Tuorein sisältö

Lordi: Deadache

J.A. Kaunisto

04.11.2008 klo 21.54 | Luettu: 7550 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lordin uutuusrieska on kokoonpanon uran tasapainoisin levykokonaisuus. Kauhurokkarit etsivät edelleen sävelet kasarista ja Alice Cooperin takapihalta. Deadache soi kuitenkin rikkaampana ja valmiimpana kuin Lordin edelliset tuotokset. Kertosäkeiden lisäksi kokonaisiin viisuihin on saatu toimintaa ja sävyjä aivan eri mittakaavassa kuin aikaisemmin - bändi on kypsynyt ja Lordin hevanderia kuuntelee mielellään ilman ylimääräisiä visuaalisia ärsykkeitä. Sovitukset etsivät väriä perinteesta, tosin myös kauhutematiikka on mukana käsinkosketeltavana. Muutama viisu ontuu turhan kevyestä ulosannista mutta ohilaukauksia levylle ei ole jätetty.

Albumilta erottuvat myös rikkaammat piano-ja syntikkakuviot. Skebasooloihin ei tuhlata ylimääräistä energiaa. Monsters Keep Me Company on hidastempoinen puolislovari mutta osoittaa Lordin tuoreen albumin soundiosaston rikkauden - viisuhan toimii todella makeasti. Heti perään kuultava tiukempi junttapala Man Skin Boots luottaa törkeän kyykyttävään Alice Cooper-kertsiin ja soundien osalta tuunattuun ulkoasuun. Vaikka kiekon alun pari siivua ovat myös tukevaa horror'n'hevanderia, levy jaksaa yllättää vielä loppumetreillä. Albumi hyytyy lievästi keskimatkan merkkipaalulla, kunnes Raise Hell In Heaven iskee tiskiin kiekon osuvinta täsmäpommia, kertsi osuu kalloon moukarin voimalla. Nimibiisi Deadache on tyylipuhdas kasarihevari reilulla syntikkavarustuksella vahvistettuna. Devil Hides Behind Her Smile kuulostaa Lordi-kierrätykseltä mutta osuu ja uppoaa. Kiekon päättävä Missing Miss Charlene ansaitsee pisteet lämmittävästä kasarisyntikasta.

Mr Lordin vokaalisuoritus on bändin heikoin lenkki. Hirviöherran korina ja raapiva raakkuna on välillä raskas taakka. Toisaalta Lordin äänen tunnistaa jo ensimmäisen lauseen jälkeen - se on hyvä asia. Deadache on kokonaisuus, joka kantaa ilman hirviömaskeja ja Euroviisumainetta. Tehokuuntelun jälkeen albumille jää vain vähän laihoja hetkiä. Suurinta risteilyohjusta on vaikea nimetä mutta pienempiä täsmäpommejä löytyy joka lähtöön. Tietenkin aina voi märehtiä uudistumisesta, Lordi on kuitenkin hionut vanhat temput tasavarmaksi paketiksi - muille jääköön musamaailman vallankumoukset.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Saw V... Postal... >

Keskustelut (1 viestiä)

GoGo

Rekisteröitynyt 16.02.2008

09.11.2008 klo 17.48

Ihan ok levy, en ole hirveänä tutustunut, kun vasta ostin tuon, mutta ei omasta mielestä ole ihan yhtä hyvä levy mitä ensimmäinen ja kolmas levy Lordilta, omaan makuun enemmän nappasivat ne. Itse antaisin (huom. siis en ole kuunnellut paljon) n. 3/5.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova