Tuorein sisältö

Teeth

Ensi-ilta: 04.02.2009
Genre: Kauhu, Komedia
Ikäraja: 18
Jari Tapani Peltonen

26.01.2009 klo 17.00 | Luettu: 21860 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

"Kun pieni olin, leluja kai pyysin äidiltäin. En saanut juuri mitään, mutta äiti sanoi näin: kuule tyttöni, sait jotain, mikä kerran onnen tuo, sä suotta muuta toivot, saithan häpyhuulet nuo. Häpyhuulet suukon saavat, häpyhuulet huomataan. Häpyhuulet parin löytävät ja valat vannotaan", lauloi muinoin eräs tuttavani. Mutta hetkinen... mitäs ne olivatkaan ne semmoiset semmoiset, jotka usein huulien takaa löytyvät?

Teini-ikäinen Dawn on varttunut idyllisessä lähiössä ydinvoimalan vieressä. Hän on oikein kiltti tyttö. On helppoa olla kiltti tyttö, kun kaikki on nii-in katolista - koulukirjastakin on sensuroitu mättään kuva, jottei kukaan punastuisi. Dawn tapaa saarnata, että niin tytöt kuin pojatkin voivat antaa sen arvokkaimman lahjan, neitsyytensä, vain yhden ainoan kerran. Dawnilla on poikaystävä, mutta on kloppikin sitä mieltä, ettei mitään nussimisia harrastella ennen papin aamenta. Dawnin filosofiassa on lähinnä sellainen pieni puute, etteivät hänen seuraajansa saa yhtyä edes omaan käteensä, mikä saattaa tehdä ihmissuhteista ns. räjähdysalttiita. Dawnilla on muuten myös deathmetalia kuunteleva velipuoli, jonka sormenpäässä on ollut ilkeä arpi siitä asti, kun he kaksi istuivat polvenkorkuisina uima-altaassa.

Amerikkalainen kauhupätkä Teeth toimii takuuvarmasti parhaiten kotimaansa vyöhykkeillä, joissa tiukkapipoisuus ja häveliäisyys saavuttavat aidosti naurettavat tasot. Täkäläinen katsoja saanee enemmän irti elokuvan feministisistä ulottuvuuksista, jos on saadakseen. Ottaen huomioon, että murrosiässä tapahtuvat muutokset kehossa voivat olla hieman pelottavia, Teeth ei oikeastaan edes ole kauhua, vaan draamaa. Totta kai Dawn ihmettelee, miksi hän on sellainen kuin on. Muutokset eivät kuitenkaan ole tytölle ongelma, vaan tiedon puute. Tiedon puute ja tietenkin miehet – ne yhdestä asiasta kiinnostuneet kelvottomat perverssit, jotka poraisivat vaikka siskoaan ja jos eivät muuten saa, käyvät läpi korkeakoulut vaginatohtorin papereiden tähden. Ei on ei! Ja hienovaraisuus on aina valttia, jos ihminen on osittain toisen sisällä!

Irtonaisten ruumiinkappaleiden shokkiarvolla ratsastavaksi kauhuleffaksi Teeth on tehty hyvällä maulla, millä en tarkoita sitä, etteikö esimerkiksi loppuhuipennus olisi niin törkeä, että joku saattaa tulla vihaiseksi. Verrattuna teinienpuukotusleffojen perinteiseen piilomerkitykseen, "harrasta seksiä, niin kuolet", Teeth on kypsä ynnä syvällinen. Dawn ei ole hirviö, joka saattaa vahingossa amputoida jotain rakastamaltaan mieheltä, hänellä nyt vain on jotain pippurisuihketta tepsivämpää sisäänrakennettuna, mikä takaa perustason turvaa seksuaalisuuteen heräävälle nuorelle naiselle. Naisten seksuaalisuus tunnetusti pelottaa miehiä, joten Teeth on periaatteessa sekä kunnon potku munille, että kunnon potku munille, riippuen kumpaa sukupuolta katsoja edustaa.

Jos hampaat olisivat evoluutiomme seuraava askel, ihmiskunta kehittyisi nopeasti empaattiseksi ja älykkääksi lajiksi, kun ensimmäinenkään luolamies ei saisi toista tilaisuutta levittää geenejään. Aihehan herättää ajatuksia! Käsikirjoitusprosessi lienee kuitenkin ollut sen suuntainen, että kirjoittaja vähän googletti, törmäsi monien kansojen tuntemaan myyttiin ja sai muutaman ajatuksen liian vähän, koska kirjoitti leffaansa muun muassa iänikuisen googletuskohtauksen. Jos Teeth ei erityisempää etäisyyttä lajityyppinsä perinteisiin otakaan, ainakin se ymmärtää täysin, mistä näkökulmasta juuri tämä myytti muuttuu merkitykselliseksi ja mielenkiintoiseksi. Teeth lupaa, että nätillä nuorella impillä on hampaat siellä, eikä petä, vaan on välillä ilkeä, välillä hauska ja muun aikaa helppoa katseltavaa.

Miesten käsikirjassa suositellaan esittämään pelottavia kauhuleffoja, jotta naiset hakeutuvat kainaloon ja ovat sitämyöten siitettävissä. Naisten käsikirjassa suositellaan sopertamaan viattomasti vuokraamossa, että no otetaanks vaikka tää Teeth.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Frost/Nixon... Fall Out Boy - Folie... >

Keskustelut (11 viestiä)

Visse

Rekisteröitynyt 11.04.2007

26.01.2009 klo 22.30

Lievästi sanottuna jäätävä aihe ja pistää kyllä miettimään, että minne sen rakkaudenkeppinsä tyrkkääkään, josko sieltä torahampaat sattuisivat vastaan. Peltonen niin sanotusti 0wnasi aiheen, propsit siitä, mikäli edustaisin toista sukupuolta saattaisin haluta kanssasi lapsen, kthxbye!
lainaa
jonny_boy

Rekisteröitynyt 24.02.2008

27.01.2009 klo 00.05

Sen verta kylmiä väreitä sai tämä kauhutarina aikaiseksi ettei tarvii leffaa katsoa.
lainaa
lokki

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.01.2009 klo 12.38

Tuo ideahan on keskiajan noitakuvitelmista peräisin; monilla noidilla ajateltiin olevan alapää täynna hampaita ja kynsiä, sun muita raastavia härpäkkeitä.
lainaa
aaaatu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.01.2009 klo 13.07

Intissä tuli tupakavereiden kanssa tiirailtua läpi kyseinen pätkä. Ensimmäisestä trailerista alkaen tuo oli aiheena vähän semmonen "pakko nähdä".

Elokuvan mittaan tuli useampaan kertaan kysyttyä niin itseltä kuin kavereilta "miksi?". Kun koira roikotti kymmenen sentin pätkää omistajansa peniksestä suussaan, niin ei siinä oikein tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. :|
lainaa
Coledash

Rekisteröitynyt 20.08.2007

27.01.2009 klo 14.53

Jokseenkin erikoista että tällainen pieruleffa saa kolme tähteä, mutta odotas jos olisi Uwen käsialaa...
lainaa
malakias

27.01.2009 klo 14.57

Mjoo tuon Purkajan viittaaman "arvostelun" (=kuvallinen walkthrough) lukemisen jälkeen ei elokuvaa tarvitse enää toista kertaa katsoakaan... Mutta hyvä niin; minulla ainakin on JUST niin ärsyttävän eloisa mielikuvitus että en haluaisi noiden kuvien pompahtavan mieleen rakastellessa (huom. en tarkoituksella käyttänyt mitään nokkelaa tahi härskiä ilmaisua yhdynnälle...)
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.01.2009 klo 15.17

Purkaja kirjoitti:
Mjoo ihan kiva leffahan se. Täältä löytyy toinen arvostelu.


Päätin tehdä palveluksen elokuvataiteelle ja sensuroin Purkajan viestin. Ei mitään henkilökohtaista. Tuon linkin takana kuitenkin raiskattiin koko elokuva, kuten malakias kommentillaan todisti.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.01.2009 klo 16.19

Elokuvan aiheesta heräsi kysymys: "Mitä helkattia?"
lainaa
Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

27.01.2009 klo 17.54

Ralf König: Tappajakondomi. 'Nuff said.
lainaa
Hammaslääkäri

28.01.2009 klo 19.54

Eikös tämä ole pyörinyt Jenkeissä jo 07 vuodesta asti ?
lainaa
Speedvelvet

Rekisteröitynyt 10.04.2007

29.01.2009 klo 03.07

Pitipä kattoa toi leffa. :D

Kaippa mulla on kieroutunut mieli kun nauroin melko monessa kohtaa tuolle leffalle :D
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova