Tuorein sisältö

Retrojipii? Gameboy-aprillipila muuttuu todeksi!

03.04.2015 klo 17.00 | Luettu: 12107 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Jo monien vuosien ajan osa aprillipäivän piloista onkin osoittautunut toteuttamiskelpoisiksi, missä on kunnostautunut muun muassa ThinkGeek-verkkokauppa (tosin tämän vuoden höyrykonetta tuskin nähdään).

Hyperkin oli kuitenkin puolitosissaan julkaistessaan aprillipäivän aattona kuvia iPhone-lisälaitteesta, jolla puhelimeen saisi yhdistetyä oikeita Nintendo GameBoy - sekä GameBoy Color -pelejä ja pelattua niitä sen ruudulta. Firma itse kertoo tehneensä testauksen aprillipäivän kustannuksella: jos laite herättäisi mielenkiintoa, sen kanssa edettäisiin, mutta ellei, voisi toivotella silliä ja kuravettä.

Uusin Facebook-posti aiheesta kertoo, että kiinnostusta oli, ja Hyperkin Smart Boy -projekti lähtee etenemään!

Mutta miten sitten käy, kun Apple muuttaa puhelimen muotoilua? Onko edes luvallista ajaa iPuhelimilla koodia, joka tulee ulkoiselta pelimoduulilta? Mitähän Nintendo tästä ajattelee? Seurataan tilannetta...
V2.fi | Manu Pärssinen
< Taistele puukkoja he... GOG tarjoaa nyt STAL... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (7 viestiä)

Astalo

04.04.2015 klo 10.32 2 tykkää tästä

Miksei vaan voisi pelata alkuperäisellä?
lainaa
Asko78

04.04.2015 klo 13.59

Astalo kirjoitti:
Miksei vaan voisi pelata alkuperäisellä?


Niitä ei saa uutena. Tuosta saa paremmassa kunnossa uutena. Tosin itseä ei kiinnosta kun puhelinpelitkin parempia kuin gameboy pelit.
lainaa
jipdsfjipfsd

04.04.2015 klo 14.19 7 tykkää tästä

Asko78 kirjoitti:
Astalo kirjoitti:
Miksei vaan voisi pelata alkuperäisellä?


Niitä ei saa uutena. Tuosta saa paremmassa kunnossa uutena. Tosin itseä ei kiinnosta kun puhelinpelitkin parempia kuin gameboy pelit.


Alkuperäisen arvo on kuitenkin korkeampi kuin tälläisen muovihärpäkkeen. Ja mielestäni kunnon Super Mario Bros tai Tetris hakkaa kyllä 99,5% puhelinten p2w-bugipaskeista
lainaa
Tahvo

Rekisteröitynyt 18.01.2010

04.04.2015 klo 15.22

Mikäs siinä kun Androidilla toimii emulaattori ja voi pelata Ps3/Ps4 ohjaimella
lainaa
matti34

05.04.2015 klo 16.09

Tahvo kirjoitti:
Mikäs siinä kun Androidilla toimii emulaattori ja voi pelata Ps3/Ps4 ohjaimella

Androidilla GB-pelejä ps-ohjaimella? o.o
lainaa
jipdefsjpid

05.04.2015 klo 16.16 1 tykkää tästä

Puristit pelaa kuitenkin alkuperäisellä laitteella joten mitä väliä jos loput käyttävät erikoisia komboja kun emulaattori nyt kuitenkin toimii muutenkin "väärällä" laitteella?
lainaa
jjhjh

07.04.2015 klo 09.34 2 tykkää tästä

"Mutta miten sitten käy, kun Apple muuttaa puhelimen muotoilua? Onko edes luvallista ajaa iPuhelimilla koodia, joka tulee ulkoiselta pelimoduulilta? Mitähän Nintendo tästä ajattelee? Seurataan tilannetta..."

Joo hyviä pointteja, JOS tämä lopulta edes päätyy iLaitteille, koska ongelmia voi tosiaan olla luvassa.

Niin pitkälle kuin minä tiedän, niin ainoa tapa, jolla tämä homma onnistuisi, on se, että koko prosessi tapahtuu tässä moduulissa, joka sitten vain ja ainoastaan syöttää iLaitteelle video-signaalia. MUTTA: Applen rajoitukset tuntien, jopa tämä voi olla ongelmallista, koska tota hommaa varten voi vielä joutua tekemään erillisen appsin, joka pitää saada Applen sensorien läpi.

Nintendoahan ei ole liiemmin tuntunut kiinnostavan tällaiset laitteet, mikä Hyperkin on jo vuosia valmistanut, koska ne eivät lisää piratismia, eikä Nintendo itse enää (valitettavasti) valmista laitteita, joilla esim. voisi Gameboy-klassikoita pelata. Itse vähän ihmettelenkin, miksei Nintendo ala valmistamaan re-issue-malleja klassikkolaitteistaan, ihan vaikka emulaatiota käyttäen. Veikkaan, että menisivät kuin kuumille kiville, jos vaikka yhdistäisi niitä tyyliin: GB + GBC + GBA tai NES + SNES ja pelit eShopista.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova