Tuorein sisältö

Activision Blizzardin osakeostoksiin mutka matkaan

04.08.2013 klo 17.00 | Luettu: 4554 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Jokin aika sitten Activision Blizzard ilmoitti ostavansa osakkeensa takaisin suurimmalta omistajaltaan Vivendiltä. Tämä tarkoittaisi firmalle vapaampaa ja joustavampaa päätöksentekoa, mutta nyt suunnitelmiin on tullut mutka.

Gamesindustry kertoo yhden osakkeenomistajan haastaneen Activision Blizzardin oikeuteen tehdyn ostopäätöksen vuoksi. Todd Millerin syytöksen aiheina ovat muun muassa eturistiriita, yhtiön varojen tuhlaus ja luottamustehtävien väärinkäyttö. Syytteen mukaan osakkeenomistajat jäivät epäoikeudenmukaisesti alakynteen, kun Kotickin ja Kellyn sijoitusyhtiölle myytiin 172 miljoonaa osaketta alennushintaan ennen kuin kauppa julkistettiin. Sen mukaan Kotick ja Kelly hyötyivät kaupasta yli 660 miljoonaa dollaria ja he ottivat firman haltuunsa ilman, että muutoksesta syntyi mitään hyötyä muille osakkeenomistajille.

Kaupantekoon vaikutti varmasti suurelta osalta myös Vivendin rahahuolet. Oikeusjutussa huomautetaan, että kuusi A-B:n johtoportaaseen kuuluvaa on myös Vivendillä pomohommissa ja että päätöksessä ajettiin vain Vivendin etua. Kaikki kuusi lähtevät Activisionin hallituksesta mikäli kauppa toteutuu.

Todd Miller vaatii tuomarilta kaupan mitätöimistä ja samankaltaisten yksipuolisten päätösten kieltämistä jatkossa.


V2.fi | Manu Pärssinen
< PlayStation All-Star... Listasunnuntai saavu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova