Tuorein sisältö

Will Wrightin kilvanajomenneisyys paljastui

19.10.2007 klo 13.56 | Luettu: 2831 kertaa | Teksti: Matti Lintula


SimCity-sarjan luoja Will Wright on elävä todiste siitä, että pelisuunnittelijoillakin voi olla bensaa suonissaan. Tällä hetkellä Sporea työstävän Wrightin menneisyydestä paljastui villi yksityiskohta kun kävi ilmi, että mies on vuonna 1980 osallistunut niin sanottuun Kanuunankuularalliin. Yhdysvaltojen halki julkisilla teillä ajettava kilpailu on tuttu suomalaisillekin kahdesta Burt Reynoldsin tähdittämästä Cannonball Run -elokuvasta.

Wright voitti kilpailun ajalla 33 tuntia ja 9 minuuttia. Vieressään Wrightin Mazda RX-7:ssä matkasi Rick Doherty. Miehet olivat varautuneet kilpailuun asentamalla autoonsa mm. lisäpolttoainesäiliön ja turvakaaret. Mukanaan kaksikko kantoi myös pimeänäkölaseja, jollaiset nähtiin koomisen japanilaistiimin käytössä myös toisessa Kanuunankuularalli-elokuvista. Wright ei ole koskaan erityisemmin mainostanut voittoaan julkisuudessa ja onkin sittemmin keskittynyt vain pelien tekemiseen. Kuuluisan kilpailun historiasta kertovaa "32 hours 7 minutes" -elokuvaa varten Wright on kuitenkin kommentoinut omaa osallistumistaan. Alla olevissa videossa on osa Wrightin antamasta haastattelusta, sekä vanhaa videomateriaalia vuodelta 1980.

Will Wrightin alkuperäinen SimCity julkaistiin 1989 ja Sim-sarja laajentui pian peleillä kuten SimEarth ja SimAnt. Wright on suunnitellut myös suositun The Sims -pelisarjan. Maailmanrakennuspeli Spore on Wrightin seuraava julkaisu ja kaupoissa peli nähdään näillä näkymin 19. kesäkuuta 2008.

Lähde: Wired

Will Wright muistelee vuoden 1980 kilpailua


Will Wright esittelemässä autonsa laitteita vuonna 1980

V2.fi | Matti Lintula
< Xbox ja Halo 3 Pohjo... Microsoftilta ilmais... >

Keskustelut (1 viestiä)

sande

Rekisteröitynyt 11.04.2007

19.10.2007 klo 21.05

Jopas, eipä olisi miehestä uskonut. Olikohan Doherty sitten Captain Chaos...? ;)
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova