Tuorein sisältö

Mustat Enkelit, rehellisesti Tampereelta

J.A. Kaunisto

07.05.2008 klo 17.08 | Luettu: 9292 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kyllähän Holmin Karilla on varmaan edelleen Suomen kovin komppi
Tamperelainen Mustat Enkelit soittaa "suomalaiseen peruskallioon pohjautuvaa rokkia", rehellistä manserokitusta. Bändistä löytyy juuria Popedaan, sillä yhtyeen rumpukioskin takaa löytyy Popeda-veteraani Kari Holm ja vokaalivastaavana toimii Paten sukulaismies Jussi Aaltonen. Bändin uunituore sinkku ilmestyy toukokuun aikana ja toinen kokopitkä on luvassa marraskuussa. Bändi on kevään aikana myös julkaissut hyvää tekevän sinkun, jolla on kerätty euroja sotaveteraanien hyväksi.Jussi Aaltonen, Mustat Enkelit. Miten missä ja milloin Mustat Enkelit on synnytetty? Missä elämänkaaren vaiheessa bändi on tällä hetkellä?

- Bändi kerättiin yhteen motoristibileisiin vuonna 2002 soittamaan Popeda-covereita. Kaikilla oli pitkä musiikkitausta ja jo heti ensimmäisellä keikalla huomattiin, että homma toimii. Joten ei muuta kuin bussi tallista ja tienpäälle. Biisejä löytyi jätkien pöytälaatikoista ja uusia rupesi syntymään bussissa. Nyt on 6 singleä ja pitkäsoitto takana, satoja ja taas satoja keikkoja tehtynä ja bändi on hitsautunut helvetin hyvin yhteen. Punaisena lankana voi pitää, että kaikki keikat tehdään 110 lasissa. Mielestäni bändin missio on viedä Mustat Enkelit-sanomaa eteenpäin.

Bändissä soittaa myös legendaarinen Popeda-rumpali Kari Holm. Miten mieheltä sujuu yhä rock and roll?

- Kyllähän Karilla on varmaan edelleen Suomen kovin komppi.

Mitä tavoitteita on asetettu ja mitä jo saavutettu?

- Tavoitteena on tehdä suomalaista peruskallioon pohjautuvaa rokkia. Saavutettu on 6 vuotta hienoja hetkiä ja kokemuksia.

Mikä on bändin suhde Popedaan? Kuinka monta Popedan biisiä löytyy arsenaalista?

- Popeda on Suomen Rolling Stones ja me rakastamme heitä. Mustien Enkeleiden setti koostuu nykyään omista biiseistä ja jos mää joskus haluun revittää jonkun popeda rallin niin sitten se revitetään.

Olet myös toiminut "vara-Patena" eli tuurannut Paulia keikoilla, miltä nuo saappaat tuntuvat? Mikä fiilis on jäänyt Popeda-keikoista?

- Kyllähän ne ovat varmaan Suomen suurimmat rokkibootsit. Toisaalta oli hienoa, sillä Popeda ja sen fanit ovat kuin yhtä suurta perhettä. Vastaanotto oli todella hyvä. Toisaalta taas tiesi, että kun olen niissä saappaissa, enomies on huonossa hapessa. Se oli tietenkin ikävää. Onneksi nyt Popeda on jälleen sillä paikalla, mikä sille kuuluu eli Suomen kovin keikkabändi..Popedan tuurauskeikoista jäi hieno fiilis ja paljon hienoja muistoja.

Mustat Enkelit julkaisi Guru-nimisen albumin reilu vuosi sitten. Mitä on albumista jäänyt käteen? Miltä levy kuulostaa tänä päivänä? Kerro lyhyt luonnehdinta albumin sielunelämästä.

- Albumista on jäänyt käteen nippu hyviä biisejä, jotka toimii hienosti keikalla ja yksi pikkuhitti eli Mun mun, joka saatiin soimaan aika monella radiokanavalla. Levy kuulostaa edelleen hyvältä ja seisomme sen takana. Sanotaan niin, että se on niin hyvä debyyttilevy kuin oli mahdollista silloin tehdä. Levy on rehellistä rokkia Tampereen sydämestä; Hyviä biletysbiisejä, hienoja tarinoita ja tietenkin hieno slovari nimeltään Viimeinen.

Mitä Tampere merkitsee bändille, mika on Tampereen kovin rokkimesta?

- Tampere merkitsee hyvin paljon, Manse-Rock on syntynyt Tampereella ja me ollaan niin tamperelainen bändi kuin vain voi olla. Kovin keikkamesta Tampereella on Tullikamarin Klubi.

Mihin suuntaan bändin keikkabussia pitäisi suunnata useammin? Onko keikkaa riittävästi vai pitääkö harrastaa muita bändejä?

Pohjoisessa on tullut käytyä liian vähän, mutta yritetään korjata tilanne tulevaisuudessa. Keikkoja on ollut riittävästi - ei ole tarvinnut harrastaa muita bändejä, kun muutama bändin jäsen harrastaa oikeitakin töitä. Nyt kesällä pidetään vähän taukoa keikoista ja ollaan studiolla tekemässä tulevaa levyä. Kesällä teemme vain muutaman keikan, Mm. Tammerfestin ja Räikkärockin.

Olette julkaisseet Nyt Aika On -nimisen biisin, jolla kerätään varoja sotaveteraanien hyväksi. Mitä ajatuksia on hankkeen taustalla, miksi juuri sotaveteraanit?

- Kun olemme kiertäneet ristiin rastiin Suomen maata ja ihailleet kuinka upeaa on saada olla ja elää vapaassa maassa, olemme monesti miettineet miten voisimme kiittää Sotiemme veteraaneja. Kalliomäen Mattti teki hienon jatkosodasta kertovan tekstin, johon Markku Petander sävelsi loistavan biisin. Kun kuulimme biisin niin bändi, manageri ja levy-yhtiö olivat heti sitä mieltä että tämä on sotaveteraaneille. Tähän mennessä olemme keränneet jo 6000 euroa Sotiemme veteraaneille, mutta edelleen nettisivuiltamme www.mustatenkelit.com saa ostaa singlejä.

Lataa ja katso Nyt Aika On -video tästä! (Windows Media, 52 Mt)

Kuva: PromoV2.fi | J.A. Kaunisto
< Slingbox Pro... Sarjishylly #4... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova