Tuorein sisältö

Parjattu Blu-ray nousi PS3:n myyntivaltiksi

09.04.2010 klo 17.56 | Luettu: 25699 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Sonyn PlayStation 3 -konsoli sai julkaisunsa aikaan paljon kritiikkiä kalliista Blu-ray-asemastaan, joka nosti koko konsolin hinnan pilviin. Tuolloin markkinoilla oli vielä elossa myös toinen HD-levyformaatti, HD-DVD. Sonyn uhkapeli kuitenkin kannatti, sillä Microsoftinkin tukema HD-DVD kuoli ja kuopattiin samalla kun Blu-ray-asemasta on noussut PS3-konsolin yksi tärkeimmistä, ellei peräti tärkein myyntivaltti.

Blu-ray-levyjen myyntitulot olivat tämän vuoden maaliskuussa jo lähes sata miljoonaa euroa pelkästään Yhdysvaltojen markkinoilla. Kasvua edellisvuodesta oli huikeat 86%, kertoo Games Thirst. Yhdysvalloissa Blu-ray-levyt muodostivat alkuvuonna jo yli 12% kaikesta mediamyyntitulosta. Kasvua edellisvuoteen on yli viisi prosenttiyksikköä.

Vaikean alun jälkeen Sonyn valitsema tie näyttää nyt kantavan hedelmää myös PS3:n myynnissä, sillä VGChartzin suuntaa antavien myyntilukujen mukaan PS3 on käynyt tänä vuonna maailmalla kaupaksi huomattavasti pahinta kilpailijaansa, Xbox 360 -konsolia paremmin. Tilaston mukaan PS3:a on myyty maailmalla tänä vuonna yli 2,8 miljoonaa kappaletta ja Xboxia alle 2,2 miljoonaa kappaletta.

V2.fi | Matti Lintula
< Lisää trailereita Ro... Master Chief loikkas... >

Keskustelut (39 viestiä)

KatkarapuMies

09.04.2010 klo 18.00

Nyt kun itsekkin kyseisen konsolin omistan niin voin sanoa että se lyö xboxin jokaisella osa-aluella ja on yksinkertaisesti paras konsoli.
lainaa
aikuinen

09.04.2010 klo 18.08

Myös itse voin sanoa omalta osalta (molemmat konsoilit jo pitempään omistavana) että PS3 on kyllä parempi. Xbox tuntui alusta asti hieman "lelulta",mutta ps3 ei.
lainaa
VSE

09.04.2010 klo 18.16

Sama juttu myös. Viimeksi huomasin sen eilen kun piti ladata FIFA World Cup 2010 demo. Sehän tuli hiukan aiemmin boksille kuin pleikalle, joten boksi auki ja demo lataukseen... paitsi ettei onnistunut, kun en omistanut kultatiliä (pelaan nykyisin netissä vain pleikalla) joten pitäisi odottaa viikko että myös paarialuokan rahvas saa ladata demonsa. Pleikalle demo latautui ilman vittuilua.


lainaa
mielipiteeni_on

09.04.2010 klo 18.24

Kerroppa sinä yksi henkilö, joka kirjoitit nuo kaikki ensimmäiset kolme kommenttia, että onko Sony Defense -liiton tilanne niin paha, että samaa asiaa pitää kolme kertaa eri nickeillä kirjoittaa? Omasta, riippumattomasta, mielestäni se on spämmäämistä.

Ei ihan onnistunut kusetus?
lainaa
BPoliKusetusta

09.04.2010 klo 18.31

Vituttaa ku porukat vertailee 300e halvempaa ja 1,5v aiemmin tullutta Xboxia kalliimpaan ja uudenpaan plezeen. Todellakin PS3 omistaa paremman sisuksen, mutta nykyään homma ei ole siitä kiinni oikeastaan, vaan siitä kuinka sitä voi käyttää. Vinkki, parhaat koodarit on demoskenessä tunnettuja.

Metro 2033 esim on selvästi boksin kaunein peli ja heille jäi kuulemma viellä tilaa paremmille tekstuureille mutta aika loppui kesken. Ja minusta on jopa ihailtavaa miten microsoft on saanut powerit irti vanhasta koneestaan. '05 vuodesta ollut laite on jo vanha. Sitten pitää muistaa että plese... Ketä kiinnostaa.
Wiillähän on selvästi parhaat pelit jo Tasavallan lankulta, Neo-geolta, nessiltä sekä sen jatko-osasta sekä megadrivelta.

Parasta konsolia ei ole vielläkään. Nykyään jopa pelit on multiplattareita ja niiden takia kannata konsolia valita. Kun olin skidi niin faija kysyi että halusinko Snessin vai Megadriven. Megadriven otin, peleiksi sain äksönii, äksönii, ja 2d scrolleita. Mahtavaa. Silti nykäänin kaivelee etten snessiä ottanut jolloin olisin saanut tasohyppelyitä ja ropeja.

Nyt menin ohi radan. Konsolisota tuo vain itkua ja parkumista V2'seen. Pelikonsolit on tasavertasia niin peleissä kuin sisällössäkin TÄLLÄ HETKELLE. Muistutus; Elämme hetkessä, DVD'n tallennustila riittää peleille, meillä ei ole alan wakea tai God of war; Rise of jerusalemia.
lainaa
mace

09.04.2010 klo 18.32

:D
onks täällä jonkun tyypin yksin puhelut käynnissä?
lainaa
Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

09.04.2010 klo 18.32

Whoa, kuusi vastausta joista ehkä yksi liittyy aiheeseen :O

Enpä mie edelleenkään koe teräväpiirtoleffojen ostoa järkeväksi... Eivät ne laadulliset erot niin hirveästi 32" (hd-ready) töllöllä ja perusäänentoistolla erotu, että viitsisin maksaa niistä ylimääräistä.
lainaa
Penaqua

Rekisteröitynyt 22.11.2009

09.04.2010 klo 19.00

Czerwony kirjoitti:
Whoa, kuusi vastausta joista ehkä yksi liittyy aiheeseen :O


v2.fi/uutiset/pelit/
lainaa
meikä

09.04.2010 klo 19.06

BPoliKusetusta kirjoitti:
Vituttaa ku porukat vertailee 300e halvempaa ja 1,5v aiemmin tullutta Xboxia kalliimpaan ja uudenpaan plezeen.


Jaa..

Sony Playstation 3 Slim (120 Gt), pelikonsoli 289€
Microsoft Xbox 360 Elite (120 Gt) + peli -paketti, pelikonsoli 218€

@ hintaseuranta.fi
lainaa
Tynnyrinasukas

09.04.2010 klo 19.10

BPoliKusetusta kirjoitti:

Silti nykäänin kaivelee etten snessiä ottanut jolloin olisin saanut tasohyppelyitä ja ropeja.

ropeista en oo varma, mut MegaDrivelle tuli tasohyppelyitä. esim. Sonic-sarjan pelit
lainaa
Gmith

Rekisteröitynyt 03.07.2008

09.04.2010 klo 19.16

BPoliKusetusta kirjoitti:
Paljon tekstiä....


Asia postaus, mutta konsolien pelivalikoimasta kannattaa todellakin ottaa selvää ennen kuin menee ostamaan mitään. Xboxia ei nimittäin ole mitään järkeä hankkia jos löytyy kämpästä vähänkään moderni PC, sillä suurin osa xboxin ns. yksinoikeuksista on myös PC:lle monesti paranneltuna versiona. Multiplattarit tuppaa olemaan Xboxilla parempia aina sillon tällöin, joka ei itseäni sinänsä haittaa, koska nautin lähinnä PS3:n suhteellisen ylivoimaisesta yksinoikeus annista näin entisenä ja nykyisenä PC-pelaajana.

Pelikonsolit eivät ole tasavertaisia mitenkään eri ihmisten perspektiivistä katsottuna, koska joka konsolilla on oma pelivalikoimansa ja kaikkia ei jonkin konsolin pelianti kiinnosta. DVD-levyjen kapasiteetti ei muuten todellakaan riitä nykyään enää "hyvin". MGS4:sta esimerkiksi olisi jouduttu karsimaan aika suuresti, jos se olisi DVD-levyllä julkaistu. Voisin epäillä, että aika helvetin monesta pelistä on DVD-levyn rajoittuneisuuden takia jouduttu karsimaan tavaraa. Toisekseen, PC-pelaajat ovat varmaan huomanneet, kuinka DVD-levyjä tulee monen pelin matkassa 2 kpl, koska yksi ei enää riitä ja tämähän on tuttu ilmiö ajasta jolloin DVD-levyt syrjäyttivät CD-levyt. FF7 vaati 4 CD-levyä PSX:llä, PC-pelit julkaistiin enemmän kuin usein kahdella tai useammalla levyllä jne.

Samat merkit ilmassa ja luulenpa, että Blu-Ray-asemat tulevat lähes tulkoon pakollisiksi tietokoneisiin seuraavan parin vuoden aikana, kun pelit alkavat vaatia Blu-Ray-asemia ja se on jo varmasti aika jolloin Microsoftin on aika ruveta vääntämään Blu-Ray-lisäosaa Boksille tai miksei kokonaan uutta Xboxia?

Itselleni PS on paras konsolivaihtoehto ja jollekin toiselle Xbox on se paras vaihtoehto. Turha näistä on kitistä ja inistä, jos joku pitää omaa konsoliaan parempana kuin toisen. Itse te päätätte minkä konsolin ostatte ja miksi sen ostatte, ei se toisen mielipide vaikuta yhtään mitenkään siihen, että onko se teidän konsoli teille sopivin vai ei.
lainaa
jup

09.04.2010 klo 19.20

jos x boxin pelit näyttää joltakin tällä hetkellä, niin miettikää kuinka komeilta PS 3 pelit näyttää parin vuoden päästä(kun on nyt jo mennyt x:n ohi). ittellä full hd töllö ja levyjäkin saa jo 10 eurolla.
lainaa
ReDeDe

09.04.2010 klo 19.21

BPoliKusetusta

Kuinka tyhmä olet? Oikeasti? 300e? HALOO??
"Wiillähän on selvästi parhaat pelit" MIKSEIVÄT NE SITTEN MYY??? Wiitä myyty enemmän kuin PS3 ja X360 silti peli myynnit laahaavat todella kaukana perässä.

Czerwony

Ymmärrän SINUN pointtisi miksi et osta. Mutta jenkeissä ja nyt suomessakin perus töllöt joita ihmiset ostavat ovat 40"---> sekä FULL-HDita.
Ja kun ihmiset vielä oppisivat ostamaan 100Hz laitteita niin BluRayn 24fps pääsisi oikeuksiinsa ilman blurria.

Ja ihan esimerkkinä ostin viime viikonloppuna Tampereen Gigantista 3 BluRay pätkää joista kallein oli 11,90e ja parhaana uusin Transformers 2-disc versio 9,90e.

Siinä sitä jo alkaa kaipaamaan. =)

lainaa
BPoliKusetusta

09.04.2010 klo 19.53

ReDeDe, et ilmeisesti omista Wiita. Sille on vaikka kuinka monta hyvää peliä joita vain ei ole hypetetty Sonyn/IW/MS pelien lailla. Sitten virtual console tuo maailman about parhaat ladattavat pelit wiillesi.

Gmith, luit varmaankin väärin; Metro 2033 tekijät olisivat saaneet paremmat tekstuurit mutta aika loppui kesken.

meikä; Alkuperäisesti Ps3 maksoi reilusti yli 600e samaan aikaan kun äkspoks oli pari satkua halvempi. Ja niiden komponentit on vain vähentynyt niistä ajoista.
lainaa
236yrfd

09.04.2010 klo 20.17

Ja kun ihmiset vielä oppisivat ostamaan 100Hz laitteita niin BluRayn 24fps pääsisi oikeuksiinsa ilman blurria.
[/quote]

TÄ? Ei taida sinulla olla pienintäkään aavistusta mistä edes puhut.
lainaa
Persnettopulju

09.04.2010 klo 20.19

Kun katsoo viimeistä viittä vuotta, niin Microsoftin päätös valita edullinen ja nopea DVD pelien toimitusformaatiksi ja olla tukemattaa kumpaakaan HD-formaattia konsolissaan oli täsmälleen oikea.

Sony on Blu-Ray sekoilujensa vuoksi joutunut ulostamaan tehtaaltaan 30 miljoonaa PS3:a törkeällä persnetolla, voitelemaan elokuvastudioita suurella rahalla ja siitäkään huolimatta Blu-Ray ei ole... vieläkään... saavuttanut kuin hädintuskin 10% markkinaosuuden.


lainaa
Julimus

09.04.2010 klo 20.22

Ostin molemmat konsolit yhtäaikaa,ihan vain vertailun vuoksi. X360 Elite & PS3 80GB. Tässä suunnilleen 1,5 vuotta molempia käyttäneenä sanon että JOS PS3:ssa ei ois Blu-Ray tukea,ois jääny kauppaan. Tykkään pelata Xboxilla,mielestäni kummankin pelit on suunnilleen yhtä hyvän näkösiä,mut boxin ohjain tuntuu käteen paremmalta ja tekee pelaamisesta mukavampaa.PS3 taas loistaa video toistossa,paras leffakone ikinä,kaikki vaan toimii. Että tämmönen mielipide... :) Kommenttia?
lainaa
Kimble82

09.04.2010 klo 20.23

Täällä vaan jankataan peleistä vaikka uutisessa puhuttiin elokuvista :D ite ostin Plegen juurikin tämän HD soittimen takia, ja kivahan sillä on pelaillakin, ja siihen aikaan pelkät bluray soittimetkin makso saman verran, kun kyseinen konsoli.. eli n.500 €
lainaa
Killbourne

Rekisteröitynyt 21.06.2008

09.04.2010 klo 20.37

PeliPC, on.
PS3, on ja nyt pääpelikoneena.
XBOX360, on.

Vielä, kun voisi käyttää xboxin ohjainta pleikassa kaikki olisi täydellistä.
lainaa
peperix

09.04.2010 klo 21.01

Killbourne kirjoitti:
PeliPC, on.
PS3, on ja nyt pääpelikoneena.
XBOX360, on.

Vielä, kun voisi käyttää xboxin ohjainta pleikassa kaikki olisi täydellistä.

Eikös jostain netistä voi tilata niitä erimallisia ohjaimia niin playstation 3:lle kuin xbox 360:lle?
lainaa
Echou

Rekisteröitynyt 02.11.2008

09.04.2010 klo 21.21

Wii on paras koska MH3.
lainaa
Gmith

Rekisteröitynyt 03.07.2008

09.04.2010 klo 21.38

BPoliKusetusta kirjoitti:

Gmith, luit varmaankin väärin; Metro 2033 tekijät olisivat saaneet paremmat tekstuurit mutta aika loppui kesken.


Kiitän huomautuksesta ilman turhaa flametusta :P Tuli ilmeisesti vähän luettua hätäsesti väärin. Viesti korjattu.
lainaa
OMFG

09.04.2010 klo 21.45

BPoliKusetusta kirjoitti:
Vituttaa ku porukat vertailee 300e halvempaa ja 1,5v aiemmin tullutta Xboxia kalliimpaan ja uudenpaan plezeen. Todellakin PS3 omistaa paremman sisuksen, mutta nykyään homma ei ole siitä kiinni oikeastaan, vaan siitä kuinka sitä voi käyttää. Vinkki, parhaat koodarit on demoskenessä tunnettuja.

Mitä helvettiä maksetaanko sulle siitä että otat xbox 360 O.o
lainaa
aikuinen

09.04.2010 klo 21.46

mielipiteeni_on kirjoitti:
Kerroppa sinä yksi henkilö, joka kirjoitit nuo kaikki ensimmäiset kolme kommenttia, että onko Sony Defense -liiton tilanne niin paha, että samaa asiaa pitää kolme kertaa eri nickeillä kirjoittaa? Omasta, riippumattomasta, mielestäni se on spämmäämistä.

Ei ihan onnistunut kusetus?


Ite en ainakaan noita kahta ensimmäistä kirjoittanut :)

No anyway, uutiseen liittyen, nimenomaan Bluray oli itselläkin se syy miksi ostos päätös meni aikoinaan ps3 puoleen, eli huolimatta siitä vaikka silloin vielä pelitarjonta oli heikko (ja pelikonehan tämä kuitenkin ensisijaisesti mullekin on) ja hintakin launchissa oli todella kova. Tätä ennen olin PC ja xbox original omistaja, eli ns. "alustan vaihto" pelaamiseen oli kohtuu mietinnän takana.

Nykyhinnoilla en voi kyllä itse muuta kuin suositella eka koneeksi ps3. En omalta osalta kyllä ymmärrä miksi asiasta monesti kiistellään :)
lainaa
Jouni

09.04.2010 klo 22.12

"Parjattu blu-ray"

...voi hohhoijjaa. Onko se blurayn vika, jos tyhymät kuluttajat ei tajua ostaa teräväpiirtoa, vaan jotain aikansa eläneitä dvd:tä?

lainaa
Barrelroller

09.04.2010 klo 22.13

Itse omista Wiin ja PS3:n ja voin sanoa, että en tosiaan jää boksia kaipaamaan. Pelaillut olen enemmän kuin tarpeeksi, mutta mieleen tulee tasan kolme yksinoikeuspeliä jotka kiinnostavat: Trials HD, Forza 3 ja tuleva Alan Wake. Kaikki muut pelit jotka ovat edes säällisiä ovat PS3:lle.
lainaa
tseikoo

10.04.2010 klo 00.19

ostin xboxin pelien ja ohjaimen takia.
olisin voinut ostaa ps3:n jos olisi parempia pelejä ja parempi ohjain. bluray on kyllä tosi hyvä extralisä.
meinasin ostaa plegen mag:n takia pari kuukautta sitten, mutta se oliki surkea, päädyin bf:bc2:een. täytyy kyllä harkita ps3:n ostoa jos joskus tarvitsee bluraysoittiminen.
lainaa
Focus

10.04.2010 klo 07.38

PS3 on multimediatoistimena nykyään keskinkertainen, mutta muihin konsoleihin verrattuna tietysti hyvä mm. BD:n takia. Pelikonsolina sijoittaisin sen omalla listalla XO:n ja Wii:n taakse kolmannelle sijalle.
Mielestäni tuo 600.000 enemmän myytyä PS3:a on kaiken tässä sukupolvessa tapahtuneen jälkeen suorastaan itkettävän vähän PS3:n eduksi. Ja Wiihinhän tässä ei kehdattu edes verrata.
lainaa
Totuuslukujentakana

10.04.2010 klo 07.56

"Kasvua edellisvuodesta oli huikeat 86%, kertoo Games Thirst."

Huikeata. Kasvu on siis jo hidastumassa kun ollaan saavutettu 12% mediamyyntituloista. Mutta ei vielä 12% mediamyynnistä. Se johtuu BD-leffojen törkeästä hinnasta.
lainaa
Japani

10.04.2010 klo 08.17

"Mielestäni tuo 600.000 enemmän myytyä PS3:a on kaiken tässä sukupolvessa tapahtuneen jälkeen suorastaan itkettävän vähän PS3:n eduksi."

Yhdessä maassa on myyty vuoden alusta noin 200.000 PS3:a per/kk XO:n käytännössä nollaa vastaan. Kolmessa kuussa siis 600.000 nollaa vastaan. Muu maailma näemmä jakaantuu 50/50.
lainaa
lilly

10.04.2010 klo 08.55

Hyvä hyvä! Pian tulee MS:n vastine slimille. Kilpailu on hyväksi meille pelaajille.
lainaa
ReDeDe

10.04.2010 klo 10.47

236yrfd kirjoitti:
Ja kun ihmiset vielä oppisivat ostamaan 100Hz laitteita niin BluRayn 24fps pääsisi oikeuksiinsa ilman blurria.


TÄ? Ei taida sinulla olla pienintäkään aavistusta mistä edes puhut.[/quote]

Kerroppa hyvä herrä mitä en tässä tajua???

24-FPS tuki laitteessa EI TODELLAKAAN tarkoita, että se pyörittäisi 24 kuvaa sekunissa ilman ongelmia. Sillä 50Hz päivitys nopeus ei pysty tuottamaan riittävää määrää kuvia. FAKTA!! Samoin kuin esim. Plasma (jonka itse omistan) vaikka olisi 600Hz ei pysty pyörittämään kunnolla 24FPS nopeaa liikkuvaa kuvaa. NÄHTY, VERRATTU , TODETTU
lainaa
Lezlie

10.04.2010 klo 14.37

Focus kirjoitti:
PS3 on multimediatoistimena nykyään keskinkertainen

Kuitenkin parempi kuin Xbox 360 ja Wii yhteensä. Ja PS3 on esimerkiksi päivitettävissä 3D leffa sekä pelikäyttöön. Ei taida onnistua juuri muilta Bluray-soittimilta päivitys 3D leffoihin. Pelikonsolina sijoittaisin sen omalla listalla XO:n ja Wii:n edelle ensimmäiselle sijalle. Eniten huippuyksinoikeuksia monista eri genreistä (ei vain pelkkää räiskintää) sekä samat multiplatform pelit kuin XO:lla.
lainaa
totuus

10.04.2010 klo 15.13

Totuuslukujentakana kirjoitti:
"Kasvua edellisvuodesta oli huikeat 86%, kertoo Games Thirst."

Huikeata. Kasvu on siis jo hidastumassa kun ollaan saavutettu 12% mediamyyntituloista. Mutta ei vielä 12% mediamyynnistä.

Millä tavalla se on hidastumassa, jos kasvua tulee koko ajan? Sanoit mitä sanoit, niin Blu-Ray on saavuttamassa markkina-asemia nopeammin kuin DVD, VHS formaattia vastaan.
lainaa
kevco

10.04.2010 klo 20.01

Japani kirjoitti:
"Mielestäni tuo 600.000 enemmän myytyä PS3:a on kaiken tässä sukupolvessa tapahtuneen jälkeen suorastaan itkettävän vähän PS3:n eduksi."

Yhdessä maassa on myyty vuoden alusta noin 200.000 PS3:a per/kk XO:n käytännössä nollaa vastaan. Kolmessa kuussa siis 600.000 nollaa vastaan. Muu maailma näemmä jakaantuu 50/50.

600 000 konsolia enemmän kolmen ensimmäisen kuukauden aikana ja konsolimyynti on hiljaisempaa näin alkuvuodesta. Tuo tekee vuositasolla useamman miljoona konsolia. Vielä kun GT5 ilmestyy loppuvuodesta niin PS3:n menekki kasvaa vain entisestään.
lainaa
Slobber

Rekisteröitynyt 13.09.2007

11.04.2010 klo 01.51

Kuka vittu ostaa enää mitään _FYYSISTÄ_ mediaa??... Hohhoijaa........
lainaa
Hmm

14.04.2010 klo 12.25

Persnettopulju kirjoitti:
Sony on Blu-Ray sekoilujensa vuoksi joutunut ulostamaan tehtaaltaan 30 miljoonaa PS3:a törkeällä persnetolla, voitelemaan elokuvastudioita suurella rahalla ja siitäkään huolimatta Blu-Ray ei ole... vieläkään... saavuttanut kuin hädintuskin 10% markkinaosuuden.


...vieläkään... 3 vuodessa pitäisikin tapahtui jo jotain!
Eihän bensiinillä toimivat autotkaan saaneet höyry/sähkövoimalla toimivilta autoilta markkinajohtoa kuin 30 vuodessa, kyllä nykyään 3 vuodessa pitäisi jokaisella olla bluray.

3 vuodessa 10% markkinaosuus on aika reilusti. Kun aikoinaan VHS tekniikan täysin mullistanut DVD sai 3 vuodessa n.20% osuuden.
lainaa
TGED

15.04.2010 klo 20.22

Tuo PS3 myynnin vertailu X360 on kyllä ihan turhaa. Kaikillahan on nykyään jo X360(ne jotka nyt haluavat sen) ja sen takia sitä ei enään paljon osteta. PS3 myy juuri sen takia kun sen hinta alkaa olemaan sopiva, ei tarvitse maksaa enään omaisuutta konsolista. Meni kyllä hieman aiheen ohi, mutta tuo on melkeinpä tosiasia.

Jos ei olisi itsellään noita konsoleita niin paljon kuin nyt niin voisi jopa harkita PS3 ostoa vain Blu-ray aseman takia. Mielestäni PS3 ei vain ole kunnon yksinoikeuspelejä(HUOM! Oma mielipide!!!) kuin taas X360 on enemmän omaan makuun pelejä. Ja muutenkin pidän X360 enemmän kuin PS3
lainaa
Dasf

Rekisteröitynyt 07.12.2009

16.04.2010 klo 16.26

vhs-dvd ero on paljon suurempi kuin dvd-br. Ja siksi se vaihtui nopeasti, sillä siinä oli täysin käytännön etuja, ei tarvinnut kelata, kohtaus valikko yms. Blu-raytä taas kovin moni ei tarvitse, kun on viellä vanhat putki töllöt käytössä vakio äänillä. Ja monelle normaalille kuluttajalle riittää aivan hyvin perus dvd laatu.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova