Tuorein sisältö

Jani Wickholm: Ranta-Ahon Valot

J.A. Kaunisto

19.05.2008 klo 12.56 | Luettu: 7647 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jani on ukkoutumassa vaikka ikää on vasta reilu kolmekymmentä ja albumeissa järjestysnumero on neljä. Ranta-Ahon Valot kuulostaa monin paikoin vähintään 15 vuotta vanhemman artistin tuotokselta. Toisaalta Janin iskelmärockissa on toimivaa kaihoa ja vanhojen muistelua, nuoruuden päivistä on astuttu aikuisen miehen päiväkirjan sivuille. Musiikki on mietittyä ja aikuiseen makuun sovitettua iskelmällistä mollikuviota. Kun Olin Nuori-nimisessä biisissä Jani miettii mennyttä nuoruutta ja nykyistä olotilaansa, biisiä voi pitää hyvänä kuvana koko albumin tunnelmasta. Jani on valinnut oman leirinsä, mies on enemmän iskelmää kuin räväkkää rokkia.

Albumin säveliä ovat säätäneet mm. Esa Eloranta, Jussu Pöyhönen, Pauli Hanhiniemi ja Timo Kiiskinen. Ranta-Ahon Valot on leimallisesti kokonaisuus, viisut soivat yhteen ja tunnelma pysyy samoissa maisemissa. Janin soundissa on reilusti Marko Haaviston & Poutahaukkojen ajatonta rentoutta. Hanhiniemi ja Kolmas Nainen ovat myös jossain taustalla. Kaveri on albumin viisuista selvää hittianesta, Rakkaus On ainoo hurmaa kasarihurmiolla ja vetävällä Euroviisumaisella kertsillä. Kaiho, Kaipuu ja Ikävä on harvinaisen viileä ja kypsä esitys kotimaisen kolmekymppisen artistin esittämäksi viisuksi. Albumin nimibiisi jää etäiseksi, lyriikat jättävät reilusti kysymysmerkkejä ja erottuvat liikaa levyn yleisestä maisemasta.

Jani Wickholm aloitti julkisen uransa Idols-tähtenä mutta mies on löytänyt oman polkunsa. Iskelmällinen materiaali kelpaa varmasti varttuneemmankin väen makuun. Vaikka albumi on suhteellisen kevyt tekele, viisuissa on tekemisen meininkiä. Tosin jatkuva molli-Jani alkaa maistua ruikutukselta ja muutaman viisun ponneton ulosanti aiheuttaa miinuksia. Janin aikuistuminen on kuitenkin selvä asia. Ehkäpä mies on ukkoutunut turhankin nopeasti. Albumilla voisi olla enemmän iloisuutta ja auringon paistetta. Kuitenkin, teemoiltaan tyypillinen iskelmä-albumi. Mukava kuitenkin kuunnella artistia, joka on löytänyt oman äänensä. Ranta-Ahon Valot-kiekolle ei ole tarvinnut säätää kompromisseja.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Doomsday... Darjeeling Limited... >

Keskustelut (2 viestiä)

Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

19.05.2008 klo 19.57

Uran alusta alkaen päällimmäinen maku oli vähän sellainen Pauli Hanhiniemi -kooni ja nytpä itse äijä on suorastaan ollut levyä työstämässäkin :) Tuskin tämä itselleni juuri kolahtaa, mutta tämän perusteella ainakin laimean Hukun-biisin tasosta on petrattu.
lainaa
Quincy

Rekisteröitynyt 13.04.2007

22.05.2008 klo 21.56

Onhan Pauli ollut mukana jo ainakin kolmannella levyllä, mahdollisesti myös toisella. Ei voi muistaa. Livenä tuli Jani katseltua tuossa viimme kesänä, ja tykkäsin, vaikkei kyllä Kolmatta Naista, tai Pauli Hanhiniemen muita projekteja voita, paitsi ehkä Hehkumon, joka ei iske sitten yhtään. :)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova