Tuorein sisältö

Pölyinen Playstation 3 ei kelpaa takuuhuoltoon?

11.11.2007 klo 00.43 | Luettu: 17565 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Jokin aika sitten Sony kumosi tapauksen, jossa väärän jatkojohdon käyttämisen väitettiin kumoavan Playstation 3:n takuun. Saa nähdä miten käy nyt, kun Consumerist kertoo, että pölyistä PS3:a ei oltu suostuttu ottamaan takuuhuoltoon.

Sony-konsolistaan pitävä pelaaja tyrmistyi, kun koneen levyasema ei enää toiminutkaan. Aluksi tukipuhelimessa syntyi ongelmia kuitin puutteesta, koska pelikone oli lahja vanhemmilta, mutta lopulta huoltolähetykseen tarvittavat postitustarvikkeet saatiin liikkeelle ja laite huoltoon.

Kun huollosta ei kuulunut mitään, mies kyseli koneensa perään. Taas syynä oli kuitin puute, mutta asia korjattiin. Vain hieman myöhemmin tulikin soitto, jossa huollon edustaja kertoi, ettei konetta voida takuuhuoltaa, koska se oli liian pölyinen. Tästä todisteeksi huollossa oli otettu valokuvia. PS3 oli ollut kirjahyllyssä ostopäivästään lähtien, eli noin 8 kuukautta, ja sen omistaja piti tilannetta pähkähulluna. Lisäselvityksiä siis kaivattiin.

Seuraavana päivänä huoltofirmasta taas soiteltiinkin. PS3:n omistajalta vaadittiin nyt 150 dollarin huoltomaksua ja kun langan päähän saatiin ylemmän portaan vastuuhenkilö ja häneltä tivattiin todisteita siitä, että konsoli oli todellakin ollut näin likainen, vastauksena olikin, että asia pitäisi hoitaa lakiteitse, koska kuvat ovat SCEA:n omaisuutta. Miehen ainoina vaihtoehtoina oli joko maksaa maksu tai odotella 10 päivää, että kone lähetetään takaisin. Asian eteenpäin vieminenkään ei kuulemma auttaisi.

Missä kohtaa takuuehtoja sitten lukee, että liian pölyistä konetta ei korjata? "Jumalan teot - asiakkaiden huono kohtelu", oli osastojohtajan vastaus...

(Kommentoija 'niidel' huomauttaa, että kyseinen 'Jumalan teot' on oikeaa juristikieltä ja vastannee ns. 'force majeure'-tapauksia, eli luonnonmullistuksia jne. Kiitokset selvennyksestä.)

Käykääpä lukemassa koko koko tarina täältä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Vei mummonsa rahat -... George Bush pelasi P... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (9 viestiä)

niidel

11.11.2007 klo 01.36

Näin oikeustieteilijänä täytyy huomauttaa, että "Jumalan teot" ei kuitenkaan ole ihan mikä tahansa hihasta nykäisty tekosyy, vaikka suomalaiseen korvaan ehkä siltä kuulostaakin. "Acts of God" on vakiintunut englanninkieliseen juristikieleen ja tarkoittaa mm. luonnonmullistuksia, esim. tulvia ja maanjäristyksiä, jotka voivat tehdä sopimuksen täyttämisestä mahdotonta. Ilmeisesti pölykin kuuluu näihin ;D
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

11.11.2007 klo 02.37

Ja kohta kuuluu, että tässä on taas joku yksittäinen työntekijä sössinyt koko homman? Oli miten oli, Sonyn uskottavuus takuuasioissa ei ole kyllä kovin kummoinen...

Pitäisiköhän tuota pölyn kertymistä saada jotenkin estettyä? Pidetään suljetussa lasikaapissa tai jossain vastaavassa suljeutussa tilassa? Epäkäytännöllistä ja harvinaista. Tukitaan ne reitit, joiden avulla pöly pääsee koneeseen? Aivan, kone ei varmasti ylikuumene? Tästä saisi jo hyvän ja aiheellisen lakijutun aikaan - Sony syyttää omasta suunnitteluvirheestään asiakasta, eli ei suostu korvaamaan vahinkoja sen takia.
lainaa
Pyyhekumi

Moderaattori

Rekisteröitynyt 02.04.2007

11.11.2007 klo 09.09

Jos liika pöly mitätöisi takuun, niin jokaisessa PS3:ssa kuuluisi olla videotykkien tapaan pölysuodatin ja tunnistin joka huomauttaisi että nyt tarvitaan käyttäjän toimia. Lakiteitse siis voisi olla jotain mahdollisuuksia.
lainaa
DiBoss

11.11.2007 klo 11.33

Sonyn pomolle käsi lämpimään vesilasiin kun se nukkuu :(
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

11.11.2007 klo 13.31

Eiköhän paikallinen asiakaspalvelu ole taas ryssinyt hommat. Sonyhan joutui aikasemminkin jo korjaamaan asiakaspalvelun sekoiluja sanomalla, että jatkojohdon käyttö ei vie takuuta kuten joku random asiakaspalvelija väitti.

Jutussa ei taidettu sanoa mihin tuote lähetettiin huolettavaksi. Oliko kyseessä ulkoinen korjausfirma, maahantuoja vaiko ostopaikka. Konetta ei myöskään kannattaisi viedä heti huoltoon jos asema ei lue levyjä. Puhdistuslevy voi korjata ongelman.
lainaa
hotwheels

Rekisteröitynyt 11.08.2007

11.11.2007 klo 14.20

Jos omistaisin PS3:sen niin ennen takuu-huoltoa tökkäisisin imurin niistä ps3:sen raoista ja täysimuteho päälle 8)

Mutta oikeasti liikaapölyä? Pelkääkö Sony Pölyä!? "iik apua !Aargh me kuollaan pölyyn " nojooo... (Vai mihin se oikein lähetettiin korjattavaksi) Tai sitten niillää ei ollut imureita 8)
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

11.11.2007 klo 16.47

tagman kirjoitti:
Eiköhän paikallinen asiakaspalvelu ole taas ryssinyt hommat. Sonyhan joutui aikasemminkin jo korjaamaan asiakaspalvelun sekoiluja sanomalla, että jatkojohdon käyttö ei vie takuuta kuten joku random asiakaspalvelija väitti.

Sonylla on kyllä ihmeen paljon näitä yksittäisten työntekijöiden tekemiä virheitä. Siksipä alkaa nyt jo vähän epäilyttää, ovatko nämä oikeasti vain yksittäisten työntekijöiden virheitä.

Jenkeissä taitaa kyllä takuusysteemi olla muutenkin huonompi kuin Suomessa, joten siinä suhteessa ei ehkä täällä niin paha. En usko, että täällä olisi mahdollista tuollainen. Tai eihän sitä koskaan tiedä...
lainaa
mdtrx

Rekisteröitynyt 10.04.2007

11.11.2007 klo 20.42

Joo, Sony tulee ja määrää kaikki takuuhuollot.
lainaa
Puhdistaja

11.11.2007 klo 20.56

tagman kirjoitti:

Puhdistuslevy voi korjata ongelman.


Tai sitten tärvelee lukupään lopullisesti...
lainaa

V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova