Tuorein sisältö

Huikean elämän nähnyt Final Fantasy XI päättyy viimein konsoleilla

22.03.2015 klo 15.00 | Luettu: 5124 kertaa | Teksti: Mats Kyyrö



Square-Enixin ensimmäinen massiivinen moninpeli Final Fantasy XI ilmestyi vuonna 2002 PS2:lle ja PC:lle, sekä myöhemmin Xbox 360:lle. Siitä lähtien peli on porskuttanut World of Warcraftin kaltaisten jättien varjossa huikeat 13 vuotta. Vaikka se ei ole koskaan saavuttanut genren huippujen kaltaista suosiota, voidaan sitä pitää silti valtavana menestyksenä sen tiiviin pelaajayhteisön vuoksi.

Nyt Square-Enix on ilmoittanut, että palvelintuki pelin konsoliversioille tulee viimein päättymään. Takaraja sulkemiselle on tasan vuoden päässä maaliskussa 2016. Koko julkistuksen voi lukea Square-Enixin foorumeilta.

PC-versio sen sijaan jatkaa taivaltaan, ja yhtiö lupaa myös peliin edelleen päivityksiä. Rhapsodies of Vana'diel -lisäosa tulee saattaamaan pelin päätarinan päätökseen alkaen The Goddess's Gala -tapahtumasta. Lisäksi peliin tullaan houkuttelemaan uusia pelaajia julkaisemalla se mobiilialustoille Koreassa, Japanissa, Pohjois-Amerikassa sekä osissa Eurooppaa.

Varsin huikea ajatus, että joku vielä tänäkin päivänä yhdistäisi pelin palvelimille PS2:n nihkeällä modeemilla. Löytyykö kommentoijista joku, joka on pelannut peliä aktiivisesti konsoleilla?

V2.fi | Mats Kyyrö
< Lauantai-illan Kevyi... Xenoblade Chronicles... >

Keskustelut (3 viestiä)

jpoidfssdfjip

22.03.2015 klo 19.09 2 tykkää tästä

360llä jo kauan ennen konsolin pihalle tuloa. Ei ihme että floppasi
lainaa
ebun

22.03.2015 klo 20.00 7 tykkää tästä

jpoidfssdfjip kirjoitti:
360llä jo kauan ennen konsolin pihalle tuloa. Ei ihme että floppasi


Oliko peli liian vaikea sulle? FFXI-pelihän on tunnettu vaikeudestaan... tai ainakin ennen se oli hardcoreista corein.
lainaa
Sove

Rekisteröitynyt 18.03.2012

23.03.2015 klo 15.27 1 tykkää tästä

Pelillisessä merkityksessä tuolla PS2:n modeemilla ei ole vaikutusta (patchit vain lataavat todella hitaasti), koska peli ei kuitenkaan dataa 56kbps nopeammin siirrä, alustasta riippumatta. Johtaa helposti siihen, että aluetta vaihtaessa menee yli 30 sekuntia, että inventory latautuu. Ehkäpä sitten maaliskuun jälkeen ottavat tuonkin rajoituksen pois, se kun on siellä vain sen takia, että kaikki ovat pelikehityksen kannalta samalla viivalla.

PS2-tuki olisi pitänyt lopettaa jo vuosia sitten, siitä kun ei ole ollut vuosiin mitään muuta kuin haittaa.

Toivottavasti Yoshida on oppinut Tanakan virheistä, eikä tee samaa virhettä XIV:n kanssa ja jatka PS3-tukea vuositolkulla, vaan lopettaa tuen 4.0:n saapuessa.
Muokannut: Sove 23.03.2015 klo 15.32 lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova