Tuorein sisältö

Harrastajat elvyttivät kuolleen pelikoneen

18.10.2007 klo 12.44 | Luettu: 9495 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen



"Mikä ihmeen Creativision?", kysyy nykypelaaja. No, kysymys ei ole huono, sillä harvempi vanhakaan parta muistaa tällaista erikoista lukua pelaamisen historiassa. Hongkongilaisen Vtechin 80-luvun alusssa valmistama CreatiVision-pelikonsoli jäi harvojen mieleen, mutta osa sen ystävistä oli sitäkin intohimoisempia.

Italiassa majaansa pitävä CreativEmu team on omistanut vuositolkulla aikaa CreatiVisionin pelien taltiointiin, kirjoittanut laitteelle emulaattorin ja toiminut yhteistyössä sen valmistajan kanssa. Nyt porukka on julkaissut työnsä hedelmät: CreatiVision Multicart 1.0 sisältää kaikki laitteelle julkaistut pelit. Eikä hommaa ole jätetty puolitiehen, vaan pelimoduulille on teetetty alkuperäisen kaltaiset kuoret ja upea neliväripakkaus, samoin kaikkien pelien ohjeet on taitettu alkuperäisen kaltaiseksi ohjekirjaksi - jopa peliohjaimeen asetettavat pahviläpyskät on väsätty uudestaan.

Suomalaisittain hommasta tekee mielenkiintoisen se, että edesmennyt kotimainen TV-valmistaja Salora myi täällä tietokonetta nimeltä Salora Manager. Se oli myös VTechin valmistama, ja sattumoisin kaikki pelit ovat samoja. Nyt valmistettu moduuli ilahduttaa siis myös Suomen molempia Manager-harrastajia. Moduulia on valmistettu 100 kappaleen sarja, V2.fi:n toimitukseen saapui numero 005 tekijöiden nimikirjoituksilla. Jokusia kappaleita on vielä myymättä.

Olipa siis pelilaite miten outo tahansa, sille löytyy aina onneksi ystäviä. Todellinen kulttuuriteko on sitten taltioida kaikki jo häviämisvaarassa olevat ohjelmistot yhteen paikkaan.

V2.fi | Mikko Heinonen
< V2.fi:n ennakkotesti... PCMark Vantage julka... >

Keskustelut (4 viestiä)

kikkis

18.10.2007 klo 13.38

"Nyt valmistettu moduuli ilahduttaa siis myös Suomen molempia Manager-harrastajia."

Hehe :)
lainaa
MADrigal

18.10.2007 klo 14.16

Thanks much for the nice article and linking my website. I can't understand a single word, but I believe you're satisfied with it.

Thanks, Mikko!
lainaa
Datamies

18.10.2007 klo 14.44

Ja minä kun luovuin salorasta jo 15v sitten kun sille ei ollut pelejä.... voe voe kun olisin tämän päivän ennalta arvannut.
lainaa
BlindFinn

18.10.2007 klo 16.36

Manager ja fellow löytyy hyllystä.. hih täytyypä koittaa vieläkö toimivat.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova