Tuorein sisältö

id:n perustanut pelilegenda Carmack lähti muihin töihin

23.11.2013 klo 12.00 | Luettu: 3659 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Polygon kertoo, että yksi pelimaailman isoista nimistä, id Softwarea aikoinaan perustamassa ollut John Carmack on eronnut työstään yrityksessä. Carmack oli pääohjelmoija muun muassa Wolfenstein 3D:ssä, Doomissa ja Quakessa.

id-hommien sijaan Carmack keskittyy täysipäiväisesti työhönsä Oculus VR:llä virtuaalilasien parissa.

"John Carmack, joka on kiinnostunut keskittämään huomionsa muihin asioihin kuin pelikehitykseen id:llä, on eronnut studiolta", kertoi virallinen lausunto. Carmackin lähteminen ei vaikuta tekeillä oleviin projekteihin ja mies itse olisi halunnut pysyä myös id:llä, mutta kertoi, että huomion jakaminen moneen paikkaan oli haastavaa.

Doom 4 on ilmeisesti yhä työn alla. Kukaan id:n neljästä perustajasta ei enää työskentele firmassa.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Xbox Onenkaan julkai... Xbox Onekin riensi j... >

Keskustelut (10 viestiä)

Penaqua

Rekisteröitynyt 22.11.2009

23.11.2013 klo 14.02 8 tykkää tästä

Visionääri.
Odotaninnolla

23.11.2013 klo 14.50 7 tykkää tästä

Pakko kommentoida, koska tarkistusluku on 11111.

Mielenkiintoista nähdä Valven haastaja. Virtuaalilaseissa on pelaamisen tulevaisuus.
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

23.11.2013 klo 15.42 1 tykkää tästä

id alkaa levitä.
VR-90

23.11.2013 klo 16.44 1 tykkää tästä

Odotaninnolla kirjoitti:
Pakko kommentoida, koska tarkistusluku on 11111.

Mielenkiintoista nähdä Valven haastaja. Virtuaalilaseissa on pelaamisen tulevaisuus.


Joo, ysärimeininki on taas muodissa
Ihansama

23.11.2013 klo 19.37

Mähän siis täysin kannatan tulevaisuuden virtuaalimaailmoja. Jos ajatellaan vaikka GTA:ta tulevaisuudessa, niin se koko mesta voisi olla virtuaalinen maailma. Sinne yritykset voisivat tehdä omia rakennuksiaan joissa he kuten vaikka Adidas myisi omia tuotteitaan. Tietenkin täähän toimisi niin, että kun menee vaikka Adidas -kauppaan, niin silloin täytyy kopioida joku ohjelma joka samaan tapaan kuin wowin instanssit siirtäisivät tähän "maailmaan". Tietenkin se voisi tapahtua myös niin, että peliin lisättäisiin instanssit, mutta niitä voisi olla niin paljon, että parempi olisi jos jokainen erillään kopioitaisiin.

Tällöinhän GTA Universen sisällä voisi toimia vaikka joku joka myisi pikkupelejä omassa instanssissaan. Koko pelihän saattaisi olla ilmainen. Tietenkin jengi valittaa jos mainoksia alkaisi näkyä peleissä, mutta toisaalta ainakin se saattaisi toimia GTA:ssa.

Eihän tähän mitään virtuaalilaseja tarvita, mutta kuitenkin uskoisin, että niiden myötä erilaiset virtuaalimaailmat joissa voi käydä kauppaa lisääntyvät. Second Life voi saada aika paljonkin turpaan noilta pelialan firmoilta jotka rupeaisivat luomaan virtuaalimaailmoja pelien sisään.

Itse varmaan tekisin jos koodausta osaisin, niin virtuaalimaailmaan sisään "ravintolan" jossa ns. garagebändit soittaisivat livenä omista treenikämpistään tai digitaalisesti vaan omasta kämpästä musiikkia. Tällöin jengi voisi vaan virtuaalisesti vetää kalsarikännejä niin kuin teen nyt ja kuunnella live musiikkia.

Tähän vielä jos yhdistäisi kinectin ja sen, että baarissa avataarit näkyisivät hahmoina jotka vetäisivät bändikämpässään kunnon sessiota, niin joo, jaa, aika mageata.

Toinen olisi sellainen kauppa missä voisi tehdä vaatteita virtuaalisesti ja joku ompelisi vaatteet ja lähettäisi tilaajalle.

Kolmas voisi olla pelkästään, että virtuaalisesti muotoilisi oman avataarinsa kuin vahasta.

Tietenkin virtuaalimaailmasta voisi käydä vaikka wikipediassa ja kirjastossa tai elokuvissa. Kaikki omia instansseja.

Olen vankasti sitä mieltä, että tulevaisuuden internet tulee olemaan sellainen paikka missä kirjoittaa virtuaalisesti kadun nimen ja näin ollen ihminen siirtyy määrätyn talon eteen.

Virtuaalimaailma on vaan fakin' tulevaisuutta.

Koulut voidaan käydä ainakin osittain virtuaalisesti. 3D -printtauksen myötä voi olla, että joku voi vaikka suunnitella autonsa kuoret virtuaalisesti ja niin edelleen.

Itse olen miettiny, että täytyy siis katsella mikä firma alussa pärjää parhaiten jne. ja sitten ostaa vaan helvetin paljon osakkeita jne. Tulee nimittäin olemaan aika it-buumi.
Otacon-chan

23.11.2013 klo 20.22

Se oli sitten id:n meno siinä. Jos kaikki perustajat lähtee niin peliyhtiöt aina menee perseelleen sen jälkeen.
ballsofsteel

Rekisteröitynyt 14.10.2013

23.11.2013 klo 20.36

Noh, kyllähän ne Id:n kulta-ajat on ollu siellä 90-luvun tietämillä kuten monella muullakin studiolla, joten en yhtään ihmettele että miksi Carmack lähti. Virtuaalilaseissa on pelaamisen tulevaisuus ja siihen on Carmackilla varmasti vielä paljon annettavaa.
uiuiiohoioj

24.11.2013 klo 00.18

Ihansama kirjoitti:
Mähän siis täysin kannatan tulevaisuuden virtuaalimaailmoja.


Ja kuinkas hieno se Second Life onkaan? Aivan, puhdasta paskaa. Joku saa tietty tykätä mutta itse en koskis tohon GTA-mukapeliin liikeohjaimellakaan. Vähän sama ajatus kuin siinä miten nykyään tyrkytetään näitä ylimonimutkaisia käyttöliittymiä "koska ne on cool".
durrr

24.11.2013 klo 15.59 1 tykkää tästä

VR-90 kirjoitti:
Odotaninnolla kirjoitti:
Pakko kommentoida, koska tarkistusluku on 11111.

Mielenkiintoista nähdä Valven haastaja. Virtuaalilaseissa on pelaamisen tulevaisuus.


Joo, ysärimeininki on taas muodissa


Tai ehkä kyse on enemmänkin siitä, että vihdoinkin on olemassa tarvittavaa teknologiaa tämänkaltaisen projektien järkevään toteuttamiseen.
moivaan

26.11.2013 klo 14.14

Uskonpa vain, että suurinta osaa pelaajista (mukaan lukien minä) ei kiinnosta eikä tule kiinnostamaan virtuaalilaseilla pelaaminen. Turhaa paskaa, sori vain.

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova