Tuorein sisältö

Tampereen Rovion tuhkista nousi vihreämpää ruohoa

24.01.2015 klo 11.11 | Luettu: 5495 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Talouselämä kertoo, että Rovion lakkautetun Tampereen studion 17 työntekijää ovat perustaneet yhdessä uuden pelifirman. Sen nimi on Greener Grass.

Sitä johtaa Tampereen Roviotakin johtanut Atte Kotiranta, joka aikoinaan perusti myös sittemmin ulkomaille myydyn Universomon. Kaikki 17 työntekijää ovat firman osakkaita.

"On parempi että kaikki ovat osakkaita kuin jos omistus olisi jakautunut pienelle porukalle. Kaikki ovat osa yhteisöä ja jos yhteisö menestyy, kaikki menestyvät. Jokainen voi olla mukana miettimässä yrityksessä tehtäviä ratkaisuja ja tietoa jaetaan avoimesti", kertoo Kotiranta.

Greener Grass ei suunnittele julkaisevansa itse pelejä, vaan tekevänsä niitä alihankkijana muille pelijulkaisijoille. Vaikka nimi onkin pieni kuittaus Rovion suuntaan, uusi yritys nostettiin pystyyn hyvässä yhteishengessä. Greener Grass toimii edelleen Rovion vuokraamissa tiloissa ja sai käyttöönsä Rovion hankkimat kalusteet.

Ehkä viherruoholaisten tuotoksiakin nähdään sitten Rovion julkaisemina...?


V2.fi | Manu Pärssinen
< Vuoropohjainen toimi... Tee perässä! Sitkeä ... >

Keskustelut (3 viestiä)

Timmimimmi65

25.01.2015 klo 11.31

Aika iso tiimi heti alussa. Toivottavasti lähtee homma hyvin käyntiin.
lainaa
h-lindelöff

25.01.2015 klo 20.30

Nää kaverit vaan jaksaa tota samaa peltoa kyntää samoilla hevosilla, vaikka rahaa koko toiminta ei ole missään vaiheessa (universomo+muut viritelmät) tuottanut saatika ainuttakaan PELAAJAA(!) edes etäisesti tyydyttävää peliä tehneet.
lainaa
GameD4veloper

25.01.2015 klo 21.25

Aamulehdestä nopeasti vilkaistuna ei tuntunut olevan Rovion terävintä kärkeä kaverit.

Yksi puhui kuinka "ei saanut pelejä PC:lle niin piti itse tehdä"... PC-pelien kopiointi on ollut todella helppoa jo vuosikymmeniä. Nykyäänkin, jos haluaa todellisia tuottoja niin kannattaa keskittyä pelkästään konsoleille ja "freemium"-moniilipeleihin.

Jos ei edes tiedä perusasioista mitään (ei tunne pelien historiaa eikä ole pelannut vanhoista GTA:sta Falloutiin tai muihin merkkitapauksiin) niin heittäisin moisen kaverin pihalle...
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova