Tuorein sisältö

Final Fantasy Type-0 saa käännöksen elokuussa

09.03.2014 klo 11.25 | Luettu: 5763 kertaa | Teksti: Vieras



Square-Enixin PSP:n elinkaaren päässä julkaisema Final Fantasy Type-0 ei toiveista huolimatta koskaan saapunut länteen. Japanista kantautuvien juttujen sekä import-arvostelujen mukaan kyseessä on kuitenkin yksi parhaista Final Fantasy -nimen alla julkaistuista peleistä vuosikausiin, joten länsijulkkarin puute on luonnollisesti jäänyt närästämään pelisarjan faneja.

Kaikki eivät kuitenkaan ole tyytyneet kohtaloonsa. GBAtemp-pelifoorumilla Operation Doomtrain -nimellä kulkeva käännösporukka on kääntänyt peliä englanniksi jo yli vuoden ajan ja nyt pääjuonen käsikirjoitus alkaa olla kokonaan valmis. Beta-testauksessa on kuitenkin kohdattu uusia ongelmia, ja tänään julkaistun trailerin yhteydessä käännöksen julkaisuajaksi annetaan 8. elokuuta.

Nähtäväksi jää, saako käännöksen ympärillä käyvä kuhina Square-Enixin vielä puuttumaan sen julkaisemiseen.

Teksti: Mats Kyyrö

V2.fi | Vieras
< Lauantai-illan Keven... Tässä enemmän peliku... >

Keskustelut (5 viestiä)

nakano

Rekisteröitynyt 07.07.2012

09.03.2014 klo 13.01

Kiva, että ovat päässeet näinkin pitkälle projektissa. Taitavat kuitenkin kuukausi ennen julkaisuaan (kun kerran ajankohta on vahvistettu) saada c&d -kirjeen. Vaikka jakaisivat vain käännöstä, niin Square-Enixin kanssa sama kohtalo lienee edessä kuin Chrono Trigger: Crimson Echoes -faniprojektilla. Tosin heidän tapauksessaan jokin vanha versio vuoti nettiin, toinen tiimi otti ohjat käsiinsä ja jakavat sitä rom-muodossa eikä pelkkänä patchina kuten alkuperäinen tiimi visioi.
lainaa
Cloud9

09.03.2014 klo 13.59 1 tykkää tästä

Pelitalot ovat yleensä suopeampia fanikäännösten kuin kokonaisten fanipelien suhteen, mutta saappa nähdä. Yleensä parhaiten onnistuu projektit jotka tehdään ihan hissun kissun omalla porukalla ja julkaistaan nettiin ilman mitään mainostamista. Siinä vaiheessa C&D-prosessi on aivan turha, koska ei sitä koskaan enää saa netistä hävitettyä. En siis suosittelisi lähtemään tällaisilla trailereilla suitsimaan hypeä projektin ympärille, varsinkin kun ovat jo päässeet noin pitkälle. Voi päättyä vielä valtavaan pettymykseen.
lainaa
esa

09.03.2014 klo 14.27

Square on ensiksi liian laiska tekemään käännöksen ja kun joku tekee sen heidän puolestaan... noh arvata saattaa mitä tälläiselle projektille käy.
lainaa
Wegetzu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 08.08.2008

09.03.2014 klo 15.18

Kovasti toivon että saisivat julkaista. Noh, odottakaamme ja katsotaan miten käy.
lainaa
asdsdsdsd

09.03.2014 klo 21.18

Paras FF vuosikausiin? No ainakin paras ARR:n ja XII:n välillä...
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova