Tuorein sisältö

Kadonnut Super Nintendon musiikkipeli löydetty uudelleen

09.04.2015 klo 21.00 | Luettu: 7217 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Multimediataiteilija Toshio Iwai tunnetaan parhaiten Nintendo DS -pelistä Electroplankton, mutta hän työskenteli Nintendolle jo 16-bittisellä aikakaudella.

Alunperin Iwai palkattiin kehittämään peliä, jota voitaisiin myydä Super Nintendon hiiren kanssa. Pelin nimi oli Sound Fantasy (Yhdysvalloissa Sound Factory), ja se perustui Iwain taideinstallaatioon Music Insects. Peli tuli valmiiksi vuonna 1994, mutta sitä ei jostain syystä koskaan julkaistu.

Nyt nimettömänä pysyvä henkilö on hankkinut huutokaupasta toimivan Sound Fantasy -pelikasetin 7000 dollarin hintaan ja ladannut SNES-pelin ROM-tiedostona internetiin. Attractmoden mukaan tämä versio "Mario Paintista musiikilla" on kuitenkin vasta viimeistelemätön prototyyppi pelistä. Lisäksi siitä puuttuu neljäs pelimoodi, Breakout-klooni Ice Sweeper.

Sound Fantasyn pelimekaniikat ovat vähintäänkin mielenkiintoisia.
Pelimoodissa Pix Quartet pelaaja määrittää neljälle ruudulla ryömivälle hyönteiselle soittimen ja sen jälkeen pelaaja voi piirtää ruudulle nuoteiksi muuntuvia, värillisiä pikseleitä. Beat Hopperissa loikitaan Q-bertin tyylisesti lohkojen päällä pudottaen niitä samalla erilaisia ääniä luoden. Kolmas moodi on Star Fly, jossa pelaaja luo tähtitaivaan tähdistä musiikkisekvenssin.

Alla videota pelistä SNES-emulaattorilla pelattuna:Lähde: Gamasutra

V2.fi | Erkki Mervaala
< LEGO Dimensions - tä... Kolmas Trine näyttää... >

Keskustelut (4 viestiä)

Hienomies

10.04.2015 klo 11.02 7 tykkää tästä

Kunnioitettava teko jantterilta että hankkii n. 7000€ pelikasetin vain laittaakseen sen julkiseen jakoon internettiin. Rispektiä jannulle.
lainaa
jpidfssdfjpi

10.04.2015 klo 11.29 1 tykkää tästä

Tuohan korkeintaan nostaa kasetin arvoa. Ei kukaan halua maksaa pelistä jonka olemassaolevuudesta ja laadusta ei voi olla varma. Rom auttaa todistamaan että peli on todellinen eikä mikään Jonne 5v valmistama huijaus

Mäkin voisin printata jonkun Hämistarran ja laittaa sen jonkun Super Mario-kasetin kanteen ja sanoa että löysin kadonneen pelin
lainaa
peak

10.04.2015 klo 12.59 1 tykkää tästä

Hetki piti miettiä, että miksi tämä oli niin tutun oloinen, mutta kyseessähän onkin peli, josta tuli myöhemmin SimTunes PC:lle.
lainaa
sperma

10.04.2015 klo 22.29

Hienomies kirjoitti:
Kunnioitettava teko jantterilta että hankkii n. 7000€ pelikasetin vain laittaakseen sen julkiseen jakoon internettiin. Rispektiä jannulle.


Tulisko seuraavaks että Nintendo haastaa henkilön oikeuteen laittomasta levityksestä ja toiset 7000€ sinne... xD
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova