Tuorein sisältö

Harmaat aivosolut kovilla uudessa seikkailupelissä

26.09.2007 klo 14.50 | Luettu: 6671 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Aikoinaan Sierralle mm. Gabriel Knight -pelisarjan tehnyt Jane Jensen työstää uutta Gray Matter -nimistä seikkailupeliään. Alun perin tänä vuonna julkaistavaksi ilmoitettu peli on siirtynyt ensi vuoden keväälle. The Escapist on haastatellut Jenseniä ja tiedustellut tämän suhdetta peliteollisuuteen, pelien tulevaisuuteen ja omiin projekteihinsa.

Haastattelussaan Jensen kertoo avoimesti olevansa massiivimoninpelejä ymmärtämätön ihminen. ”Jopa pokerin pelaaminen verkossa aiheuttaa minulle ongelmia, en tahdo olla jonkun 12-vuotiaan Iowalaisen räkänokan kanssa tekemisissä”, Jensen laukoo. Asenne on ymmärrettävä, onhan Jensen aina ollut vahva tarinankertoja ja pelien ohella hän on julkaissut myös neljä romaania, joista kaksi kertovat Gabriel Knightin, Jensenin vanhan pelihahmon tarinaa. Koko haastattelun voi lukea The Escapistin kotisivuilta.

Gray Matterissa pelaaja ohjaa kahta hahmoa, vaimonsa menettänyttä englantilaista neurobiologia David Stylesia, sekä tämän assistentiksi ajautunutta amerikkalaistyttöä, Samanthaa. Tohtori Stylesin kartanossa alkaa pian tämän tekemien ihmiskokeiden jälkeen tapahtua outoja sattumuksia, joiden syytä Samantha koittaa selvittää. Syvällisyyksiin ajautuva juoni tutustuttaa pelaajan vanhaan englantilaiseen kartanoon sekä kahteen hyvin erilaiseen päähenkilöön omine synkkine salaisuuksineen.

Gray Matter

V2.fi | Matti Lintula
< Master Chief sulki p... Kaikki porvoolaiset ... >

Keskustelut (4 viestiä)

Sparrow

Rekisteröitynyt 10.04.2007

26.09.2007 klo 15.58

Lukemani Jenssenin kirja Judgment Day oli mainio, sen sijaan oma kärsivällisyyteni ei riittänyt pelaamaan Gabriel Knight 3:a, kovin pitkään, vaikka se vaikuttikin tarinaltaan hyvin kiinnostavalta. Onneksi on vielä kolme lukematonta kirjaa, (joista kahta vanhinta tosin on vaikea enää saada), kun Jenssenin tarinankerrontaan haluaa taas syventyä.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

26.09.2007 klo 16.06

Itse en ole pelannut Gabriel Knight -sarjasta kuin ensimmäistä osaa, mutta se oli aivan loistava. Todella hyvä ääninäyttely (mukana Mark "Luke Skywalker" Hamill mm.) aikalaisekseen ja hiton hyvä juoni ja mielenkiintoiset lokaatiot teki pelistä kiinnostavan loppuun asti.
lainaa
liianvanha

26.09.2007 klo 16.40

En sanoisi kyllä pokeripelejä massiivimoninpeliksi, vaikka siihen olisi jonkinlainen chattijuttu tai muuta vastaavaa yhdistettykin. Toisaalta eipä tuossa kommentissa mitään ihmeellistä ole, pitäisi saada jonkinlainen suodatin kyllä siihen millasia teinejä päästetään MMO peleihin sisälle ;)
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

26.09.2007 klo 22.25

liianvanha kirjoitti:
En sanoisi kyllä pokeripelejä massiivimoninpeliksi, vaikka siihen olisi jonkinlainen chattijuttu tai muuta vastaavaa yhdistettykin.


Jensenhän toteaakin, että JOPA pokerin pelaaminen on jo liian sosiaalista toimintaa hänelle. Herran pieksut jos tädille annettaisiin eteen WoW tai vastaava. Varmaan hajoaisi siihen paikkaan. Jensen kertoo haastattelussa myös hauskasti, kuink MMOG:it on flopanneet kauheasti ja osaa vetää esiin ainoastaan Matrix Onlinen. Eiköhän MMOGien tekijät kuitenkin ole onnistuneet viime aikoina keskimäärin paremmin tienaamaan kuin seikkailupelien tekijät, eli hieman katkeruutta ja muutosvastaisuuttakin saattaa olla ilmassa. Ei silti, Jensen on siltikin halvatun kova juoninikkari, olkoonkin vähän kapeakatseinen välillä.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova