Tuorein sisältö

Slayer: World Painted Blood

J.A. Kaunisto

18.11.2009 klo 15.25 | Luettu: 15335 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Metallican julkaistua "vanhoihin hyviin päiviin" kurkottavan Death Magnetic -rieskan, Slayer päätti julkistaa netissä Psychopathy Red -nimisen irvistelyn osoittamaan Slayerin pystyvän tuottamaan faneilleen edelleen verevää materiaalia ikävuosista ja kilometreistä huolimatta. Kun hankkii Slayerin uuden albumin, fanit tietävät saavansa kunnon turpaanvetoa - ei dollarimetallia. Allekirjoittaneelle Psychopathy Red aiheutti välittömän erektion ja suuret odotukset tulevaa Slayer-albumia kohtaan. On heti todettava, ettei Slayer petä fanejaan. Tosin jos odotuslistalla on uudistuminen, sitä ei ole luvassa. Slayer etsii vaikutteita Reign in Blood ja South of Heaven sekä Seasons in the Abyss -levyjen väliltä. Ja jösses sentään, homma kuulostaa edelleen verevältä ja hyvällä tavalla vanhanaikaiselta. Riffi leikkaa terävästi ja tallella ovat myös ärsyttävyyteen asti tutut skebasoolomiekkailut.

Levy on suorastaan hämmästyttävän kova. Soundi on kuiva ja äkäinen, suorastaan vittuuntunut. Rummuissa on todellista tutinaa, Dave Lombardon rumpukioski tarjoilee kuivia halkoja. Albumin nimibiisi ja Unit 731 antavat heti tuttua ja turvallista Slayer-räimettä, rässiriffiä heitellään harvinaisen veitsenterävällä otteella. Snuff alkaa tajuttomalla skebaorgasmilla, kliseistä ja nopeaa mutta toimii. Beauty Through Order harrastaa South Of Heaven -albumin rauhallisempaa ja maalailevampaa linjaa. Allekirjoittaneen kohdalla levy alkaa uudelleen ja todenteolla Hate Worldwide -viisun kohdalla. Harvinaisen äkäinen siivu sohii joka suuntaan ja vauhdin osalta ei tunneta nopeusrajoituksia. Public Display Of Dismemberment ei anna periksi vaan Slayer runttaa metallia tuutin täydeltä - jösses mitä riffien tuhlailua. Nykypäivän metallin sankarikaarti, ottakaa oppia alan mestareilta. Psychopathy Red on kuin muottiin valettu toimivan Slayer-viisun kaavamalli. Kymmeniä kertoja kuultu mutta hyväksi todettu ja asenne ei jätä sijaa mutinoille.

World Painted Bloodin soundeja ei kannata verrata nykymetallin turboahdettuun olemukseen. Slayer ei pyri täyttämään kuulijan korvia silmille kaatuvalla metallimuurilla. Slayer antaa biisin vaikuttaa, asenteen kirpaista ja tiukan soittotyöskentelyn naulata lopullisen niitin. Joku voi väittää Slayerin ulosantia aikansa eläneeksi. Puhuttaessa thrash-metallista Slayer kukkoilee edelleen luomakunnan kruununa. Tinkimätön oman linjan kulkeminen ja vuosia hiottu konsepti takaavat lopputuotteen mielekkyyden. World Painted Blood tulee kestämään ajan hampaan puraisua ja jälkipolvien kritiikkiä. Klassikkoainesta.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ilmiantaja!... Twilight - Uusikuu... >

Keskustelut (9 viestiä)

Mursu

18.11.2009 klo 23.31

Ihan mielenkiintoinen arvostelu ja sai minut ainaskin kiinnostumaan tästä uudesta lätystä. Kuitenkin vain ihmetyttää että jos levy on tosiaan näin hyvä arvostelijan mielestä että on jopa "klassikkoainesta" niin miksi vain 4tähteä?
lainaa
TheAvenger

Rekisteröitynyt 14.10.2008

19.11.2009 klo 16.35

"Klassikko" ei tarkoita että jokin asia olisi täydellinen.

Hyvä arvostelu, olen jokseenkin samaa mieltä.
lainaa
Dreamer

Rekisteröitynyt 06.03.2008

19.11.2009 klo 22.01

Näin kolmen biisin jälkeen ei voi kuin ihmetellä: Täähän on hitto musiikkia. Ei ole ennen sattunut moinen ajatus päähän Slayeriä kuunnellessa. En tiedä onko vähäeleisen mutta selkeän soundin ansiota, mutta nyt riffit oikeesti kuulee.
lainaa
Mursu

20.11.2009 klo 00.38

TheAvenger kirjoitti:
"Klassikko" ei tarkoita että jokin asia olisi täydellinen.

Hyvä arvostelu, olen jokseenkin samaa mieltä.

Kyllä ainakin itselläni jos jokin levyn on "klassikko" niin kyllä se on napakymppi. Voi tietenkin olla klassikko biisejä erikseen jne.
lainaa
cosmoretro

21.11.2009 klo 10.51

Sleijeri kuulostaa nykyään Slipknotilta. Olis pojat vaa lopettanu Reign In Bloodin jälkeen suosiolla..
lainaa
Robocop

Rekisteröitynyt 27.06.2008

21.11.2009 klo 19.01

Muut soittaa, mutta Slayer tappaa.
lainaa
Slemmy

Rekisteröitynyt 23.07.2007

21.11.2009 klo 22.29

Kyllä se on Manowar, joka tappaa.
lainaa
Lermasd

29.11.2009 klo 21.27

Loistava albumi! Fillereitä ei juurikaan löydy ja todellisia Slayer-tykityksiä löytyy monta!: Human Strain, Snuff, Public Display of Dismemberment jo kauan sitten kuullun Psychopathy Redin lisäksi.

Odotin pientä pettymystä mutta Slayer pommittaa edelleen ja lujaa!
lainaa
gadfsg

16.12.2009 klo 19.32

cosmoretro kirjoitti:
Sleijeri kuulostaa nykyään Slipknotilta. Olis pojat vaa lopettanu Reign In Bloodin jälkeen suosiolla..


Kuurous on vakava ongelma. Kannattaa mennä lääkäriin
lainaa

Kirjoita kommentti
Kilpailu - Voita Xbox Series X!
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova