Tuorein sisältö

Nieminen & Litmanen : Third

J.A. Kaunisto

29.07.2011 klo 22.17 | Luettu: 5004 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Sami Niemisen ja Juha Litmasen muodostama hammond/rumpu -groovepartio Nieminen & Litmanen venyttää musiikin raja-aitoja myös kolmannella kokopitkällään. Keskiolutjazzin ja kapakkkafiilisten kautta kotimaisille tanssilavoille - Nieminen & Litmanen kiertää lokeroinnin kaukaa. Pysyvää on vain viettelevän elävä hammond-soundi ja jazz-sävyjä tallentava rumputyöskentely. Kesämusiikkina Nieminen & Litmanen toimii mitä parhaiten.

Vanhahtavalta kuulostavan instrumentaalisen ulosannin vastapainoksi albumille on lisätty kolmen vierailevan vokalistin esitykset. Palefacen kantaaottavava räpätys Vaalirahakynytys haiskahtaa turhalta kasvojen pesulta ja nuorison kosiskelulta, tosin viisuun saadaan mukavasti potkua. Jonna Tervomaan tulkitsema Marraskuu vaikuttaa hyvinkin osuvalta tekeleeltä. Yrjänä Sauros jää etäiseksi Aina Melkein Heti -siivun puolihuolimattomana sanailijana. Mutta, jos haluat elokuvamaisia mutta groovaavan urkujazzin hämyisiä tunnelmia - testaa Frederico's Swing. Aurinkoiseen kesätrippailuun sopii vaikka Francoise & Citroen. Tango Fleminginkadulla on hyvä ladata soittimeen isän ja äidin vierailun iloksi. Läksin Minä Kesäyönä Diskoon - biisin nimi kertoo tunnelmasta kaiken olennaisen. Alamo Twist heittää The Shadowsin The Mustangsin selkään.

Nieminen & Litmanen sopii moneen käyttötarkoitukseen ja tunnelmaan. Levyn avulla viihdyttää niin vanhasta jazzista pitävää isäukkoa kuin rennosti groovaavan poljennon nimeen vannovan sisaren. Äidille jää vielä ripaus lavatanssitunnelmaa ja rautalankamaista fiilistä. Missään nimessä kyse ei ole "pappamusiikista", sillä Nieminen & Litmanen ei kumarra yhdenkään genrelokeron suuntaan. Kokoonpano on tietyllä tavalla kuin Eläkeläiset - soittolistalla voi olla musiikkia heavystä tangoon mutta aina lopputulos kuulostaa leimallisesti siltä itseltään. Jos Eläkeläiset saa kaiken sovitettua humppamuottiin, Nieminen & Litmanen tekee esittämästään materiaalista vastustamattoman menevää rahvaanomaista urkugroovea.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Herra Popper ja ping... Vares - Sukkanauhakä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova