Tuorein sisältö

Perinteisten seikkailupelien historia yksiin kansiin suomalaisvoimin

13.01.2015 klo 12.25 | Luettu: 7029 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Viime vuonna julkaistun Sinivalkoisen pelikirjan kirjoittanut ja koonnut Juho Kuorikoski on ryhtynyt uuteen urakkaan ja suomalaisen pelihistorian sijaan mies koostaa nyt kansien väliin graafisten seikkailupelien historiaa.

Mesenaatti-palvelussa on käynnistynyt rahoituskampanja kirjalle nimeltä Suuret seikkailupelit - tietokonepelien klassikot. Tiivistettynä Suuret seikkailupelit on "perusteellinen historiikki, joka esittelee graafisten seikkailupelien kerman ja kertoo pelien historian niiden tekijöiden äänellä".

Kirjan sivuilla ääneen pääsevät muun muassa pelilegendat Al Lowe, Ron Gilbert ja Brian Fargo. Teos julkaistaan syksyllä 2015.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Forza Motorsport 6 o... Vuoden ensimmäinen N... >

Keskustelut (3 viestiä)

Miettijä

13.01.2015 klo 12.42 1 tykkää tästä

Mukavan oloinen kaveri Kuorikoski, olin häntä kuuntelemassa joku aika takaperin kun puhui tuosta Sinivalkoisesta Pelikirjasta. Toisin kuin sille, onkohan tälle teokselle tilausta, kun HG101:n toimittajat tekivät vastaavalla rahoituksella ja samasta aiheesta 772 sivuisen kirjan jo pari vuotta takaperin? http://www.hardcoregaming101.net/advbook/advbook.htm

On muuten just nyt myynnissä ison läjän muita pelikirjoja kanssa maksa mitä haluat periaatteella: https://storybundle.com/games#buy_now
lainaa
fafaafa

13.01.2015 klo 13.09 2 tykkää tästä

Miettijä kirjoitti:
Toisin kuin sille, onkohan tälle teokselle tilausta, kun HG101:n toimittajat tekivät vastaavalla rahoituksella ja samasta aiheesta 772 sivuisen kirjan jo pari vuotta takaperin? http://www.hardcoregaming101.net/advbook/advbook.htmJoo ja myös tällainen samasta aiheesta koottu teos tuli joku aika sitten, niin fyysisenä kuin digitaalisenakin: http://blogoscoped.com/graphic-adventures/ (hyvä kirja tämäkin, suosittelen).

Kysymys lieneekin varmaan nyt sitten, että millaista sisältöä Kuorikoski onnistuu luomaan ja saamaan tuohon omaan teokseensa. Mutta yllämainittujen seikkojen takia varmaan itse jätän rahoittamatta. Onnea silti Kuorikoskelle urakkaan!
lainaa
JuhoKuorikoski

13.01.2015 klo 20.35 2 tykkää tästä

Morjens!

Ja kiitokset mukavista kommenteista :)

Nuo molemmat opukset ovat lähdemateriaalina käytössäni, joten ne eivät tulleet minulle yllätyksenä. Nuo molemmat kirjat ovat mainioita pikkujättiläisiä seikkailupeleistä, mutta ne keskittyvät kertomaan vähän paljosta, kun taas oma tavoitteeni on tismalleen päinvastainen.

Kaiken lisäksi muutamassa vuodessa on tapahtunut varsin paljon asioita. Seikkailupelit ovat kiivenneet marginaalista.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova