Tuorein sisältö

Julma Isäntä: Kaupunki Pysähtyy

J.A. Kaunisto

27.01.2011 klo 23.18 | Luettu: 10035 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Vuonna 2002 Valkeakoskella perustettu Julma Isäntä on lainannut nimensä Pauli Hanhiniemen Kolmannelle Naiselle tekemästä viisusta Kovalla kädellä. Kyseistä orkesteria voi löytää myös bändin ulosannista, kuten myös kotimaista uutta aaltoa ja Leskisen Juicea. Julma Isäntä kuulostaa hyvällä tavalla vanhalta ja perinteikkäältä Suomi-rockin arsenaalilta. Ilmava ja särövapaa ilmiasu kuulostaa jopa raikkaalta ylituotetun ja täyteen ahdetun nykyrockin maisemassa. Vaikka kumarrus 80-luvun kotimaisen härmärockin suuntaan on syvä, bändi ei suinkaan unohdu pelkästään vanhojen muisteluun. Hyvänä esimerkkinä vaikka levyn nimibiisi, joka on mainio haikeanpuoleinen rock-siivu ilman vuosikymmenten pölykerrosta.

Painavaa Sanaa on kuin albumi pienoiskoossa - riffi Kolmannelta Naiselta, ripaus uuden aallon kitarasoundia ja päälle hienoinen annos vanhempaa Eppu-menoa. Kemiallinen Ystävä yhdistää uuden aallon terävän kitarasoundin Juicen mielenlaatuun ja sanailuun. Reilummin Juicea tarjoaa tyylikäs Rock Loppuu Kuin Seinään, joka on alunperin Juicen tuotos. Toisena lainabiisinä kuullaan Nousevan Auringon Talo, joka pysyy hyvinkin perinteisissä askelkuvioissa.

Konstailematon lyriikka ei huku kielikuviin tai taivaita tavoitteleviin koukeroihin. On Helppo Hengittää onnistuu niin biisinä kuin sanojen osalta, sympaattista ja puhuttelevaa käyttörokkia. Hajotan Itseni toimii kuin aikakonematka suoraan 80-luvun alkuun, jolloin Hassisen Kone räyhäsi Rappiota ja Eput etsivät Puhtoista lähiötä.

Julma Isäntä jakaa kansan kahtia, sillä nuoremman polven korviin bändin vanhahtava ulkomuoto saattaa jättää pölyttyneen mielikuvan. Veteraaniosasto ihastuu nuoruuden säveliin. Julma Isäntä ei ole vielä esikuviensa tasolla mutta tekemisen jälkeä ei tarvitse hävetä - missään nimessä. Julman Isännän toivoisi pysyvän valitsemallaan tiellä. Päivänpopista poikkeava soundi on aina hyödyksi ja tulevaisuuden turvaksi. Kaupunki Pysähtyy vakuuttaa maanläheisellä ja rehellisellä asenteella.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Taistelija... Jogi-karhu... >

Keskustelut (6 viestiä)

pyyhe

28.01.2011 klo 06.18

Nyt on pakko avautua, kun lupasin itselleni niin tekeväni ennen arvostelulinkin klikkausta, mikäli arvosana on 3½ (kolme ja puoli) tähteä. Selaileppa levyarvioitasi taaksepäin ja totea antaneesi ehkäpä 80%:lle rankkaamistasi lätyistä samainen määrä pisteitä. Sattumaako, vaiko kykenemättömyyttä oikeasti arvioimaan levy objektiivisesti oikeanlainen mielipidettäsi vastaava arvosana antaen? Tottakai sanallinen mielipide kustakin teoksesta painaa enemmän mutta on tässä jotain ihmeellistä... Ei se ole väärin jos joku levy on MIELESTÄSI paska tai joku mahtava. Kaiken ei tarvitse olla samaa massaa.
lainaa
Lehmus

28.01.2011 klo 17.37

Olin samasta asiasta tulossa mainitsemaan kuin ylläoleva. Vaikka Kauniston arviot ovat mainioita, on kolme ja puoli tähteä melkoisen ympäripyöreä arvosana annettavaksi useille levyille. Puolikkaiden pisteiden pidätteleminen voisi vahvistaa mielipiteitä ja tuoda niitä selvemmin lukijalle. Pistejärjestelmä kokee inflaation jos sitä ei käytetä rohkeasti ja selvästi.

En tarkoita palautettani pahalla, kuten mainitsin, niin pidän silti arvioistasi!
lainaa
Itsekriitikko

28.01.2011 klo 21.32

Heh, oon huomannu saman. V2-uskollisuuden takia vaan tulee näitä "arvosteluja" katsottua.
lainaa
pyyhe

29.01.2011 klo 14.31

Lehmus kirjoitti:

En tarkoita palautettani pahalla, kuten mainitsin, niin pidän silti arvioistasi!


Sama. Tykkään kuitenkin edelleen lukea arvioita. Olisiko parempi jättää pisteytys kokonaan pois kun se ei aiheuta kuin pahaa verta ;)
lainaa
morje

30.01.2011 klo 20.51

nii just!!!!
lainaa
yhelsanal

09.02.2011 klo 08.53

Totean myös liittyen ylläoleviin; WORD. ^
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova