Tuorein sisältö

Historiallinen suomalainen peli saadaan viimein talteen

30.07.2015 klo 13.00 | Luettu: 5818 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen mainospeli (eli ns. advergame) oli Tikkurilan maalimainoksiin perustuva Painterboy, joka julkaistiin vuonna 1986 Commodore 64:lle. Se löytyi piraattiversiona lähes jokaisen suomalaisen kuusnepailijan kokoelmista, mutta alkuperäiset pelit ovat olleet kiven alla.

Aivan äskettäin Tikkurila oli retropeliharrastaja Janne Rautiaisen kehotuksesta kaivellut arkistojaan ja löytänyt pelejä alkuperäisissä pakkauksissaan. Nyt Painterboy saadaan taltioitua jälkipolville kahdellakin tavalla: digitaalisesti ja fyysisesti.

Tikkurilan lehdistötiedote kertoo, että Painterboy-tietokonepeli siirretään digitaaliseen muotoon Assembly Summer -tapahtuman yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 31.7.2015 klo 18.00. Digitoinnin tekee Skrolli-lehden osastolla Kasettilamerit-yhteisö, joka on erikoistunut vanhojen tietokoneohjelmien ja -pelien pelastamiseen.

Osastolla tulee vierailemaan myös pelin ohjelmoija Teijo Pellinen, joten historian havina vain vahvistuu.

Digitoinnin jälkeen pelin kasetti- ja diskettiversiot luovutetaan Tampereelle vuonna 2017 avattavaan Suomen pelimuseoon. Tikkurila Oyj tukee museota myös rahallisesti.Kuvat (c) Tikkurila

V2.fi | Manu Pärssinen
< Team17 julkaisee Kic... Angry Birds 2 on nyt... >

Keskustelut (1 viestiä)

PekkaKana69

30.07.2015 klo 14.54 3 tykkää tästä

Nonih, nyt alko päässä auton ääni soimaan!

NÖNNÖNNÖNNÖNNÖNNÖNNÖN
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova