Tuorein sisältö

IS: Suomalaiset kilpapelisuuruudet erosivat Suomen elektronisen urheilun liitosta - perustavat oman

04.06.2018 klo 12.00 | Luettu: 4173 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Ilta-Sanomat uutisoi, että kolme suurta suomalaista kilpapelijoukkuetta on lähtenyt sunnuntai-iltana SEUL ry:stä, eli Suomen elektronisen urheilun liitosta.

Lähteneet joukkueet ovat:
ENCE
Havu Gaming
Helsinki REDS


Tämä jättää liittoon vain kaksi joukkuetta, sekä enimmäkseen yhteisötoimijoita ja tapahtumajärjestäjiä.

- Koimme, että SEUL ry ei ole tuonut lisäarvoa toiminnallemme, ja nyt on aika katsoa eteenpäin, kommentoi ENCEN toimitusjohtaja Petri Hämälä Ilta-Sanomille.

SEULin mukaan päätös oli yllätys, josta ei oltu ennakkoon keskusteltu, eikä joukkueilta ole saatu palautetta tai toiveita toiminnan kehittämiseksi.

Tilanne kehittyy, sillä tänään IS uutisoi, että kyseiset joukkueet ovat perustamassa oman liittonsa, Suomen Kilpapelaamisen liiton SKL:n.

- Suomen peliteollisuus ja suomalaiset turnausjärjestäjät ovat maailman huippuluokkaa, mutta pelaajat ovat jääneet jälkeen eurooppalaisesta kehityksestä. Nyt me yhdistämme parhaat voimavarat ja käytännöt ammattimaisen esportsin edistämiseksi Suomessa, kommentoi puheenjohtajaksi nimetty Teemu Hiilinen tiedotteessa. Lisää asiasta kerrotaan tämän päivän aikana.

Aiheeseen liittyvä Ilta-Sanomien uutinen kertoo, että muutenkin kilpapelibisnekseen sekaantuneen Hjallis Harkimon juontamaan Diili-ohjelmaan tulee uudelle kaudelle useampiakin kilpapelipiireistä tuttuja naamoja.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Red Dead Redemption ... Pelilegendojen luots... >

Keskustelut (2 viestiä)

Grendel

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

04.06.2018 klo 14.02 3 tykkää tästä

Erikoisia kuvioista. Teemu "Wabbit" Hiilinenhän oli yksi SEULin perustajia ja liiton puheenjohtajakin, ja teki aikoinaan todella kovasti töitä SEULin ja kilpapelaamisen kehittämiseksi. Ja nyt sitten uudessa liitossa. Voinee siis veikata, että kulissien takana on kuplinut kaikenlaista.
-jok
lainaa
asdman

05.06.2018 klo 15.23

Näin ulkopuolisen näkökulmasta kyse on ilmeisesti kahdesta asiasta: ensiksi SEUL ei ole tarjonnut tarpeeksi suoraa tai epäsuoraa taloudellista tukea kisaorganisaatioille tai ole muuten halunnut kehittää itse kisatapahtumia tarpeeksi ja toiseksi jotkut kuvioissa pyörivät ihmiset eivät tykkää, että järjestö ottaa kantaa sellaisiin asioihin kuten kiusaamisen vastainen kampanjointi ja pelikasvatus.
Onko näin?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova