Tuorein sisältö

Steam tulee telkkareihin

01.03.2011 klo 11.00 | Luettu: 8973 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


MTV Multiplayer kertoo, että Valven Steam-palvelu valloittaa jatkossa myös olohuoneen viihdelaitteita. Valven lehdistötiedote kertoo 'big picture' -tilasta, joka tukee peliohjaimia ja on suunniteltu tv-käyttöön. Vielä ei ole tiedossa, miten ohjaimet kytketään tai mihin pelit ladataan, mutta siitä kuullaan myöhemmin tällä viikolla. Ehkä Valve työstää OnLivelle (pelit striimataan pilvipalvelimelta) kilpailijaa?

MTV Multiplayerin spekulointi kannattaa kuitenkin sitä vaihtoehtoa, että pelit striimataan omalta tietokoneelta tv:llä pelattaviksi, mikä lienee järkevämpi strategia Valvelle.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Jopas! PS3 on nyt la... Äkkipikainen kulttip... >

Keskustelut (6 viestiä)

a_Sniper

Rekisteröitynyt 20.01.2008

01.03.2011 klo 11.24

Kuiteski tää toteutuu ja aluks pari kuukaut o mahdollista pelata Half Life 3 sta ainoastaan tuon palvelun kautta prkl :D
lainaa
Appe

Rekisteröitynyt 15.09.2008

01.03.2011 klo 11.32

a_Sniper kirjoitti:
Kuiteski tää toteutuu ja aluks pari kuukaut o mahdollista pelata Half Life 3 sta ainoastaan tuon palvelun kautta prkl :D


Paitsi, että jos eivät muuta suunnitelmiaan, niin HL3:sta ei tule. Episodi 3 kyllä, mutta väittivät sen jäävän siihen.
lainaa
totuus

01.03.2011 klo 11.53

Siis tähänkin on olemassa niin yksinkertainen ratkaisu kuten TV:n kytkeminen tietokoneen näytöksi! Jos haluaa pelata isolta ruudulta, tämä on helpoin ratkaisu. Ja eikös Steam tule myös boxille PS3:lle? Eikös silloikin pelata TV:llä?

Valoja päälle hei Valve nytten!
lainaa
Asdf

01.03.2011 klo 16.01

Ei, ei, ei... Uutisointi taisi mennä vähän metsään? :)

Eiköhän kyseessä kuitenkin ole monien kaipaama telkkareille optimoitu käyttöliittymä, eikä mikään pelien striimaus teknologia.

Itsellänikin on tietokone kiinni telkkarissa ja siinä tulee käytettyä Steamia ja pelattua suunnilleen yhtä paljon kuin pöytäkoneellakin. Ongelmana Steamissa kuitenkin on ollut käyttöliittymä, jonka fontteja en ainakaan itse näe kunnolla jos menee yli 2.5m etäisyydelle telkkarista, vaikka näkö on hyvä ja telkkarilla kokoa 47".

Pelit ladataan siihen tietokoneelle, padit ja muut ohjaimet kytketään tietokoneeseen langalla tai ilman, ihan niin kuin aina ennenkin.

Uudistus on äärimmäisen hyvä juttu, vielä kun vastaava vaihtoehtoinen käyttöliittymä saataisiin muutamaan muuhunkin softaan (etenkin Spotify), niin voisi siirtää sitä sohvaa vähän taaksepäin.

Vaikka monet eivät sitä juuri tiedostakkaan, niin PC sopii olohuoneeseen pelialustaksi jopa paremmin kuin konsoli. Itse ainakin nautin paremmasta ulkoasusta, ruudunpäivityksestä ja siitä, ettei tarvitse säätää levyjen kanssa ja latailla päivityksiä ennen pelaamista. Ehkäpä tämä tuollainen uudistettu käyttöliittymä tuo mahdollisuuden suuremman yleisön tietoon.
lainaa
Influ

Rekisteröitynyt 19.10.2009

01.03.2011 klo 16.50

Nimenomaan uudesta vaihtoehtoisesta käyttöliittymästä nykyiseen Steam sovellukseen tässä on kyse. MTV Multiplayer vaan tavalliseen tapaansa vähän pihalla.
lainaa
Muffinssi

Rekisteröitynyt 04.01.2011

01.03.2011 klo 19.51

Mulla on ps2 ohjain tietokoneessa kiinni ja telkkarista pelailen. Sohvassa on paljon mukavampi istua pidemmätkin peli sessiot kuin tietokone tuolissa.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova