hilpeitä, mutta niiden välille olisi tarvittu jotain henkilöhahmoista lähtevää, jotain minkä vuoksi kiinnostua yleensäkään mistään muusta kuin pakaroidensa takkuilevasta verenkierrosta.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< I'm Not There... Jani Wickholm - Rant... >

Keskustelut (9 viestiä)

Jugger

Rekisteröitynyt 17.04.2008

17.05.2008 klo 13.43

The Descent on todellakin yksi parhaista kauhuelokuvista. En muista koska olisin niin lujaa säikähdelly ja jännittäny. Noh makunsa kullakin. En kyllä viitti tähän laittaa rahaa menemällä teatteriin vaan parasta odottaa dvd:tä.
lainaa
Kungfutse

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.04.2007

19.05.2008 klo 14.09

Joo, itsekin täytyy kyllä todeta, että The Descent on yksi parhaista kauhuelokuvista, ja varsinkin se loppu on aivan huikea (joka tosin taisi olla DVD-versiossa hiukan erilainen kuin teatterissa).

Noh, tätä leffaa tuli puolimielenkiinnolla odoteltua, mutta ilmeisesti voi sitten jatkaa odottelua sen verran, että saapuu vuokraamon hyllyyn, sillä sen verran karua tylytystä leffa on kriitikoilta saanut.
lainaa
rts

19.05.2008 klo 15.32

Jostain luin että tää tyyppi oli keksinyt yhden hyvän kohtauksen ja sen ympärille rakentanu koko loppu leffan.
lainaa
Speedvelvet

Rekisteröitynyt 10.04.2007

19.05.2008 klo 23.55

The Descent oli kyllä omasta mielestä niin surkea leffa että huhuh.

Hyvä ettei nukahtanu kesken leffan ja lopullekkin tuli vaan naurettua. GJ
lainaa
Zarsky

Rekisteröitynyt 08.08.2007

05.07.2008 klo 14.00

Joo...kävin itsekkin katsomassa tän leffan ja pakko sanoo että täyttä sontaa.
Naurettava pätkä.
lainaa
tqtqtq

17.07.2008 klo 03.43

hyvin movie
lainaa
standing_be

17.07.2008 klo 03.48

sure, better go to cinema to watch doomsday. it really exciting and not continue episode of any previous released movie , like >
lainaa
Killerbug

Rekisteröitynyt 02.07.2008

18.07.2008 klo 03.34

Suoraan sanottuna paska elokuva :/ tai no jotkut tykkää... minä en. Puolessa välissä oli pakko lopettaa katsominen.
lainaa
matti

14.10.2008 klo 21.28

Huippu leffa. Mahtavaa huumoria :D
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova