Tuorein sisältö

Retrosunnuntai 2: Nintendo GameCube

29.09.2013 klo 20.58 | Luettu: 9929 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Nintendon kotikonsolien historiaan kuuluu ylä- ja alamäkiä enemmän kuin tulee ajatelleeksikaan. NES valloitti maailman, SNES teki hyvän tilin sekin, mutta Nintendo 64 ei enää ollut niiden kaltainen de facto -standardi. Sitä seurannutta GameCubea on monesti kutsuttu jonkinlaiseksi flopiksikin – ja olihan se toki sitä reilun 20 miljoonan kappaleen myynnillään, jos vertailukohtana on PlayStation 2 (155 miljoonaa) tai seuraaja Wii (100 miljoonaa). Ensimmäinen Xbox keräsi myyntiä muutaman miljoonan enemmän ja Dreamcastkin sentään sai 10 miljoonaa rikki.

GameCube oli kuitenkin Nintendolle aikanaan merkittävä avaus. Siihen asti ROM-moduuleihin vakaasti luottanut yritys kokeili GC:n kanssa ensimmäistä kertaa vakavissaan optista mediaa, vaikkakin sitten omilla ehdoillaan: täyttä DVD-tukea ei tehty, vaan Cuben levyt olivat sinkun kokoisia pikku-DVD:itä omalla salauksellaan ja niille mahtui 1,5 gigatavua tietoa normaalin DVD:n jopa 8,5 gigan sijaan.

Lue loput artikkelista!

V2.fi | Mikko Heinonen
< Shadow of the Eterna... Tältä näytti Namcon ... >

Keskustelut (1 viestiä)

Linkchu

Rekisteröitynyt 15.02.2013

30.09.2013 klo 16.33 2 tykkää tästä

Gamecube on hieno konsoli ainakin omasta mielestä, edelleen tulee The Legend Of Zelda: Wind Wakeria pelattua, ohjain on Gamecubessa parasta mitä tähän menessä olen kokeillut.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova