Tuorein sisältö

Kirjasunnuntai: Grand Theft Auton tarina

01.09.2013 klo 20.00 | Luettu: 16826 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Taannoin lupasin sunnuntaipäiviin välillä myös muita juttuja, kun sellaisen aika tulee. Viime viikolla toimitukseen saapunut Grand Theft Auton tarina - bandiittien nousu ja uho -niminen teos ansaitsee tulla käsitellyksi jo pelkästään siksi, että yksittäisistä pelisarjoista on kirjoitettu harvoin, ja vielä harvemmin tällaisia kirjoja julkaistaan suomeksi.

Tälläkään kertaa aiheen houkuttelevuus ei ole vakuuttanut suurta kustantamoa, vaan kirjan julkaisee Fobos Kustannus -niminen pientoimija. Käännöksen ja taiton on tehnyt Timo Hautala. Kiitos nykyaikaisen taitto- ja painotekniikan ei kirjan ulkoasu kavallakaan millään tavalla sitä, ettei takana ole jättiresursseja.Teoksen alkuperäinen nimi on Jacked - The Outlaw Story of Grand Theft Auto. Kirjoittaja David Kushner on itselleni tuttu aiemmasta Masters of Doomista, joka kertoi iD Softwaren edesottamuksista. Masters of Doomia ei ole käännetty suomeksi, mutta luin sen mielenkiinnolla alkuperäiskielisenä jokunen vuosi sitten.

Lue loput artikkelista!

V2.fi | Mikko Heinonen
< XCOM: Enemy Withinin... Viikon varrelta poim... >

Keskustelut (3 viestiä)

Morde

02.09.2013 klo 00.17

Jonkun reilun kolmanneksen kirjasta lukenut ja ihan asiallista tekstiä tuntuu olevan. Kannatti ostaa, niin ehkä jatkossa saadaan enemmän suomenkielistä pelikirjallisuutta ja myös laadukkaaman käännöstyön omaavia kirjoja.
lainaa
hölmököjäkö

02.09.2013 klo 01.42

Kirjan ulkoasu nimenomaan kavaltaa pienen budjetin ja toistaitoisen kääntäjäntyön.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

02.09.2013 klo 09.06

hölmököjäkö kirjoitti:
Kirjan ulkoasu nimenomaan kavaltaa pienen budjetin ja toistaitoisen kääntäjäntyön.


Kieliasua kommentoinkin artikkelissa, mutta ulkoisesti ja taitoltaan kirja on ihan asiallinen.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova