Tuorein sisältö

Mystinen teknologiayritys Magic Leap julkaisi siistin AR-demon

20.03.2015 klo 21.30 | Luettu: 9135 kertaa | Teksti: Erkki MervaalaSangen salaileva firma Magic Leap on viime aikoina kerännyt paljon rahaa ja työstänyt julkisuudelta piilossa ”jotakin”.

Torstaina he julkaisivat YouTubeen videon ”Just another day in the office at Magic Leap”, jossa näyttäisi olevan esittelyssä erittäin mielenkiintoinen, uusi tapa hyödyntää virtuaalisesti lisättyä todellisuutta (augmented reality).

Videossa virtuaaliset tavarat ja oliot ovat vuorovaikutuksessa käyttäjän ympäröimään, fyysisen toimiston maailmaan. Aluksi näytetään, miten esimerkiksi sähköposteja ja videoita käsitellään vempaimen avulla.

Seuraavaksi videossa aletaan pelaamaan peliä Victory, jossa Weta Workshopin suunnittelemia, ”Dr. Grordbortin” sädeaseita käyttäen pelaaja ammuskelee toimiston eri kulmista loikkivia robotteja.

Magic Leap keräsi 542 miljoonaa dollaria viime lokakuussa Googlen avulla luodakseen ”seuraavan visuaalisen tietokonealustan maailmaan”. MIT:n mukaan tähän liittyy pienikokoinen projektori, joka heijastaa valoa suoraan käyttäjän silmiin, jotta virtuaalisen todellisuuden elementit näyttäisivät yhtä todellisilta kuin oikean elämän asiat.

Yritys palkkasi myös sci-fi-kirjailija Neal Stephensonin ”pääfuturistikseen” viime joulukuussa.

Stephenson sanoi tuolloin Magic Leapin tuovan fysiikan, biologian, koodin ja suunnittelun yhteen luodakseen järjestelmän, joka räjäyttää ovet auki niille, jotka haluavat luoda asioita.

Yhtiön toimitusjohtaja Rony Abovitz perui vähän aikaa sitten TED talkinsa, mutta on aivan mahdollista, että alla oleva demovideo oli tarkoitus näyttää siellä.
(The Daily What)

V2.fi | Erkki Mervaala
< Uusi Star Wars: Batt... Iso Halo 5: Guardian... >

Keskustelut (7 viestiä)

mogvisti

Rekisteröitynyt 12.04.2007

21.03.2015 klo 10.10

"Augmented reality training activated. Augmented reality training failed." x 50000
lainaa
Ville

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.03.2015 klo 10.27 4 tykkää tästä

Voin olla väärässä, mutta itsestäni näytti aika vahvasti siltä, että video oli toimistoa myöden 3D:tä, johon oli istutettu kädet päälle...
lainaa
apasat

21.03.2015 klo 11.18 2 tykkää tästä

Näitä CGI videoita on Youtubessa satoja. Vituttaa nää konseptivideot. Pistäis ulos jotain konkreettista...
lainaa
Bob

21.03.2015 klo 12.37

Minkä takia pyssyssä jota ei ole olemassa, on niin kova rekyyli että käsi heiluu?
lainaa
opjdsfsjdpif

21.03.2015 klo 14.48

Joo koska on paljon kivempi ampua alieneita kotona kuin jossain hienossa valtavassa scifimaailmassa...

Muistuttaa kyllä siitä tekniikasta jolla nyt yritetään skannata realimaailman ympäristöjä peliin. Jossain simussa se voi olla ihan jees mutta mä en ymmärrä miksi pelit (taide) haluavat tulla niin helvetin lähelle realimaailmaa

Voi tälle tekniikalle olla jotain käyttöäkin kuten vaikka pihalla puun tai eläimen katsominen niin näyttöön tulee tekstikuvaus siitä. Tai baarissa näkee heti onko kiinnostava ämmä varattu tai hullu. Ja no ehkä lapset tykkää siitä että kaveri näyttää möröltä jota saa ampua leikkipyssyllä ja nähdä miten se räjähtää...... Seurauksena taas kukkatäti-punaniskapyssymiestappelua
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

21.03.2015 klo 17.05

Kyllä AR varmaan on ihan kätevä tietyissä asioissa, mutta en näe että pelaaminen on välttämättä AR:n vahvimpia osa-alueita. Feedbackin puuttuminen on iso ongelma.
lainaa
jpidfsfdspijfsjpio

21.03.2015 klo 17.28

Ei tässä mitään rekyyliä tarvita. Edelleen suurimmassa osassa räiskintöjä ei ole mitään rekyyliä ja jossain half lifessa tai quakessahan on periaatteessa helvetin helppoa vaan katsoa missä risti on ja sinne luodit menee. Tosimaailmassa kädet tärisee eikä ole mitään ristiä joten suurimmalle osalle ei-sotilaista on ihan tarpeeksi haastetta siinä aseen tähtäämisessä ilman rekyyliäkin
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova