Tuorein sisältö

Lena: My Cassette Player

J.A. Kaunisto

09.06.2010 klo 09.47 | Luettu: 10710 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Varoitus: Oheinen teksti on kirjoitettu pyhän mielipahan vallassa ja sisältää vähemmän objektiivista mediapuukotusta.

Lena Meyer-Landrut voitti juuri Saksan väreissä Eurovision laulukilpailun. Jippii, jämäsijoja ja nollapisteitä kerännyt Saksa teki temput ja voi paukutella henkseleitä viisuvoiton kunniaksi. Suuresta tuntemattomuudesta noussut Lena on saanut debyyttialbuminsa (yllättäen) jo uunista ulos. Valitettavasti. Rahastus tuoksuu, suorastaan haisee Pohjolan perämetsiin asti. Myös Lenan kokemattomuus paistaa armottomasti läpi kiireellä säädetyn tuotteen äärellä. Lauluääni on raikas ja massasta erottuva mutta nuori tyttö jätetään aivan yksi, myös ääntäminen jättää oudon jälkimaun.

Norjan viisuihme Alexander Rybak teki vastaavan viisurahastuksen viime vuonna. Tuntemattomuudesta parrasvaloihin lennähtänyt jokaisen äidin suosikkivävy tekaisi Fairytale-kappaleen rinnalle albumillisen tyhjänpäiväisyyksiä. Levyllä oli sentään pari siivua ja Alexander säveltää itse. Lena on myös mukana tekijätiedoissa, mutta lupaava nuori nainen asetetaan rahantekokoneen asemaan. Voi meidän Lenaa....

Albumin linjasta on turha puhua, aidan alta ryömitään ja vielä helpoista kohdista. Kaikki jää kesken, hyviä ideoita heitellään ilmaan mutta kiire tappaa orastavan hyvän. Pari coveria tuo levylle väriä. Lenan suuhun yritetään istuttaa Duffy ja Paloma Faith -tunnelmien lisäksi tusinapoppia ja retroilua. Nuoren naisen äänessä on annos Björkin omalaatuisuutta ja sitä seikkaa (todellakin) käytetään hyväksi. Esimerkkinä vaikka ärsyttävä My Same, joka perustuu Lenan "omalaatuiseen" naukumiseen, huhuiluun ja puppiduu-söpöilyyn. Nimibiisi My Cassette Player haahuilee käsittämättömän ontuvan lyriikan voimin "who took my cassette player, I loved it so, I Can't let go".

Love Me vaikuttaa pirteältä Paloma Faith -coverilta - viisu kaatuu kuitenkin Lenan onnettomaan laulusuoritukseen. Touch A New Day - Lenasta tehdään Saksan Koop Arponen. Bee, "rento ja auringon polttama" siivu saavuttaa väkinäisyydessä ja yliyrittämisessä täydet 12 pistettä. You Can't Stop Me - The Baseballs on täällä taas? I Just Want You Kiss kuulostaa kaiken taapertamisen jälkeen ihan kivalta.

Lenan albumia voi verrata pahimpiin Idols-rahastuksiin. Nopeasti kasaan kyhätty euromagneetti myy kymmenien rekkalastien verran pelkästään pirteän Satellite -siivun ansiosta. Keskeneräinen tuote herättää mielikuvaa mahakkaasta levy-yhtiön pampusta tuuppaamassa Lenaa toimiston isoa kirjoituspöytää vasten. Albumista jää kitkerä ja kusetettu fiilis. Irlannilla oli pari vuotta sitten viisuedustajana kalkkunanukke, Dustin the Turkey. Viisukalkkunaksi paljastuu myös Lenan kokopitkä tuotos. Tosin Eurovision laulukilpailun antaman medianosteen avulla jäätynyt kalkkunankoipikin nousee komeasti siniselle taivaalle.

(Satellite on kuitenkin mukava viisuhumppa ja Lenassa on ainesta tähdeksi, ilman viisutähteitä...)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Roller Girl... The A-Team... >

Keskustelut (5 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

09.06.2010 klo 10.11

Jokseenkin vahva komppaus mielipiteelle. Satellite on ainoa kappale, jota voi kuunnella joutumatta itsensä vahingoittamispuuskiin.

My Cassette Player taas sitten:

http://www.youtube.com/watch?v=1Uvt83YWWWY
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

10.06.2010 klo 17.46

Kuunnelkaapa Indican uusinta A Way Away -levyä. Se se vasta laatukamaa onkin. Toivottavasti saadaan myös V2:n arvostelu kyseisestä lätystä.
lainaa
Ville

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

11.06.2010 klo 20.28

"Keskeneräinen tuote herättää mielikuvaa mahakkaasta levy-yhtiön pampusta tuuppaamassa Lenaa toimiston isoa kirjoituspöytää vasten."

Aamen.
lainaa
Bigtoop

Rekisteröitynyt 04.01.2008

15.06.2010 klo 17.30

Kaunistolle pitäisi selkeästi antaa enemmän paskoja levyjä arvosteltavaksi, nautittavaa luettavaa.
lainaa
HoX

03.07.2010 klo 00.17

Todella surkea ARVIOINTI.
Levy ei ole sanoituksiltaan täydellinen, mutta levy ansaitsee VÄHINTÄÄN 3 ja puoli tähteä!
Satellite on loistava kappale, coverit toimii ja ääni on loistava!
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova