Tuorein sisältö

Egotrippi: Maailmanloppua Odotellessa

J.A. Kaunisto

26.10.2008 klo 15.54 | Luettu: 6790 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Egotrippi on kulkenut pitkän matkan parin ensimmäisen albumin suoraviivaisemman härmärock-osaston parista nykyiselle akustisemmalle ja ehdottomasti aikuisemmalle tielle. Edellinen albumi Vielä koittaa uusi aika antoi selvät viitteet myös Maailmanloppua Odotellessa-albumille. Tuore rieska vie loppuun Egotripin kevennetyn sävelmaailman - tosin folkhapuilut korvautuvat enemmänkin 60-luvun sävelten ja harmonioiden suuntaan. Albumi kuulostaa hyvinkin yhtenäiseltä vaikka melkeinpä jokaiseen viisuun on saatu tallennettua omanlaisensa tunnelma ja lähestymistapa. Levyn soundimaailma on rikas ja ja muhkea, ottaen huomioon 60-luvun asettamat perusrajat. Hilpeää ja kaunista, välillä vakavaa mutta ei synkkää. Paikoin lyriikat kuulostavat turhankin lapsekkailta mutta parhaissa paloissa on bändin osuvin ja syvällisin sanajatkumo. Egotrippi on tehnyt albumin, jota kuunnellaan pitkään ennen lopullista arvosanaa. Kyseinen kiekko ei kulu käytössä.

Albumin nimibiisi kiinnittää auringon kattoon vakavasta aiheestaan huolimatta, löyhäpäisen rennolla otteella sorvattu tajunnanlaajentaja. Hyvästi Naiset nojailee Lennonin/McCartneyn suuntaan. Kaikenlaista Harmia on saanut kepeän ulkomuodon, melkein voi nähdä Niko Ahvosen tai edesmenneen Aki Sirkesalon studiossa Egotripin seurana. Kuules Aino lisää säröä ja rokkiaskelta - kunnes Mies Räjähtää vetää homman akustiseksi Isokynä Lindholmin tyyliin. Kauppatori on haikean oloisena luentana poikkeava tekele levyn yleisilmeestä. Suruisa ja Purple antavat Egotripille jopa Ranskanmaan Airin käyttämiä palikoita. Huhtikuu etenee pelkistettynä vailla turhia värisävyjä.

Egotrippi kuulostaa monelta. Edu Kettunen, Dave Lindholmin herkempi tuotanto, Pekka Streng, Mikko Kuustonen, Pepe Willberg...lauluharmonioissa on 60-lukua, kuten myös albumin yleisessä tekemisen jäljessä. Energinen rock on pelkkä etäinen muisto. Maailmanloppua Odotellessa vaatii keskittymistä ja laatuaikaa musiikin parissa. Toisaalta, aikaa käyttävä etsijä löytää albumilta keitaan kiireisen hälyn ja listamusiikin paineessa. Egotripin tuoreinta ei ole tehty listaohjukseksi tai pikavoittoja tuovaksi euromagneetiksi. Kuunnelkaa tätä maailmanloppua odotellessa...

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Baader Meinhof Kompl... Vicky Cristina Barce... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

juha82

15.01.2023 klo 14.06

3/5 on mun arvosana levylle jossa on tähtihetkinä esim kauppatori, huhtikuu, purple, suruisa ja hyvästi naiset
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova