Tuorein sisältö

Vampyyrien imussa

Ensi-ilta: 03.09.2010
Genre: Komedia
Ikäraja: 13
Jari Tapani Peltonen

02.09.2010 klo 15.00 | Luettu: 21758 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Luvattu puolentoista vuoden kuntoutusjakso ennen seuraavaa Twilightia evätään teoksella Vampyyrien imussa (Vampires Suck), joka on Houkutuksen ja Uudenkuun uusi versio. Tulin hulluksi. Koin tämän olevan vahvemmin ohjattu, kirjoitettu, leikattu, rytmitetty ja näytelty kuin varsinkin Houkutus.

Twilight-vastaisuus ei tyystin selitä reaktiotani. Twilight on taidetta verrattuna viritelmiin Epic Movie, Disaster Movie ja Mitäs me spartalaiset. Muistan kauhunväreet, kun hämmentävä sieluvammainen aliapina nauraa räkätti takanani spartalaisten näytöksessä: en tahtonut olla ihminen, jos se oli. Jason Friedberg ja Aaron Seltzer ovat galaksin vihatuin ohjaaja-kirjoittaja-pari. Vaan kehenpä sitä voisi luottaa? Timo Koivusalon Täällä Pohjantähden alla on viihdyttävä. Väitetysti Uwe Bollin Rampage on fiksu. Friedbergin ja Seltzerin suuri saavutus on korjata kasa toisten tekemiä virheitä. Ei tämä vielä heitä tappolistoilta poista, mutta.

Neljä ja puoli tuntia tuijotusta ja teiniangstia on tiivistetty 80 minuuttiin. Mukana ovat silti kaikki mieleeni jääneet kohtaukset ja teemat. Huvituin noin 10 minuutin välein, elikkä reippaasti useammin kuin alkuperäisteosten äärellä. Vampyyrien imussa on kuulemma parodia, mutta kopiointi on niin tarkkaa, että kyseenalaistan tämän. Twilightia on pilkattu alusta saakka. Edward ei ole oikea vampyyri, hän on geiju, joka varmaan meikkaa ja laittaa geeliä tukkaan, heh heh. Vampyyrien imussa tuo nämä vitsit kankaalle, mutta ovatko nämä vitsejä?

Mitäs me spartalaisissa Friedberg ja Seltzer huusivat ja mekastivat: hittifilmi 300 on korni ja homoeroottinen!! 300 on oikeasti kova tykitys, jonka harkittu mauttomuus on osa sen charmia. Twilight on asia erikseen. Vampyyriaateliset ovat ylimielisiä sekoilevia turvonneita jauhonaamaisia älykääpiöitä, jotka kettuilevat päähenkilöille muuten vain. Kuvailinko nyt elokuvaa Uusikuu vai Vampyyrien imussa? Twilight-saagassa on paljon tahatonta komediaa, mutta se ei tule iskevästi esille hitauden vuoksi. Kaiken tiivistämisen jälkeenkin Vampyyrien imussa tuntuu kestävän 2 tuntia, mutta tiivistys on onnistunut. Jos tähän lisäisi 3/4 vettä, tämä olisi Houkutus ja Uusikuu.

Matt Lanter on etevämpi Edward kuin Robert Pattinson. Jenn Proske on parempi "Bella" eli Becca kuin Kristen Stewart. Tyttö, joka ohimennen irvistää söpösti, on viihdyttävämpi kuin Dakota Fanning vastaavassa roolissa. Lanterin tehtävä on alleviivata, kuinka hintahtava ja teennäinen snobi Edward on. Prosken on luotava aivokuollut huumorintajuton lahna. Lanter ja Proske onnistuvat unohtamatta, että puutteista huolimatta hahmot kaipaavat rakkautta. Enemmän kemiaa heidän välilleen muodostuu kuin Pattinsonin ja Stewartin. Kun Edward on jättänyt Beccan ja hän itkee poikamiesboksissaan katsoessaan 50-luvun romanttista Kärpästä, minä uskoin, että Edward tykkää Beccasta! Virallinen saaga saavutti vastaavan määrän tunnelatausta vasta Epäilyksessä ja tällöinkin kipinää oli vain Edwardin ja Jacobin välillä.

Seltzer ja Friedberg ovat vieneet kansaa raivon partaalle vitseillä tyyliin "Minä olen Iron Man", sanoi Iron Man, ja sitten sitä sattui päähän, loppu. Myös Vampyyrien imussa sisältää sketsejä, joita säälittävimpiin eivät kykene kuin Petelius ja Kalliala. Edistystä on silti tapahtunut. Esimerkiksi, pahoja vampyyreita luullaan bändiksi Black Eyed Peas. Mitä kummaa: kohtaus ei ollutkaan tässä! Tilannetta kehitellään, eikä koominen ajoitus ole tyystin hukassa, jos vitsit itsessään ontuvatkin. Muutamat repliikit ovat hilpeitä. Mätkinnässä on pariin otteeseen yritystä. Olin vakuuttunut, kun Edward kertoi nukkuvalle Beccalle rakastavansa hänen hengitystäänkin, ja sitten Becca pieraisi hänet ulos ikkunasta. Twilight-saagan epätoivoisen teennäistä ydintä loukattiin niin terävällä satiirilla, kuin ytimeen porautuminen vaati.


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Iron Maiden - The Fi... Salt... >

Keskustelut (12 viestiä)

vituttaa_nämä

02.09.2010 klo 16.42

Jason Friedberg ja Aaron Seltzer... Jos saisin päättää he olisivat kuolleet aikaa sitten. Oikeasti vituttaa, että jotkut nauraa heidän elokuvilleen tai kertoo niistä; "ihan vitun hyvä. paras koskaan" tyyliin... Missä on oikeus tästä maailmasta kadonnut? Onko se liikaa pyydetty, että nämä jätettäisiin tekemättä ja laitettaisiin rahat köyhille?
lainaa
Burbeting

Rekisteröitynyt 07.12.2007

02.09.2010 klo 17.29

Pakko myöntää, että traileri näytti jopa paremmalta kuin oikeat Twilight elokuvat.
lainaa
Falafel

02.09.2010 klo 18.21

Tajusin olla katsomatta tätä jo riemurasian mainoksien perusteella
lainaa
Taksu

Rekisteröitynyt 14.08.2010

02.09.2010 klo 18.25

hmmm kuinkahan paljon tässä leffassa pilkattiin fangirlejä?
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

02.09.2010 klo 18.30

Se että 300 on tarkoituksellisesti paska tekee siitä vähemmän paskan?

Minusta Friedberg-Selzerin leffat ovat jo niin surkeita, että ne on pakko nähdä mielenkiintoisina teoksina. Vähän niinq Wachowskin veljesten viimeisimmät teokset.
lainaa
Finski

Rekisteröitynyt 09.12.2009

02.09.2010 klo 18.34

Taksu kirjoitti:
hmmm kuinkahan paljon tässä leffassa pilkattiin fangirlejä?


Ei varmastikaan tarpeeksi...
lainaa
Sori

02.09.2010 klo 20.00

Mirr5 kirjoitti:
Se että 300 on tarkoituksellisesti paska tekee siitä vähemmän paskan?

300 on hyvä elokuva. Nämä eivät ole, yritti niitä sitten katsoa missä tahansa perspektiivissä.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

02.09.2010 klo 21.57

Mirr5 kirjoitti:
Se että 300 on tarkoituksellisesti paska tekee siitä vähemmän paskan?


Se että Commando on tarkoituksellisesti keskinkertainen Arnold -elokuva tekee Commandosta parhaan Schwarzeneggerin elokuvan.

...ellei sitten viihdyttävimmän äksönin koskaan.

lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

03.09.2010 klo 00.08

Itseironia on kai se mitä haetaan... Että elokuva osaa nauraa genrelleen/mikä se kohde sitten onkaan. Hihihi-kopiointi elokuvasta ei ole itseironiaa (parodia). Se on vain paska kopio jossa hihitellään huonoille vitseille ja lainataan vitsit muualta.
lainaa
Chapter27

Rekisteröitynyt 16.07.2010

03.09.2010 klo 21.48

*tahtoo nähdä*
lainaa
Asshole

04.09.2010 klo 10.06

vituttaa_nämä kirjoitti:
Jason Friedberg ja Aaron Seltzer... Jos saisin päättää he olisivat kuolleet aikaa sitten. Oikeasti vituttaa, että jotkut nauraa heidän elokuvilleen tai kertoo niistä; "ihan vitun hyvä. paras koskaan" tyyliin... Missä on oikeus tästä maailmasta kadonnut? Onko se liikaa pyydetty, että nämä jätettäisiin tekemättä ja laitettaisiin rahat köyhille?
Jos minä saisin päättää niin sinä et olis edes syntyny!!
lainaa
TaiZuuni

Rekisteröitynyt 01.06.2007

05.09.2010 klo 10.54

Itselläni oli jotain odotuksia tähän leffaan, sillä Mitäs me spartalaiset oli ihan ok krapulaleffa. Tämä taas ei laittannut oikein ollenkaan nauramaan. Potenttia olisi ollut enemmän twilightin pilkkaamiseen.
lainaa

Kirjoita kommentti
Muita tekstejä tältä kirjoittajalta

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova