Tuorein sisältö

Ken Hensley: Blood On The Highway

J.A. Kaunisto

13.08.2007 klo 14.24 | Luettu: 5354 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Entinen Uriah Heep-mies ja Blackfootin jäsen Ken Hensley on tehnyt omaan elämäänsä pohjaavan kiekon. Levy on teemalevy, levy-yhtiön mukaan jopa rock-oopera. Kiekon kannessa lukeva The Ken Hensley Story kertoo levystä oleellisen. Blood On The Highway on rokkimiehen koko ura puristettuna 14 viisuraitaan. Jokaisessa biisissä tarina etenee ja mukaan kelpuutetut vierailevat tähdet antavat verevää potkua. Hensleyn kiekko on aikuiseen makuun taipuvaa pirteää rokkia.

Markkinoille on myös ilmestynyt samaa nimeä totteleva kirja. Levy kaikuu muistumia Deep Purplelta ja Whitesnakelta. Muutama vanhakin viisu on kelpuutettu joukkoon. Vokaaleissa vakuuttavat Jorn Lande, Glenn Hughes ja John Lawton. Henlsey laulaa myös itse mutta vierailevat starat osaavat asiansa. Kiekon avaava (This Is) Just The Beginning kuulostaa kovasti keskitempoiselta Whitesnakelta, kuitenkin räväkkä rutistus. We're On Our Way-viisulta löytyy viittauksia muutamaan Uriah Heep-biisiin. Kiekon nimibiisi on hidasteleva bluesrokki, joka hengittää menneiden päivien pölyä. John Lawtonin laulama It Won't Last tarjoaa vanhaa perinnesoundia ja toimiva aor-hardrokki on mehukas herkkupala. There Comes A Time vajoaa turhan siirappiseksi. Okay (This House Is Down) jatkaa Purple/Whitesnake-rutistuksena. Glenn Hughesin ääni vakuuttaa What You Gonna Do-viisussa mutta itse biisi kaipaisi lisää virtaa.

Blood On The Highway on aikuisen miehen tilinpäätös. Musiikissa ei availla uusia ovia vaan katsotaan vanhoihin hyviin päiviin. Soundeihin on löydetty osuva menneiden aikojen lumo. Vokaalisuoritukset ovat kautta linjan hienoja. Välillä siirappi valuu korvista mutta vanhoja muisteleva rokkitähti olkoon oikeutettu nostalgiaan. Kiekko on viisumateriaaliltaan miellyttävän rentoa luentaa. Ken Hensleyn ei tarvitse vakuuttaa enää ketään. Allekirjoittanut kiittää myös muhkeasta arvostelupaketista, johon levyn lisäksi kuului haastattelu-cd, värikäs esite haastiksen kera ja reilu nippu taustatietoa. Hensleyn ei kannata viritellä vielä keinutuolia, näitä levyjä voisi tulla lisää. Uskossa oleva mies voisi luottaa vielä biisien voimaan ja musiikin iloa luovaan kosketukseen. Tämä levy ei ole pahasta.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Fantastic Four : Hop... Lama - Tavastia... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova