Tuorein sisältö

Sony ja Microsoft mukana uudessa hankkeessa tietojen jakamisesta USA:n viranomaisille

17.02.2015 klo 13.00 | Luettu: 6882 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Konsolit piiloon ja foliohatut päähän! Vice.com kertoo, että kyberuhkien tunnistamiseksi ja niiltä suojelemiseksi Yhdysvalloissa on perustettu uusi tietojen jakamiskanava. Siihen ovat luvanneet ottaa osaa jossain vaiheessa muun muassa Apple, Intel, sekä erinäiset pankit ja kauppaketjut. Heti mukaan on ilmoittautunut muun muassa ESA (Entertainment Software Association), johon kuuluvat monet USA:n suurimmista videopeliyhtiöistä, kuten Sonyn ja Microsoftin peliosastot.

Facebookin, Yahoon ja Googlen johtajat eivät halunneet osallistua presidentti Barack Obaman tiedotustilaisuuteen aiheeseen liittyen.

Todennäköisesti järjestelmä - eli tietojen varsinainen jakaminen - ei ala rullata ilman kongressin siunausta, mutta vaikuttaisi siltä, että isot firmat alkavat taipua tietojensa jakamiseen viranomaisille kyberuhkien koputellessa.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Komea suomalainen se... Kotimainen virtuaali... >

Keskustelut (4 viestiä)

hohhohhoijaa

17.02.2015 klo 13.08 10 tykkää tästä

Tarkoitus pyhittää keinot. Jos kyberuhkien tunnistaminen vaatii tietojen jakamista USA:n viranomaisille, niin en ole sitä vastaan.

Toivotaan vaan, että siellä USA:ssa tajutaan, missä menee raja tämän "vakoilun" suhteen.
lainaa
fdspijfsdpoj

17.02.2015 klo 14.38 6 tykkää tästä

Kun huudan mikkiin "kill it" niin sitten on swätti oven takana
lainaa
guydguysgd

17.02.2015 klo 14.56 6 tykkää tästä

fdspijfsdpoj kirjoitti:
Kun huudan mikkiin "kill it" niin sitten on swätti oven takana

Joo, ainahan ne ensin päristelee lentokentälle. Sitten tuntitolkulla lentävät Suomeen. Etsivät täältä bussin ja eipä aikaakaan, ovat sun oven takana.
lainaa
POPPE

07.03.2015 klo 20.02

http://www.ted.com/talks/glenn_greenwald_why_privacy_matt

Suosittelen jokaista katsomaan kyseisen pätkän ja miettimään hetken miten paljon sinusta voidaan kerätä tietoa, ja miksi liiallinen tiedonkeruu on ongelmallista. Videossa puhutaan tiedonkeruusta henkilötasolla enemmäkseen. Ongelma koskettaa kuitenkin yhteiskuntaa myös laaja-alaisemmin. Työskentelen itse IT-palveluratkaisu alalla ja voin kertoa, että monet Suomalaiset yritykset ovat huolissaan tiedoistaan nykyään. Tämä verkkovakoilu nimittäin koskettaa myös yrityselämää. Yritykset ovat huolissaan liiketoiminta kriittisen tiedon annosta Yhdysvaltoihin, sillä siellä vakoilu/tietovuoto riski on juuri uutisen kaltaisten hankkeiden takia korkea.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova