Tuorein sisältö

Yö: Valtakunta

J.A. Kaunisto

05.09.2007 klo 12.18 | Luettu: 7639 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Yö on paisunut platinamittoihin. Bändistä on muodostunut instituutio, se on enemmän kuin rock-bändi. Yö on hiottu ja viritetty viihdekone, jonka albumit eivät ärsytä turhalla rokkisärmällä ja kapinallisuudella. Viihdevivahteet ansaitsevat iskelmäfaneilta hyväksyvää nyökyttelyä. Yö vuonna 2007 on oman ilmaisunsa vanki, mutta myös turvallinen valinta. Valtakunta on varma kuin jouluaatto, sitä odottaa ja perinteet hallitsevat mutta vuosi vuodelta lahjat menettävät merkitystään. Tärkeintä on oikea tunnelma ja perinteen jatkuminen.

Valtakunta ei lisää iskelmäkuormaa, meno on tuttua edellisiltä platinaa myyneiltä kiekoilta. Bändi toistaa Rakkaus On lumivalkoinen-levyn kaavaluonnoksia. Lyriikoissa on sama kaiku, vaikka tekstejä on vääntää useampi henkilö. Pauli Hanhiniemi ja Jussi Hakulinen ovat pääosassa tekstien teossa, lievästi alakuloinen taival ei eksy synkkyyden ja ruikutuksen ylistykseksi. Muutamissa teksteissä iskelmällisyys valtaa alaa ja valssipoljento löytyy muistakin kuin Satukirjan Sankari-viisusta. Läksiäiset on rokki-iskelmän voimannäyttö.

Valtakunta on perusvarma mutta yhdessä Rakkautta Vain-biisin kanssa kestävintä klassikkomateriaalia. Edellä mainitut ovat miellyttävän tasapainoisia ja skeboissa on jonkinlaista ryhtiä. Satukirjan Sankari rokkaa ja valssaa keski-ikäisen pulskasti. Onnellisten Juoni ei riko kaavaa, mutta viisu kuorrutetaan raskailla jousisovituksilla. Uneeni Et Tulla Saa on iskelmän suuntaan silmää iskevä rokkihituri, joka kertsin kohdalla tavoittelee hittitaivaita. Deadline yllättää räväkällä poljennolla ja Jukka Lewisin toimivilla vokaaleilla, tätä lisää!

Valtakunta on rokkimiehelle vaikea tapaus. Iskelmärokki on vakava väite mutta kovin turvalliseksi Yö on valjastettu. Ammattitaito ja hiottu asenne vakuuttavat mutta samalla rockin energia ja asenne jäävät kolmannelle sijalle. Yö saalistaa laajoilla vesillä ja verkkoon tarrttuu euroja. Viihteen keskitien ja rockin yhdistäminen aiheuttaa kuitenkin kompromisseja. Valtakunta viihdyttää mutta ei kiihdytä muuta kuin bändin suuntaan meneviä rahavirtoja.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Fracture - Murtumato... 28 viikkoa myöhemmin... >

Keskustelut (1 viestiä)

tero

11.09.2007 klo 12.35

yö on paras suomi rokki yhtye
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova